Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Το μείζον, πλέον, είναι το “ποιοι”, όχι το “πότε”

Δημοφιλή

Ο χρόνος περνάει, φτάνουμε στα μισά του Ιουνίου, σε τρεις εβδομάδες ο ΠΑΟΚ θα φύγει για προετοιμασία στην Ολλανδία και είναι λογικό να αρχίζει να υπάρχει κι ένας μικρός εκνευρισμός για το γεγονός ότι ακόμη “δεν έχει κουνηθεί φύλλο”.

Θα δικαιολογούσα απόλυτα τον Λουτσέσκου, καθώς ένας προπονητής νιώθει πάντα να τον ζώνουν τα φίδια, όταν περνούν οι μέρες, πλησιάζει η έναρξη της προετοιμασίας και δεν ξέρει ακόμη που θα στηριχτεί και πως θα δομήσει την ομάδα του.

Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι θα προτιμούσαν να έχουν γίνει γρηγορότερα κάποια πράγματα και πλέον κατέστη σαφές ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε έτοιμο πλάνο για την επομένη της λήξης της προηγούμενης σεζόν. Αν το είχε, θα είχε καταλήξει νωρίτερα στις επιλογές, θα είχε κάνει ένα δύο “χτυπήματα” και θα είχε αποφορτίσει όλο τον οργανισμό.

Θεωρώ δεδομένο ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνουν μία δύο κινήσεις, φαίνεται πως τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, έστω κι αν χρειάστηκαν σχεδόν δύο εβδομάδες για να συμβεί αυτό.

Και θεωρώ επίσης δεδομένο ότι μέχρι να φύγει η ομάδα στην Ολλανδία στις 3 Ιουλίου, ο Λουτσέσκου θα έχει 3-4-5 νέα αποκτήματα, για να ξέρει πως θα πορευτεί και τί πρέπει να κάνει. Στην πορεία, θα προστεθούν κι άλλοι. Αυτό λέει η λογική κι ότι διαφορετικό προς το χειρότερο συμβεί, μετά θα πρέπει να ζώνουν πολλούς τα φίδια.

Από την ώρα που θεωρούμε ότι τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους και ποσοτικά θα γίνουν οι προσθήκες που θέλει κι ο προπονητής, το μείζον, πλέον, είναι τί προσθήκες θα είναι αυτές και τι χαρακτηριστικά θα έχει ο ΠΑΟΚ της επόμενης σεζόν.

Πέρσι ο Μπότο πήγε να ψάξει παίκτες μικρότερης ηλικίας, έκανε κάποιες αμφιλεγόμενες επιλογές, που στοίχισαν ακριβά, έφερε παίκτες κάτω των 27, κάποιοι με ταλέντο κάποιοι άλλοι με λιγότερο, και στο φινάλε αυτό που έλλειψε, πέρα από την ποιότητα, ήταν η προσωπικότητα και η άμεση προσαρμοστικότητα σε ένα πλάνο πρωταθλητισμού.

Σήμερα που μιλάμε, ο ΠΑΟΚ δεν έχει τόσο ανάγκη παίκτες σε τέτοιες ηλικίες, όσο παίκτες περισσότερο ψημένους, με περισσότερες παραστάσεις, σε παραγωγικές ηλικίες, γύρω στα 27-28 και όχι πάνω από 30, που οι παίκτες αρχίζουν να κάνουν πρόβες για παλαίμαχοι.

Ο συνδυασμός που ψάχνει ο ΠΑΟΚ δεν είναι εύκολος, καθώς τέτοιοι παίκτες έχουν επιλογές, για να έρθουν σε ένα υποβαθμισμένο πρωτάθλημα θα ζητήσουν περισσότερα χρήματα και φυσικά, θα πρέπει να υπάρχει ο τρόπος να τους ψάξεις και να τους βρεις.

Όταν όλοι αγχώνονται για το πότε θα έρθει ο πρώτος ή οι πρώτοι παίκτες, θεωρώ ότι το μείζον πλέον δεν είναι το πότε, αλλά το ποιος ή ποιοι.

Η σεζόν δεν θα κριθεί από το αν δυο παίκτες έρθουν αύριο ή την άλλη Δευτέρα, αλλά από το τί παίκτες θα είναι αυτοί.

Αν ο ΠΑΟΚ παρασυρθεί από τον χρόνο και την πίεση που του προκαλεί και πάει να κλείσει παίκτες κατά κύριο λόγο για να αποσυμπιέσει την κατάσταση, η σεζόν δεν θα είναι καλή.

Αν ξεπεράσει την πίεση και κάνει τις ορθολογικές επιλογές, τότε τα πράγματα θα είναι ευοίωνα.

Λίγο υπομονή και θα το διαπιστώσουμε…


Τελευταία νέα

Ο ηγέτης Ζίβκοβιτς στις καθοριστικές τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος

Γκολ και ασίστ στο ματς πλέι οφ με τον Ολυμπιακό (2-0), Δύο γκολ και μια ασίστ στο παιχνίδι με...

Στην ίδια κατηγορία