Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τώρα ο Ιβάν έχει ανάγκη τον ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Η πολιτική του «βλέποντας και κάνοντας» έχει μπει στη ζωή μας από την ημέρα που ο Ιβάν Σαββίδης αντιμετωπίζει θέματα κυρώσεων λόγω του πολέμου στη Ρωσία. Και δεν έχει να κάνει με την στάση της ελληνικής κυβέρνησης μόνο, αλλά και με την κεντρική απόφαση της Ρωσίας όσον αφορά στις επενδύσεις ρωσικών κεφαλαίων σε όχι και τόσο φίλα προσκείμενες χώρες όπως η δική μας.

Πλέον το τοπίο είναι ξεκάθαρο. Όσο ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη τον Ιβάν από το 2012 μέχρι και αύριο, τώρα ο Ιβάν έχει ανάγκη τον ΠΑΟΚ έτσι ώστε να αντέξει τις όποιες πιέσεις βιώνει για τις εντός χώρας επενδύσεις του.

Θα ήταν ηλίθιο να πιστέψουμε πως σε αυτή τη συγκυρία δεν δέχεται πιέσεις κυρίως για το λιμάνι, μία επένδυση με εξασφαλισμένο κέρδος και εννοείται με τεράστια προοπτική ακόμη μεγαλύτερου.

Ακόμα και στενοί συνεργάτες του Ιβάν, παραδέχονται πως αν δεν υπήρχε ο ΠΑΟΚ σε αυτή τη συγκυρία, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θα αντιμετώπιζε ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες.

Λογικό αν αναλογιστεί κανείς την προσφορά του στον σύλλογο και τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε όποιον τολμήσει να του φερθεί άγαρμπα.

Όμως το γεγονός είναι ένα. Πως ένας άνθρωπος που σε βοήθησε τόσο πολύ σε κομβικές στιγμές στην ιστορία σου, αξίζει μία αντίστοιχη συμπεριφορά. Αξίζει της συμπεριφοράς που εξέλαβες από αυτόν όταν ήσουν στα σκοινιά. Γιατί ήσουν και με το παραπάνω…

Και το βασικότερο στοιχείο που έχει προσφέρει ο Ιβάν στον ΠΑΟΚ, είναι το γεγονός πως έχει ανεβάσει τόσο το στάτους του κλαμπ που εξασφαλίζει ισχυρό επιχειρηματία και για την επόμενη μέρα.

Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει ο πόλεμος στη Ρωσία. Διαβάζω πως οι Αμερικάνοι πλέον είναι σε πολύ δύσκολη θέση και ίσως αποχωρήσουν. Μακάρι να συμβεί άμεσα κάτι τέτοιο και για τις ανθρώπινες ψυχές που χάνονται καθημερινά – κυρίως για αυτό – και για τις δικές μας που μαυρίζουν βλέποντας την ομάδα να κάνει πίσω βήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Και κάτι που αφορά τον ίδιο τον Ιβάν. Μέσα και έξω από τον ΠΑΟΚ, υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που τον αγαπάνε για την προσφορά του στον σύλλογο και δεν τους απασχολεί το αν υπάρχει αυτή τη στιγμή μία κακή συγκυρία. Δεν τον αγαπάνε για τα λεφτά του αλλά για τα συναισθήματα που χάρισε ως ηγέτης του κλαμπ.

Ας το βάλει στο μυαλό του καλά αυτό και ας αξιολογήσει διαφορετικά κάποιες καταστάσεις…


Τελευταία νέα

Ματσάρες σε Conference και Europa League

Καταπληκτικός σε εξέλιξη, ένταση και σασπένς ήταν κι ο δεύτερος ημιτελικός του Europa Conference League, με τη Φιορεντίνα να...

Στην ίδια κατηγορία