Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το… ιστορικό των Ατρόμητος-ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League 2023-24 κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στην αθηναϊκή ομάδα, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα, μέσα από το αφιέρωμα του paokfc.gr:

25 αναμετρήσεις έχουν διεξαχθεί με γηπεδούχο τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ και ο Δικέφαλος έχει μείνει αήττητος στις 19 από αυτές τις επισκέψεις του στο Περιστέρι. Τις 10 έχει φύγει νικητής από το γήπεδο, ενώ υπάρχουν 9 ισοπαλίες. Ο Ατρόμητος έχει επικρατήσει επτά φορές.

35 γκολ έχει σημειώσει ο ΠΑΟΚ στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του με τον Ατρόμητο και τα περισσότερα ήταν την σεζόν 1976-77, όταν επικράτησε με 6-1 χάρη στα γκολ των Κερμανίδη, Σαράφη (2), Κούδα (2) και Αναστασιάδη.

4 γκολ έχει σημειώσει με τα χρώματα του ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας αγώνες με τον Ατρόμητο ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και είναι ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου στη σχετική λίστα, ενώ στην δεύτερη θέση είναι ο Σταύρος Σαράφης με τρία γκολ. Από δύο έχουν οι Κούδας και Αποστολίδης. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχει και τρία γκολ στα ματς με τον Ατρόμητο στην Τούμπα και συνολικά έχει φτάσει τα επτά, ενώ στα πέντε είναι ο Σταύρος Σαράφης.

10 νίκες έχει ο ΠΑΟΚ στα ματς με τον Ατρόμητο και οι πέντε είναι χωρίς να έχει δεχθεί γκολ. Στις τέσσερις με 2-0 και δύο με 1-0, ενώ υπάρχουν ακόμη το 6-1, το 3-2 και το 2-1. Η ισοπαλία με τις περισσότερες εμφανίσεις είναι πλέον το 1-1 με πέντε παρουσίες στα ματς, ενώ ακολουθεί το 0-0 με τρεις και μια με 2-2.

23 Ιουνίου 1968 ήταν η πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία των δύο ομάδων ανεξάρτητα διοργάνωσης και αφορούσε την φάση τον «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Η κανονική διάρκεια του αγώνα τελείωσε 1-1 χάρη στα γκολ των Κούκη (47′) και Φουντουκίδη (50′), όπως και η παράταση. Τελικά η πρόκριση κρίθηκε στη διαδικασία της κλήρωσης με την δεκάρα να κάνει το χατήρι στον ΠΑΟΚ και να περνά στην επόμενη φάση του θεσμού.

Η πρώτη τους αναμέτρηση για το Πρωτάθλημα έγινε στις 26 Νοεμβρίου 1972 και γηπεδούχος ήταν ο Ατρόμητος. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Σαράφη και Αποστολίδη. Ο Δικέφαλος επικράτησε στα πρώτα του πέντε παιχνίδια με τον Ατρόμητο εντός και εκτός έδρας και αυτό το σερί έσπασε στις 16 Μαΐου 1976, όταν η ομάδα του Περιστερίου επικράτησε με 2-1 στην Τούμπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Κουλιεράκης: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίζει»

O Kωνσταντίνος Κουλιεράκης μίλησε στην κάμερα των καναλιών Νοvasports για τον αγώνα με την ΑΕΚ. Ο νεαρός στόπερ του Δικεφάλου...

Στην ίδια κατηγορία