Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το πιο… μάγκικο Κύπελλο

Δημοφιλή

Σαν σήμερα (12/5) πριν τρία χρόνια, το 2018, ο ΠΑΟΚ κατακτούσε το δεύτερο από τα τρία σερί Κύπελλα που πήρε, επικρατώντας μέσα στο ΟΑΚΑ (έσπασε και την κατάρα του Ολυμπιακού Σταδίου…) της ΑΕΚ με 2-0.

Σε ένα ματς αποδείξεων όπως έφτασε να είναι, με την οργή και την πίκρα να ξεχειλίζει στην οικογένεια του Δικέφαλου για την κλοπή του πρωταθλήματος με τη συνδρομή του Κομίνη και των δικαστηρίων, ο ΠΑΟΚ διέλυσε την ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα και ξεκαθάρισε με εμφατικό τρόπο ποια ήταν η καλύτερη και ανώτερη ομάδα της σεζόν 2017-18.

Η ΑΕΚ μπορεί να νιώθει και τυχερή που γλίτωσε τον διασυρμό, σε ένα ματς που ο ΠΑΟΚ εκτός των δύο γκολ είχε χαμένο πέναλτι (Πρίγιοβιτς στο 0-0) και άλλες 4-5 κλασικές ευκαιρίες που χάθηκαν, για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή του.

Ο ΠΑΟΚ είχε στο πλευρό του και πάνω από 20.000 οπαδούς του, οι οποίοι κέρδισαν από νωρίς τη μάχη της κερκίδας και τρόλαραν ανελέητα τους φίλους της ΑΕΚ με συνθήματα κατά του Ολυμπιακού, λόγω της κλοπής του πρωταθλήματος!

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν ορκισμένοι στο ΟΑΚΑ για να κλείσουν στόματα. Ήθελαν να αποδείξουν σε όλον τον κόσμο ότι ήταν η καλύτερη ομάδα και μόνο με διπλή κλοπή θα μπορούσαν να χάσουν το πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς, όπως και έγινε μέσω δικαστηρίων.

Η ΑΕΚ είχε παθητικό ρόλο σε όλο το ματς και γλίτωσε τη συντριβή λόγω της αστοχίας των παικτών του ΠΑΟΚ, αλλά και της μεγάλης εμφάνισης που έκανε ο Μπάρκας, μια από τις καλύτερες της καριέρας του.

Σταμάτησε τον Μπίσεσβαρ (18′) σε τετ-α-τετ, μετά απόκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Πρίγιοβιτς (23’) ενώ στο 35’ σταμάτησε και ένα τετ-α-τετ του Κάμπος!
Στο 51’ ο Μπάρκας έβγαλε και ένα τετ-α-τετ με τον Πρίγιοβιτς, ενώ στο 61’ ένα καλό σουτ του Πέλκα πέρασε άουτ!

Τελικά το γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε από τον Αντρέ Βιερίνια με μια αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ στο 65’, ο οποίος έκανε το 1-0 και άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη.

Στο 80’ αποβλήθηκαν ο Μαουρίσιο και ο Βράνιες, στο 89’ αποβλήθηκε και ο Βαρέλα, αλλά ο ΠΑΟΚ όχι μόνο κράτησε το προβάδισμα, αλλά ακόμη και με εννιά παίκτες βρήκε τρόπο να βάλει και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις σφραγίζοντας τον τίτλο!

Ο Πρίγιοβιτς κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ από αριστερά, έβγαλε πάσα ακριβείας στον Πέλκα στη μικρή περιοχή και αυτός έκανε το 2-0, κλειδώνοντας τη νίκη και τον τίτλο.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ (52’ Γκάλο), Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος (67’ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας (73’ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λέο Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (82’ Μαλεζάς), Κάνιας, Μαουρίσιο, Τζάλμα Κάμπος (51’ Μακ), Πέλκας, Μπίσεσβαρ (74’ Σάχοφ), Πρίγιοβιτς.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ακόμα μια ασπρόμαυρη διετία για Χατζηθεοδώρου

Στην επέκταση για δύο ακόμη σεζόν με τον Θοδωρή Χατζηθεοδώρου προχώρησε η ομάδα πόλο του Δικεφάλου, με τον Α.Σ....

Στην ίδια κατηγορία