Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το ολέθριο «τρις εξαμαρτείν» του Μπακασέτα

Δημοφιλή

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», που είπε ο αρχαίος Έλληνας ποιητής Μένανδρος έμεινε στην ιστορία, το… «τρις εξαμαρτείν» του Τάσου Μπακασέτα απλά έρχεται να επιβεβαιώσει τα «κουσούρια» του

Ο θυμόσοφος λαός, επίσης λέει, ότι «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση» και στην περίπτωση του 30χρονου Κορίνθιου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού υπάρχουν, όχι ένα… μεμονωμένο περιστατικό, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, αλλά τρία περιστατικά που επιμένουν και του χρεώνουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ.

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας ήταν πρωταγωνιστής στην κοκορομαχία με τον Τάισον στη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού της περασμένης Τετάρτης, όπου πέραν από τις αψιμαχίες ανάμεσα στους δύο ποδοσφαιριστές όλοι όσοι ήταν στο γήπεδο ή παρακολούθησαν την αναμέτρηση από τους τηλεοπτικούς δέκτες, για ακόμη μία φορά θαύμασαν τις ικανότητες του στην… υποκριτική και το θέατρο. Η πτώση στο χορτάρι σε… σλόου μόσιον και με χρονοκαθυστέρηση, θα πρέπει να ήταν -το λιγότερο- υποψήφια για τα φετινά Όσκαρ.

Ουδείς μπορεί να είναι στο μυαλό του Έλληνα διεθνή μεσοεπιθετικού γι’ αυτή την συμπεριφορά του στο πρώτο παιχνίδι με την παρουσία κόσμου στις κερκίδες μετά το δίμηνο λουκέτο των ελληνικών γηπέδων. Γιατί ένας ποδοσφαιριστής που στο παρελθόν έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων μας για την στάση του και έχει την τιμή να φοράει το περιβραχιόνιο της Εθνικής, επιχειρεί μέσα σε λιγότερο από είκοσι ημέρες να ξεγελάσει και να κερδίσει με άσχημο τρόπο κάτι σε βάρος των αντιπάλων του, με τις δύο βουτιές;. Μια στο πρωτάθλημα και μία στο κύπελλο; Δύο στιγμές που σήκωσαν πολύ σκόνη και αυτομάτως ακυρώνουν κάθε επιχείρημά του για μεμονωμένο γεγονός.

Στον πρόσφατο αγώνα του πρωταθλήματος πρωταγωνίστησε στη φάση του κερδισμένου πέναλτι από τον Τάισον, με το οποίο ο Παναθηναϊκός προσωρινά ισοφάρισε το σκορ σε 1-1, μια φάση όπου κατά δήλωσή του «δεν το σκότωσε ο Τάισον», αλλά όπως επιμένουν να λένε οι «ασπρόμαυροι» κατάφερε με την πτώση-βουτιά του να κερδίσει το πέναλτι.

Το δεύτερο περιστατικό ήταν η «κοκορομαχία» που είχε με τον Τάισον και οδήγησε στην αποβολή και των δύο από τον Ολλανδό Λίντχουτ, όποτε δεν μιλάμε για… μεμονωμένες πράξεις, όπως έγραψε ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας.

Στη Μικράς Ασίας θεωρούν το λιγότερο ατυχής την ανάρτηση του Τάσου Μπακασέτα, ο οποίος έκανε λόγο για «στοχευμένη επίθεση» εις βάρος του, καθώς  εκτός από τα δύο περιστατικά ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, άμα τη επιστροφή του στην Ελλάδα από το τουρκικό πρωτάθλημα, αν κάποιος γυρίσει το χρόνο πίσω, θα διαπιστώσει ότι και σε παλαιότερο παιχνίδι του απέναντι στον ΠΑΟΚ είχε ανάλογη συμπεριφορά.

Πριν από επτά χρόνια, σ’ ένα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (1-0) στο Ολυμπιακό Στάδιο, όντας παίκτης της «Ένωσης», στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης προκάλεσε την μοναδική αποβολή του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, σε 551 παιχνίδια καριέρας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως προκάλεσε την “διαμάχη” με τον Τάισον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

«Ορφανός» ο πάγκος της Εθνικής κόντρα στη Γερμανία

Ορφανός ο πάγκος της Εθνικής ομάδας και στο τιμόνι της για το προσεχές φιλικό με την Γερμανία αναμένεται να...

Στην ίδια κατηγορία