Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το… τρελό γλέντι με Σαμπόνις στη Λιθουανία!

Δημοφιλή

Η πρώτη φορά που ο Δικέφαλος ταξίδεψε στην ιστορία του στην Λιθουανία ήταν η σεζόν 1984-85 στο πλαίσιο του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Αφού η ομάδα κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια της Τσάπελ και της Μπόσνα Σαράγεβο μπαίνει σε όμιλο με Σαραγόσα, Ζαλγκίρις και Λάντις (Αυστρία).

Εκείνη, είναι η 1η χρονιά κατά την οποία η ΕΟΚ επιτρέπει στις ομάδες να παίζουν με δυο ξένους στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ με προπονητή τον Γιόζιπ Τζέρτζια επιλέγει τους Ντικ Μόμα και τον φοβερό Μπίλι Βάρνερ. Στις 13 Γενάρη του 1985 ο ΠΑΟΚ αναχωρεί για Λιθουανία αφού προηγουμένους είχε χάσει από την Ζαλγκίρις (των Σαμπόνις, Χομίτσιους, Γιοβάισα) στη Θεσσαλονίκη με 72-78. Η κατάσταση δεν ανατρέπεται στο Κάουνας με την Ζαλγκίρις να κερδίζει ξανά με 102-96. Μετά το τέλος του αγώνα ο Άρβιντας Σαμπόνις καλεί τους Φασούλα, Σταυρόπουλο για ένα ποτό. «Θα έρθει ένα αμάξι να σας πάρει από το ξενοδοχείο» τους λέει. Τους οδηγεί σε ένα από τα λίγα μπαρ της πόλης όπου κυρίως σύχναζαν ξένοι διπλωμάτες και ανώτερα στελέχη του κόμματος της τότε ΕΣΣΔ. Ακολουθεί τρελό… μεθύσι με τους δυο να επιστρέφουν τρεκλίζοντας και σε κακή κατάσταση στο ξενοδοχείο.

Ο ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων παρά τις 30άρες του Βάρνερ δεν θα κάνει ούτε μια νίκη. Στο τέλος της χρονιάς ο Τζέρτζια αποχωρεί και κατηγορεί σε συνέντευξη του τους Φασούλα και Κατσούλη ως υπεύθυνους για την απειθαρχία που επικρατεί στην ομάδα. Τον διαδέχεται ο Ροδόπουλος που κρατάει τον Βάρνερ και φέρνει ως παρτερνέρ του τον Μαρκ Σίμπσον…


Τελευταία νέα

Η τελευταία διακοπή προπονήσεων της σεζόν

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα απολαύσουν το διήμερο ρεπό που τους...

Στην ίδια κατηγορία