Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τσιακμάς: «Ακόμη καλύτεροι από πέρσι»

Δημοφιλή

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της επίσκεψης του ΠΑΟΚ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Νίκος Τσιακμάς αναφέρθηκε στις προοπτικές του Δικεφάλου στο νέο πρωτάθλημα, αλλά και στους προσωπικούς του στόχους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την προετοιμασία της ομάδας: «Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στην ομάδα. Από πέρσι μείναμε μόνο εγώ και ο Βαγγέλης (σ.σ. Μαργαρίτης) στο ρόστερ. Έχουμε μπει στην τρίτη εβδομάδα της προετοιμασίας, υπάρχει καταπόνηση και κούραση, αλλά ξέρουμε ότι αυτή η διαδικασία αυτά απαιτεί. Θεωρώ ότι υπάρχει βελτίωση μέρα με την μέρα και είναι σημαντικό που μπορούμε να μαθαίνουμε ο ένας τον άλλο. Παίξαμε ένα φιλικό και έχουμε μπροστά μας δύο πολύ δυνατά φιλικά στην Αθήνα και θα έχουμε καλύτερα δείγματα γραφής, αλλά γενικότερα δεν το κρύβω ότι είμαι αισιόδοξος. Θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε μια εξίσου καλή χρονιά με πέρσι και μακάρι ακόμη καλύτερη».

Για το τι βλέψεις έχουν οι παίκτες τη φετινή σεζόν: «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι συγκεκριμένο. Όταν είσαι στον ΠΑΟΚ, ξέρεις ότι παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα και πάντα στοχεύεις ψηλά. Σίγουρα θέλουμε να κάνουμε μια πορεία αντάξια της περσινής, ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο αυτό, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον και το κλίμα αυτής της ομάδας φαίνεται πολύ καλό και είναι σημαντικό για την πορεία. Ευελπιστούμε ότι θα κάνουμε πολλά όμορφα πράγματα».

Για τις διαφορές του φετινού ΠΑΟΚ σε σχέση με τον περσινό: «Πέρσι ήταν μια ιδιαίτερη σεζόν, διότι υπήρξε αλλαγή προπονητή. Ξεκινήσαμε με τον Άρη Λυκογιάννη και στη συνέχεια ήρθε ο κόουτς Τακιανός, που έχει διαφορετική φιλοσοφία. Φέτος είναι εξ ολοκλήρου δική του ομάδα. Αυτό που είδαμε στο τέλος της περσινής σεζόν, θα προσπαθήσουμε να το δείξουμε σε μεγαλύτερο βαθμός φέτος, καθώς ο κόουτς θέλει να περάσει τη φιλοσοφία του. Τα καινούρια πρόσωπα είναι πολλά, ωστόσο όλοι καταλαβαίνουμε τον ρόλο μας και θεωρώ ότι θα παίξουμε ένα σύγχρονο και ελκυστικό μπάσκετ. Θα ξεκινάμε πάντα από την άμυνα, αυτό θα είναι το χαρακτηριστικό μας, και το οποίο θα μας δώσει νίκες».

Για το αν νιώθει πιο έτοιμος φέτος: «Σίγουρα. Φέτος νιώθω πιο άνετα και δεν το κρύβω ότι είμαι χαρούμενος που έμεινα στον ΠΑΟΚ. Είναι μια μεγάλη ομάδα και είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνεται. Νιώθω καλύτερα και θέλω να έχω ευθύνες. Θα δουλεύω πάντα στο 100% και θα βελτιώνομαι, ενώ στόχος είναι να κερδίζει η ομάδα ανεξαρτήτων προσώπων και καταστάσεων».

Για το αν έδωσε συμβουλές στους καινούριους: «Έχουμε τον Βαγγέλη γι’ αυτό. Ο Βαγγέλης το έχει αναλάβει περισσότερο αυτό το κομμάτι. Ξέρουμε ότι είναι ένας τρομερός χαρακτήρας και βοηθάμε ο ένας τον άλλο, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια οικογένεια και να κάνουμε μια καλή πορεία».

Για το αν παίζει ρόλο ότι ξεκινάει ο ΠΑΟΚ από το Παλατάκι στην Basket League: «Είναι σημαντικό ότι ξεκινάμε από την έδρα μας. Κάθε πρεμιέρα ξέρουμε ότι κρύβει πολύ άγχος, ωστόσο ανυπομονούμε. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας  και ξέρουμε ότι θα μας στηρίξει. Πρώτα έχουμε τα ματς για το Super Cup κι έπειτα θα κάνουμε focus στην πρεμιέρα με τον Προμηθέα. Το ματς στο Παλατάκι θα είναι πολύ όμορφο για εμάς. Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο κόσμος θα μας βοηθήσει για να φτάσουμε στην πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα».

Για την αλλαγή στο format της Basket League κι αν επηρεάζει τους παίκτες ο μεγαλύτερος αριθμός αγώνων: «Όταν είσαι σε αυτό το επίπεδο, πάντα θες να έχεις αρκετά παιχνίδια για να έχει ρυθμό. Θεωρώ ότι θα είναι πολύ ενδιαφέρον το πρωτάθλημα και είναι κάτι καινούριο. Οι ομάδες έχουν δυναμώσει και θα είναι πολύ ανταγωνιστικό και με πολλές συγκινήσεις πρωτάθλημα».

 


Τελευταία νέα

Αποθέωσε Πόρτερ-Μαργαρίτη ο Νεραντζάκης

Κέρδισε το Μαρούσι, αλλά και μία θέση στα Play off ο ΠΑΟΚ mateco, ο οποίος επικράτησε στο Παλατάκι με...

Στην ίδια κατηγορία