Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Τον πρώτο λόγο στο κύπελλο»

Δημοφιλή

Η σεζόν έχει συνέχεια για τον ΠΑΟΚ, που εστιάζει στο κύπελλο.

«Ο ΠΑΟΚ έχει τεράστιο κίνητρο να προκριθεί στο κύπελλο σε βάρος του Ολυμπιακού. Και νομίζω ότι βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, για αυτό και έχει πιο πολλές πιθανότητες να πάει στον τελικό» υπογραμμίζει στη FORZA o Σάκης Τσιώλης, που συμπληρώνει: «Ναι μεν δίνει συνεχόμενα ματς, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα κούρασης. Άλλωστε, στη ρεβάνς με τη Μαρσέιγ έγιναν και πέντε αλλαγές. Ο ΠΑΟΚ θα κοιτάζει την ουσία για αυτόν, που είναι η προσπάθεια πρόκρισης στον τελικό».

Θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να είχε καλύτερη τύχη στα παιχνίδια με τη Μαρσέιγ; Ο 62χρονος προπονητής εξηγεί τους λόγους, για τους οποίους τελικά δεν έκανε την υπέρβαση στην ευρωπαϊκή του πορεία.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει: «Kρίνοντας από το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στο Βελοντρόμ, αλλά τις πολλές τελικές προσπάθειες, που είχε ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς-γιατί κάπως έτσι μπορούμε να βλέπουμε στατιστικά ένα παιχνίδι-θα μπορούσε να ήταν η ομάδα, που θα είχε πάρει την πρόκριση. Τελικά, αυτός που έκανε τη διαφορά ήταν ο Παγιέτ. Καλό το πάθος, η αγωνιστική πειθαρχία και η συνοχή μιας ομάδας, αλλά στο φινάλε αυτό που μετράει είναι η ικανότητά της να τελειώνει τις φάσεις. Κι ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε αυτό το πρόβλημα, όχι μόνο στη ρεβάνς με τη Μαρσέιγ, αλλά και σε προηγούμενα παιχνίδια του. Το γκολ το έχει… δύσκολο κι αυτό το πλήρωσε. Εδώ θέλω να επισημάνω το εξής. Από τη στιγμή, που ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί σε οργανωμένο παιχνίδι να τελειώνει τις φάσεις, γιατί δεν προσπαθεί να αξιοποιήσει τις στατικές φάσεις; Μου έκανε εντύπωση στο παιχνίδι της Πέμπτης, σ΄ ένα γήπεδο πραγματικό καμίνι, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί είτε τα κόρνερ, είτε τα φάουλ, που κέρδισε στη διάρκεια του αγώνα».

Οσο για το απρόοπτο πρόβλημα με τον Ελ Καντουρί και το κατά πόσο αυτό μπορεί ν΄ ανέτρεψε τον αρχικό σχεδιασμό του Λουτσέσκου, σημειώνει: «Προφανώς κι ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα πόνταρε σ΄ αυτόν, έχοντας ‘διαβάσει’ τα στόπερ και τα αμυντικά χαφ της γαλλικής ομάδας, κι έκρινε ότι ο Ελ Καντουρί ήταν ο καταλληλότερος για την αρχική ενδεκάδα. Πάντα, όμως, θα πρέπει να υπάρχει ο κατάλληλος αντικαταστάτης για κάθε θέση, έτσι ώστε να μην καταρρεύσει μια ομάδα, όταν συμβεί το αναπάντεχο ή το απρόοπτο. Ενας προπονητής θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα, όπως είναι ακόμη και μια αποβολή ποδοσφαιριστή στα πρώτα λεπτά ενός αγώνα. Κανείς δεν ξέρει αν ο Ελ Καντουρί θα έβρισκε το γκολ, αυτό που είδαμε, πάντως, ήταν ότι ο ΠΑΟΚ δημιούργησε τις ευκαιρίες, έχοντας τέσσερις-πέντε πολύ καλές στιγμές για να σκοράρει».

Απαντά και στην ερώτηση για το τι, κυρίως, θα πρέπει να βελτιώσει ο ΠΑΟΚ για να στέκεται με καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας σε επίπεδο προημιτελικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης: «Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ενισχυθεί με περιφερειακούς παίκτες, που θα έχουν ευχέρεια στο σκοράρισμα. Κι ο Παγιέτ είναι μια τέτοια περίπτωση παίκτη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Κούγιας: «Η δικογραφία στήθηκε για να χτυπηθεί ο Ολυμπιακός»

O εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και τοποθετήθηκε για...

Στην ίδια κατηγορία