Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Το Παγκόσμιο Συλλόγων βρίσκεται προ των πυλών

Δημοφιλή

Μία νέα διοργάνωση έρχεται να προστεθεί στον χώρο του ποδοσφαίρου, με την FIFA να ανακοινώνει επίσημα την διεξαγωγή του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Την διεξαγωγή του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (23/6) η FIFA. Η παγκόσμια συνομοσπονδία συνεδρίασε με αφορμή τη νέα διοργάνωση και έδωσε το πράσινο φως για τη δημιουργία της, στην οποία θα λαμβάνουν μέρος 32 ομάδες από όλο τον κόσμο.

Λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής – όπως για παράδειγμα το ποιοι σύλλογοι θα λάβουν μέρος – δεν έχουν γίνει γνωστές από τα επίσημα χείλη της FIFA, ωστόσο κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει σύντομα. Εντούτοις, από τα όσα έχουν κυκλοφορήσει στα ΜΜΕ του εξωτερικού, η Ευρώπη θα έχει 12 εκπροσώπους, η Νότια Αμερική θα έχει έξι και οι υπόλοιπες ήπειροι (με εξαίρεση την Ωκεανία που θα έχει πιθανότατα δύο) τέσσερις.

Η διοργάνωση αναμένεται να λάβει χώρα στις ΗΠΑ και το παρθενικό παιχνίδι θα διεξαχθεί το 2025, δίχως να έχουν γίνει γνωστές οι ακριβείς ημερομηνίες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποδεχθούν το Μουντιάλ του 2026 και αυτό λειτούργησε θετικά στην παγκόσμια συνομοσπονδία, η οποία τους πρόσφερε τη διεξαγωγή του πρώτου FIFA Club World Cup.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA 2025 θα είναι η κορυφή του επαγγελματικού ανδρικού ποδοσφαίρου, και με την απαιτούμενη υποδομή σε συνδυασμό με ένα τεράστιο τοπικό ενδιαφέρον, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο ιδανικός οικοδεσπότης για να ξεκινήσει αυτό το νέο, παγκόσμιο τουρνουά.

Με ορισμένους από τους κορυφαίους συλλόγους του κόσμου να έχουν ήδη προκριθεί, οι οπαδοί από κάθε ήπειρο θα φέρουν το πάθος και την ενέργειά τους στις Ηνωμένες Πολιτείες σε δύο χρόνια για αυτό το σημαντικό ορόσημο στην αποστολή μας να κάνουμε το ποδόσφαιρο πραγματικά παγκόσμιο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Τζιάνι Ινφαντίνο.


Τελευταία νέα

Τα παιχνίδια του Οζέγκοβιτς με ΠΑΟΚ

Μπορεί σερβικά δημοσιεύματα να ανέφεραν πως ο ΠΑΟΚ είναι σε επαφές με τον με τον επιθετικό της Κηφισιάς, Όγκνιεν...

Στην ίδια κατηγορία