Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Αφρικανική αποθέωση σε Μπάμπα

Δημοφιλή

Ολοκληρώνοντας με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις του στον 7ο όμιλο του UEFA Europa Conference League, έχοντας ως απολογισμό πέντε νίκες και μία ισοπαλία ο ΠΑΟΚ πλέον μετατοπίζει την προσοχή του κατ΄ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα και στην επικείμενη εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης (17.12, 17:30) στο πλαίσιο της εξ αναβολής 14ης αγωνιστικής της Super League.

Όλα αυτά με μία άκρως σημαντική ενίσχυση δεδομένου πως ο Ράχμαν Μπάμπα ενεργοποιήθηκε εκ νέου από πλευράς Ράζβαν Λουτσέσκου στην τελευταία μέχρι την επόμενη ευρωπαϊκή υποχρέωση του ΠΑΟΚ, καταγράφοντας τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά μετά τον τραυματισμό που τον έθεσε εκτός για περίπου έναν μήνα. Υπενθυμίζεται πως ο Γκανέζος αριστερός οπισθοφύλακας αποκόμισε ενοχλήσεις στην εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Αμπερντίν και έκτοτε κινήθηκε συντηρητικά, ακολουθώντας ατομικά προγράμματα προετοιμασίας.

Επί της ουσίας, η χθεσινή (14.12) μέρα αποτέλεσε ένα restart σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς γεγονός που κάθε άλλο παρά απαρατήρητο πέρασε από τα ΜΜΕ της πατρίδας του δεδομένου πως έθεσαν στο επίκεντρο την επιστροφή του στη δράση: «Από τη στιγμή που θέτει εαυτόν εντός διάθεσης του Ράζβαν Λουτσέσκου γίνεται αντιληπτό πως προσθέτει σημαντικά στοιχεία στον ΠΑΟΚ. Η εμπειρία του και η αμυντική του ικανότητα τον καθιστούν πολύτιμη μονάδα για την ομάδα ενόψει των επόμενων αγώνων», ένα πρώτο «στίγμα» που δίνεται από συμπατριώτες του.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε συνέχεια των αναφορών τους «ο Ράχμαν Μπάμπα επέστρεψε στο γήπεδο μετά από έναν μήνα εξαιτίας του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε, αγωνιζόμενος ως αλλαγή στην νίκη με 4-2 κόντρα στην Ελσίνκι. Η επιστροφή του σηματοδότησε μια σημαντική στιγμή για τον 29χρονο ακραίο μπακ, ο οποίος είχε μείνει εκτός δράσης από τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου, χάνοντας τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Πριν από τον τραυματισμό, επέδειξε εξαιρετικά αγωνιστικά προσόντα, σημειώνοντας 17 εμφανίσεις σε όλες τις εμπλεκόμενες διοργανώσεις».

Άξιο αναφοράς συν τοις άλλοις πως του πρόσαψαν κολακευτικά σχόλια, αποκαλώντας τον «βασικό ατού του ΠΑΟΚ» και «εκ των ηγετών στο UEFA Europa Conference League» καθώς «έχοντας ενσωματωθεί πλήρως στη Θεσσαλονίκη μετά από τη θητεία του στην Τσέλσι, αποδείχθηκε καθοριστικός στις επιτυχίες των ασπρόμαυρων πόσω μάλλον στις ευρωπαϊκές», φιλοξενώντας στο σχετικό δημοσίευμα και τις προσωπικές τοποθετήσεις του 29χρονου ακραίου μπακ στο «X».

«Αισθάνομαι καλά που παίζω ξανά στο στάδιο της Τούμπας» ειπώθηκε από τον Ράχμαν Μπάμπα αναφορικά με την επιστροφή του στη δράση, επικοινωνώντας τη χαρά που του προκλήθηκε από την ενεργοποίησή του.

 


Τελευταία νέα

Κωνσταντέλιας: «Σήμερα το… ευχαριστήθηκα!»

Πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπι με την ΑΕΚ αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, σκόρερ δύο τερμάτων της ομάδας του. «Είχαμε χαρακτήρα. Από...

Στην ίδια κατηγορία