Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τσιακμάς: «Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά»

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 88-77 εκτός έδρας της Γαλατάσαραϊ, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Basketball Champions League και ο γκαρντ του Δικεφάλου, Νίκος Τσιακμάς, «φιλοξενήθηκε» σε εκπομπή του ΕΟΚ WebRadio.

Αναλυτικά είπε:

Για τη νίκη επί της Γαλατάσαραϊ:

«Σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο, αλλά όταν αγωνίζεσαι σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όσο ο ΠΑΟΚ, στοχεύεις πάντα στη νίκη. Το γήπεδο και η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετικα. Ξέρουμε ότι η Γαλατασαράι είναι μια ομάδα με πολύ μεγάλη ποιότητα, με πολύ κάλους παίκτες κι έναν πολύ καλό προπονητή, ωστόσο προετοιμαστήκαμε για ό,τι μπορεί να μας παρουσιάσει.

Μείναμε πιστοί στο πλάνο μας και το σημαντικό είναι ότι παίξαμε με καρδιά. Ήμασταν πολύ δυνατοί στην άμυνα, τους «κόψαμε» πολλά κομμάτια του παιχνιδιού τους και έτσι κάναμε ένα βήμα προς τη νίκη.

Η διαχείριση που κάναμε στην πίεση ήταν πολύ σημαντική, το ελέγχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα κι έτσι φτάσαμε σε μια πολύ σημαντική και δίκαιη νίκη. Ωστόσο ήταν μόνο η αρχή. Δε μπορούμε να μείνουμε άλλο σ΄ αυτό το παιχνίδι, γιατί ακολουθεί ένα εξίσου δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι με το Περιστέρι».

Για τον στόχο τους στο BCL:

«Δε θέλουμε να κάνουμε μακροπρόθεσμα σχέδια, γιατί το πρωτάθλημα της BCL και A1 είναι πάρα πολύ μεγάλα. Βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Κάναμε ένα πολύ κάλο παιχνίδι με τη Γαλατασαράι και θέλουμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια.

Θα είναι λάθος μετά από μια νίκη να πούμε ότι στοχεύουμε κάπου πολύ ψηλά. Ξέρουμε ότι έχουμε δυνατότητες, αλλά δε θέλουμε να βγούμε απ’ τον δρόμο μας. Ετοιμαζόμαστε για κάθε παιχνίδι, ευχόμαστε να είμαστε υγιείς και ελπίζουμε στο τέλος της διαδρομής να μπορούμε να πούμε ότι κάναμε κάτι πολύ όμορφο».

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια του ΠΑΟΚ:

«Οι παίκτες θέλουμε να παίζουμε γιατί έτσι βρίσκουμε ρυθμό. Τώρα που ξεκίνησαν και οι ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις, επειδή είμαστε μια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες, θα μας βοηθήσει πάρα πολύ αυτό στο να αποκτήσουμε μια σταθερότητα και να δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο».

Για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους:

«Δεν είναι δικαιολογία, αλλά πραγματικότητα. Όταν μια ομάδα έχει διαφορετικά δέκα καινούργιους παίκτες είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα.

Δε στεκόμαστε σε αυτό, παιχνίδι με το παιχνίδι παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Όσο περνάει ο καιρός θα έχουμε μεγαλύτερη σταθερότητα στην απόδοσή μας και θέλουμε να “χτίσουμε” πάνω στη νίκη, γιατί ήταν πολύ σημαντική. Μπορούμε να πούμε ότι θέλουμε να είναι οδηγός μας για κάθε παιχνίδι από ‘δω και στο εξής».

Για το triple-double του Έλβαρ Φρίντρικσον στον αγώνα:

«Είναι ένας φανταστικός παίκτης και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε στην ομάδα μας. Σίγουρα υπήρξαν οι πλάκες και ο χαβαλές στα αποδυτήρια, αλλά πάντα στα όρια του επιτρεπτού, γιατί δε μπορούμε να μείνουμε πολύ σ’ αυτό το παιχνίδι».


Τελευταία νέα

Να μην χαθεί και άλλη σεζόν για τον Τζίμα

Ο Στέφανος Τζίμας την φετινή χρόνια έγινε για τα καλά κομμάτι της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ, πήρε τον ρόλο...

Στην ίδια κατηγορία