Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Το υπέροχο παρελθόν του ΠΑΟΚ στην Λαμία

Δημοφιλή

Η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 26ης και τελευταίας για την κανονική διάρκεια αγωνιστικής της Stoiximan Super League 2023-24 κόντρα στη Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος».

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα, μέσα από το αφιέρωμα του paokfc.gr:

«Το απόλυτο απέναντι στη Λαμία έχει ο ΠΑΟΚ στις 13 αναμετρήσεις που έχουν μεταξύ τους οι δύο ομάδες και στις δύο έδρες. Μάλιστα μέχρι το παιχνίδι του πρώτου γύρου της σεζόν 2021-22 υπήρχαν οκτώ νίκες του Δικεφάλου, στις οποίες δεν είχε δεχθεί ούτε γκολ.

Ο Αραμπούλι με το τέρμα που σημείωσε στην Τούμπα στις 12 Δεκεμβρίου 2021 έγινε ο μοναδικός μέχρι σήμερα ποδοσφαιριστής της Λαμίας που σκόραρε απέναντι στον ΠΑΟΚ σε αγώνα πρωταθλήματος στις δύο έδρες.

Στην Λαμία, μέχρι τώρα, ο ΠΑΟΚ δεν έχει δεχθεί γκολ στις έξι επισκέψεις του εκεί για το πρωτάθλημα και έχει ισάριθμες νίκες, στις οποίες μέχρι την περσινή σεζόν είχαν σημειωθεί μόλις δύο διαφορετικά σκορ, το 2-0 τρεις φορές και 1-0 με δύο παρουσίες. Η νίκη με 3-0 στις 7 Ιανουαρίου 2023 άνοιξε τον πλουραλισμό των σκορ.

Κανείς ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ δεν έχει σκοράρει δύο φορές σε αγώνα στη Λαμία και οι Πέλκας, Μαουρίτσιο, Βαρέλα, Λέο Μάτος, Τζόλης και Βιεϊρίνια , Λέο Ζαμπά, Μιχαηλίδης , Ολιβέιρα, Ντάντας, Α.Ζίβκοβιτς μετρούν από ένα τέρμα. Ο Πρίγιοβιτς είναι ο μοναδικός που έχει σκοράρει σε μια αναμέτρηση δύο φορές με αντίπαλο την Λαμία, ενώ μόνο οι Τζόλης και Πέλκας έχουν σκοράρει σε εντός και εκτός έδρας ματς με την Λαμία.

Μέχρι την πρώτη τους αναμέτρηση για το πρωτάθλημα, το 2017-18, με την Λαμία, οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί τρεις φορές για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος και μάλιστα η παρθενική τους ήταν την σεζόν 1971-72 στα ημιτελικά του θεσμού, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0. Ακολούθησαν οι αναμετρήσεις τους το 1984-84, όπου ο Δικέφαλος επικράτησε 6-0 στην Θεσσαλονίκη και 9-1 στην Λαμία.

Η κλήρωση τους έφερε πάλι αντιμέτωπους και το 2020-21 για τα προημιτελικά του θεσμού, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 5-2 στο ματς της Τούμπας και στη ρεβάνς υπήρξε ισοπαλία (1-1).

Οι τελευταίες τους αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδος ήταν την περσινή σεζόν, όπου αναμετρήθηκαν για τα ημιτελικά του θεσμού με τον ΠΑΟΚ να βάζει τις βάσεις πρόκρισης στον επόμενο γύρο με νίκη 5-1 μέσα στη Λαμία και τη ρεβάνς της Τούμπας να ολοκληρώνεται ισόπαλη 1-1».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Κωνσταντέλιας: «Σήμερα το… ευχαριστήθηκα!»

Πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπι με την ΑΕΚ αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, σκόρερ δύο τερμάτων της ομάδας του. «Είχαμε χαρακτήρα. Από...

Στην ίδια κατηγορία