Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Το καλοκαίρι πρέπει να «ξηλωθεί»…

Δημοφιλή

Αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟΚ αυτή την εποχή, δεν είναι παράξενο, συνέβη και πέρσι. Στο κλείσιμο της σεζόν, εκεί που κρίνονται όλα, έσβησε κι ο ΠΑΟΚ. Συνέβη δύο συνεχόμενες χρονιές και ο λόγος είναι ο ίδιος.

Δε χρειάζεται περισσότερη ανάλυση, δεν θέλει και πολλή ποδοσφαιρική σοφία για να το καταλάβεις.

Ο ΠΑΟΚ έχει ένα ποιοτικό, αλλά μικρό ρόστερ, του λείπουν σημαντικά χαρακτηριστικά και όταν δεν παίζει στα όριά του, δεν αντέχει.

Το μοναδικό ερώτημα πια, είναι αν θα παίξει του χρόνου στο Γιουρόπα ή στο Κόνφερενς. Αν δεν υπήρχε το κύπελλο, θα ήμουν σίγουρος ότι θα έπαιζε στο Κόνφερενς, δεν πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να ανακάμψει στα πλέι οφ. Στο κύπελλο, ένα παιχνίδι είναι, θα μετρήσει το κίνητρο και η κατάσταση του καθενός εκείνη τη μέρα.

Για τον ΠΑΟΚ το σημαντικό είναι η επόμενη σεζόν, ή άλλον, οι επόμενες σεζόν.

Δεν ξέρω πόσοι το έχουν συνειδητοποιήσει, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να χάσει έδαφος, αν δεν λειτουργήσει γρήγορα και σωστά ενόψει της νέας σεζόν, γιατί οι άλλοι τρεις θα ανεβάσουν σίγουρα τον πήχη και ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεφύγουν.

Η ΑΕΚ έχει ήδη ένα “βαρβάτο” ρόστερ, έχει πολλά έσοδα με το νέο γήπεδο, έχει σχεδόν σίγουρο ευρωπαϊκό όμιλο, θα επενδύσει χρήματα στην ομάδα της. Πιθανότατα, θα είναι καλύτερη.

Ο Παναθηναϊκός, μετά από μια δεκαετία ξηρασίας, έχει ζωντανέψει, έχει καλή αύρα και με τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Αλαφούζος θα ρίξει χρήματα. Εδώ έριξε σε εποχές χωρίς έσοδα και προοπτική. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει το σούπερ ρόστερ, αλλά το καλοκαίρι είναι βέβαιο ότι θα το ενισχύσει αρκετά.

Για τον Ολυμπιακό, δεν το συζητάμε. Η φετινή ποδοσφαιρική τραγωδία που ζει και είναι 100% αποτέλεσμα των επιλογών του τα τελευταία ένα δύο χρόνια, τον οδηγεί σε μονόδρομο. Είναι αυτονόητο ότι φέτος θα ρίξει χρήματα για να φτιάξει καλή ομάδα.

Το θέμα είναι τί θα κάνει ο ΠΑΟΚ. Σ΄ αυτή τη σεζόν, όλοι κατάλαβαν τι του λείπει για να είναι μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα.

Του λείπει ενέργεια, του λείπει ποιότητα σε μεγαλύτερη κλίμακα, του λείπει προσωπικότητα και παίκτες σε παραγωγικές ηλικίες, που δεν θα εγγυώνται την αποτελεσματικότητα, αυτό κανείς δεν μπορεί να το κάνει, αλλά θα μειώνουν το ρίσκο να είναι αναποτελεσματικοί.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται καλούς παίκτες, οι καλοί παίκτες στο επίπεδο αυτό δεν είναι φθηνοί, και είτε πρέπει να κινηθεί αστραπιαία στην αγορά για να τους πετύχει ελεύθερους και να τους πάρει σε καλές τιμές, είτε να τους αγοράσει, είτε ενδεχομένως να τους δανειστεί με έξυπνους τρόπους. Είναι προφανές ότι θα πρέπει να “ξηλωθεί”.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα απαιτητικό καλοκαίρι, αν και ο ΠΑΟΚ δεν θα έπρεπε καν να περιμένει να έρθει το καλοκαίρι.

Το ότι αρκετά συμβόλαια τελειώνουν (Κούρτιτς, Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Ολιβέιρα, Τόμας, Βιεϊρίνια κ.α.) και ο ΠΑΟΚ δεν είναι υποχρεωμένος να τα κουβαλήσει (και να τα πληρώσει) παρά τη θέληση του στην επόμενη σεζόν, είναι μια καλή συγκυρία.

Ξέροντας τις θέσεις που χρειάζεται προσθήκες, αλλά και τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται, θα είναι αδιανόητο να μην είναι ο ΠΑΟΚ έτοιμος όταν πρέπει…


Τελευταία νέα

Η αποθέωση Νεραντζάκη σε Πόρτερ

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, στην οποία η ομάδα του γνώρισε...

Στην ίδια κατηγορία