Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

«Πέταξε» στα Play Off ο ΠΑΟΚ!

Δημοφιλή

Μια σπουδαία νίκη πήρε ο ΠΑΟΚ mateco στο Παλατάκι, αφού επικράτησε με 77-62 επί του Αμαρουσίου για την 5η αγωνιστική των Play out της Basket League. Ο Δικέφαλος κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, δείχνοντας από την πρώτη στιγμή πόσο θέλει τη νίκη. Κομβική ήταν η νίκη των «ασπρόμαυρων», καθώς προσπέρασαν στη βαθμολογία το Μαρούσι και πήραν επάξια το εισιτήριο για τα Play off του πρωταθλήματος, εκεί όπου θα βρουν μπροστά τους τον Παναθηναϊκό.

Το ρεκόρ του ΠΑΟΚ στη Basket League, μετά τις δύο πρώτες φάσεις είναι στο 11-17. Από τους Θεσσαλονικείς ξεχώρισαν οι Πόρτερ (22 π.) και ΜακΝίς (16 π.).

«Μάχες» και λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο

Ο Στάθης Νεραντζάκης επέλεξε τους Φρίντρικσον, Πόρτερ, Μίχαλακ, Άλστον, ΜακΝίς ως την αρχική πεντάδα του αγώνα. Το Μαρούσι με τον Γιαννόπουλο πέτυχε το πρώτο τρίποντο του αγώνα, με τον Δικέφαλο να έχει την ευκαιρία να μειώσει με βολές του Πόρτερ, οι οποίες όμως ήταν άστοχες. Το πρώτο «ασπρόμαυρο» καλάθι ήρθε από τον KPJ ένα λεπτό αργότερα, ενώ με το γκολ-φάουλ του ΜακΝίς, ο ΠΑΟΚ mateco προσπέρασε με δύο πόντους (5-3). Με σουτ μέσης απόστασης ο Στασινός έφερε το ματς στα ίσα, μετά από τρία αγωνιστικά λεπτά, με τον Δικέφαλο να δυσκολεύεται στην επίθεση.

Η επιθετική δυστοκία του Δικεφάλου «τιμωρήθηκε» από τον Γιαννόπουλο, ο οποίος έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (7-8) στα μισά της πρώτης περιόδου. Πόντο-πόντο πήγαιναν οι δύο ομάδες μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, με τον Πόρτερ να προσφέρει θέαμα και ουσία στο παιχνίδι των «ασπρόμαυρων». Οι εύστοχες βολές του Πόρτερ «έγραψαν» το 18-18 της πρώτης περιόδου.

Έχασε το μυαλό του, αλλά επέστρεψε

Βελτιωμένος και στα δύο μέρη του παρκέ εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ, με τον Πόρτερ να κάνει τα πάντα στο παιχνίδι και να ηγείται της προσπάθειας των γηπεδούχων.

Τσαϊρέλης, Μαργαρίτης και Πόρτερ ήταν κομβικοί για τους Θεσσαλονικείς, συμβάλλοντας τα μέγιστα, ώστε να φτάσει η διαφορά στο +10 (33-23) στα μισά της δεύτερης περιόδου. Ο Ραντούλιτσα κατάφερε να μειώσει τη διαφορά για το Μαρούσι (33-27) περίπου 3,5 λεπτά πριν το ημίχρονο, αναγκάζοντας τον κόουτς Νεραντζάκη να ζητήσει τάιμ άουτ.

Αρκετά άστοχος ήταν στο περιφερειακό σουτ ο Δικέφαλος, έχοντας ποσοστό μικρότερο από 20%. Με τον Ραντούλιτσα και τον Γιαννόπουλου κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι να ροκανίσουν τη διαφορά, φτάνοντας στους δύο πόντους (35-33) ένα λεπτό πριν το ημίχρονο. Ο ΜακΝίς με γκολ-φάουλ έφερε τη διαφορά ξανά στους έξι (39-33), ενώ με βολή του Τσαϊρέλη διαμορφώθηκε το 40-36 του πρώτου μέρους.

Μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά οι «ασπρόμαυροι» είχαν 52% στο δίποντο και 12,5% στο τρίποντο, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν 54% και 33% αντίστοιχα. Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στα επιθετικά ριμπάουντ, έχοντας επτά έναντι ενός του Αμαρουσίου.

Άντεξε την πίεση του Αμαρουσίου κι έφτασε στο +6

Φορτσάτος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ραντούλιτσα, ο οποίος σημείωσε πέντε πόντους σε ένα λεπτό, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα σκόραρε από μακριά και ο Τζούστον, μειώνοντας στον πόντο (45-44). Ο Δικέφαλος είχε «απαντήσεις» στην ευστοχία του Αμαρουσίου, με τον Πόρτερ και τον ΜακΝίς να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην τρίτη περίοδο. Μάλιστα, κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά στους επτά (51-44), μετά από τρία αγωνιστικά λεπτά.

Οι «ασπρόμαυροι» κράτησαν το προβάδισμα, ωστόσο υπήρχαν στιγμές αδράνειας σε άμυνα και επίθεση, που έδωσαν δικαίωμα στην ομάδα του Βετούλα να αντεπιτεθεί και να ροκανίσει τη διαφορά. Με τον Γούνταρντ να μπαίνει στην εξίσωση του σκοραρίσματος για το Μαρούσι, κατάφερε να μειώσει στους τέσσερις (55-51) περίπου 1.5 λεπτό πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Οι βολές του Τσαϊρέλη έφεραν τον ΠΑΟΚ στο +6 (57-51) στο φινάλε του δεκαλέπτου, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη.

Έκανε περίπατο στο φινάλε

Ο Δικέφαλος έδειξε στον αγωνιστικό χώρο πόσο ήθελε τη νίκη και την είσοδο στα Play off του πρωταθλήματος. Πόρτερ και Μίχαλακ «έκοβαν και έραβαν» στο παρκέ, αυξάνοντας τη διαφορά στους δέκα (61-51) περίπου 6,5 λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα. Ο ΜακΝίς ήταν εντυπωσιακός επιθετικά, ανεβάζοντας τον… πήχη στους 12 (63-55), αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους να ζητήσουν τάιμ άουτ.

Οι Μπρίσκοου και Χιλ προσπάθησαν να ροκανίσουν τη διαφορά, αλλά τα τρίποντα των Μίχαλακ και Άλστον δεν άφησαν περιθώριο στο Μαρούσι. Ο Μίχαλακ ήταν εξαιρετικός πίσω από τα 6,75 στο τέταρτο δεκάλεπτο, πετυχαίνοντας δύο συναπτά τρίποντα, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 15 (73-58) τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Σε εύκολη υπόθεση διαμορφώθηκε η αναμέτρηση στην τέταρτη περίοδο, με τους «ασπρόμαυρους» να κάνουν ό,τι θέλουν στο παρκέ. Τελικά, ο Δικέφαλος επικράτησε με 77-62 επί του Αμαρουσίου και πήρε το εισιτήριο για τα Play off.

ΠΑΟΚ – Μαρούσι: 77-62

Αρχική πεντάδα αγώνα: Φρίντρικσον, Πόρτερ, Μίχαλακ, Άλστον, ΜακΝίς

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 18-18
2η: 22-18
3η: 17-15
4η: 20-9

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 40-36, 57-51, 77-62

Διαιτητές: Πουρσανίδης, Καρπάνος, Μπακάλης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Αταλάντα και Λεβερκούζεν έκλεισαν θέση στον τελικό του Europa League

Το αήττητο της Λεβερκούζεν δεν έσπασε ούτε από την Ρόμα (2-2) και η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο πήρε το...

Στην ίδια κατηγορία