Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Βλάχος: «Ο Ιβάν Σαββίδης επενδύει κάθε χρόνο στις ακαδημίες»

Δημοφιλή

Στον ραδιοφωνικό σταθμό, «City Of Primo», παραχώρησε δηλώσεις ο αναλυτής των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, Γιάννης Βλάχος.

Ο άνθρωπος του Δικεφάλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην μεγάλη πρόκριση της Εθνικής Νέων, που είχε στις κλήσεις της δέκα ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Ακόμη, τόνισε πως οι «ασπρόμαυροι» αποτελούν τη βάση αυτής της Εθνικής, ενώ παράλληλα σημείωσε πως ο Ιβάν Σαββίδης επενδύει ένα τεράστιο ποσό από το μπάτζετ της ομάδας στις ακαδημίες!

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αναφορικά για το χθεσινό παιχνίδι της Εθνικής Νέων ο Γιάννης Βλάχος σημείωσε:

«Μας κράτησε σε αγωνία μέχρι το τέλος. Ήταν μεγάλη νίκη και πρόκριση για τα παιδιά, μετά από 11 χρόνια σε τελική φάση. Δύσκολα να υπάρχει προηγούμενο με τόσους παίκτες από μία ομάδα. Η βάση της Εθνικής είναι ο ΠΑΟΚ, καθώς 12-13 ποδοσφαιριστές σχετίζονται με την ομάδα».

Για τον άτυχο Ταξιάρχη Φίλων:

«Ήταν κομβικός παίκτης καθώς έπαιζε σε πολλές θέσεις στην άμυνα, είναι πολύ άτυχος, μιας και λόγω του σοβαρού του τραυματισμού θα χάσει και τα τελικά το καλοκαίρι.»

Για τις «φωνές» αναφορικά με τις κλήσεις πολλών παιδιών του ΠΑΟΚ στις Εθνικές: 

«Είναι ενοχλητικό σίγουρα, γνωρίζουμε από που προέρχεται αυτό, δεν πρέπει να μας επηρεάζει αυτή η κατάσταση. Όσο το γκρουπ αυτό ήταν στην Εθνική παίδων το αφήγημα ήταν ότι προπονητής ήταν ο Αλέξης Αλεξιάδης και καλούσε τους παίκτες επειδή προερχόταν από τον ΠΑΟΚ. Τώρα προπονητής είναι ο Τάσος Θέος που προέρχεται από τον Άρη, ενώ πέρασε για χρόνια και από τον Ολυμπιακό, κλήθηκαν οι ίδιοι παίκτες, άρα το αφήγημα σταματάει κάπου εδώ. Όταν ο Ολυμπιακός μας προσπέρασε για ένα βαθμό στο πρωτάθλημα της Κ19 είπαν ότι καλούνται μόνο 2 από τον πρωτοπόρο και 10 από την ομάδα που ακολουθεί στη βαθμολογία, αλλά ούτε αυτό ισχύει, γνωρίζουμε το σκοπό που αυτά εμφανίζονται στη δημοσιότητα.»

Για το ταλέντο και την προσωπικότητα των παιδιών: 

«Υπάρχει πολύ μεγάλο ταλέντο αυτή τη στιγμή. Τα παιδιά παίζουν πολλά χρόνια μαζί, προπονούνται χρόνια από κοινού και γνωρίζονται καλά. Ρόλο στο να έρθουν αυτές οι επιτυχίες παίζει και η προσωπικότητα των παικτών. Με τις Β ομάδες δεν χάνονται τα παιδιά, δουλεύουν συνεχώς και παρουσιάζουν αυτή την εικόνα. Δουλεύουμε με βάση το σύγχρονο ποδόσφαιρο στην κατοχή της μπάλας και στη γρήγορη ανάκτηση της.»

Για την αξιοποίηση των  παικτών που προκύπτουν από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα:

«Ο Ιβάν Σαββίδης κάθε χρόνο επενδύει ένα τεράστιο ποσό από το μπάτζετ της ομάδας στις ακαδημίες, το κουμπί όμως γύρισε όταν ο Άμπελ Φερέιρα χρησιμοποίησε τον Χρήστο Τζόλη. Όλοι τότε κατ΄λαβαν ότι ο πρωταθλητισμός μπορεί να συνυπάρξει με την ανάδειξη των ταλέντων της ομάδας. Η βούληση είναι αυτή και τη φετινή χρονιά αποδεικνύεται σωστή η απόφαση.»

Για το πνευματικό κομμάτι των παικτών από τις ακαδημίες:

«Στα κριτήρια της επιλογής των παιδιών παίζει ρόλο και αυτό το κομμάτι, το δουλεύουμε καθημερινά. Κλειδί είναι και οι ξενώνες γιατί εκεί περνάμε πολλές ώρες μαζί. Η ταπεινότητα και ο σεβασμός είναι ο στόχος ενώ υπάρχει και ψυχολόγος για τα παιδιά. Το αγωνιστικό και το πνευματικό κομμάτι είναι για μένα στο 50-50. Είμαστε και τυχεροί γιατί στην πρώτη ομάδα υπάρχει ένας άνθρωπος που είναι μετρ σε αυτό».

Όσο για την Κ19 και την προσπάθεια που κάνει για τον τίτλο σημείωσε:

«Δεν εξαρτάται πλέον από εμάς το πρωτάθλημα, είχαμε παιδιά που ανέβηκαν στις μεγαλύτερες ομάδες, ήρθαν και οι τραυματισμοί και κάναμε κοιλιά. Στόχος είναι και οι τίτλοι και θα τον διεκδικήσουμε και αυτόν».


Τελευταία νέα

Ολλανδός στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές της 9ης αγωνιστικής των Play Off της Super League, με τον  Ολλανδό, Λίντχαουτ Αλάρντ να...

Στην ίδια κατηγορία