Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Το έπος της Γενεύης

Δημοφιλή

Οσα χρόνια κι αν περάσουν, η 26η Μαρτίου θα «ξυπνά» πάντα στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ τις μνήμες από την ανάδειξη του Δικεφάλου σε κυπελλούχο Ευρώπης στον τελικό της Γενεύης το 1991, όταν νίκησε 76-72 τη Σαραγόσα.

Στο βιβλίο του Δημήτρη Νικηφόρου «ΠΑΟΚ αγάπη μου» αναφέρονται, μεταξύ άλλων, για εκείνο το ιστορικό παιχνίδι: «Το έπος της Γενεύης ήταν η δικαίωση της μεγάλης προσπάθειας του Νίκου Βεζυρτζή, των συνεργατών του και του ανεπανάληπτου φίλαθλου κόσμου μας, που από την πρώτη στιγμή ενστερνίστηκε το μήνυμα της διοίκησης και το στήριξε με όλες του τις δυνάμεις. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε-είναι αλήθεια πως το περιμέναμε, όχι όμως στο βαθμό και το μέγεθος που αντικρίσαμε-ήταν η διάθεση των εισιτηρίων, και αυτό γιατί η ζήτησή τους ήταν εξωπραγματική.

Το γήπεδο, που θα διεξαγόταν ο αγώνας είχε 8.500 θέσεις και η FIBA αποφάσισε η κατανομή να γίνει ως εξής: για κάθε ομάδα 3.000, ήτοι συνολικά 6.000 εισιτήρια, στην ομοσπονδία της Ελβετίας, που ήταν διοργανώτρια χώρα 2.000 και να κρατήσει για τις δικές της ανάγκες 500.

Εκπρόσωπος για την παραλαβή των εισιτηρίων είχε οριστεί ο εξαίρετος διοικητικός μας γαλλομαθής παράγοντας Νίκος Ζελομοσίδης. Πήγε στη Γενεύη, συνάντησε τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής, που ήταν και πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Ελβετίας, παρέλαβε τα 3.000 εισιτήρια και με συνεχείς παρακλήσεις κατάφερε να του αποσπάσει ακόμη 500 και πήρε το δρόμο της επιστροφής. Τον παρέλαβα από το αεροδρόμιό μας και φθάσαμε στο σπίτι μου για να κάνουμε την κατανομή κατά κατηγορία, έτσι ώστε από την επομένη ν’ αρχίσει η διάθεση τους, όπως και έγινε! Οι ανάγκες πλήθυναν τα τσάρτερ γέμιζαν το ένα μετά το άλλο, τα πούλμαν των συνδέσμων τελειωμό δεν είχαν και τα εισιτήρια άρχισαν να εξαντλούνται.

Εν τω μεταξύ, οι παραγγελίες Συνδέσμων Φιλάθλων από την Ευρώπη και κυρίως από τη Γερμανία, την Αυστραλία και την Αμερική συνεχώς αυξάνονταν.

Δεν ξέρω πως, αλλά οι πράκτορες της Θεσσαλονίκης κατάφεραν και προμηθεύτηκαν από την Ισπανία και την Ελβετία άλλα 1.000 εισιτήρια και με αυτόν τον τρόπο ικανοποιήθηκε ένας πολύ σημαντικός αριθμός φιλάθλων, που ήθελαν να βρίσκονται στη μεγάλη αυτή γιορτή του τελικού Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης.

Όπως είναι γνωστό, η ημέρα εκείνη ήταν ιστορική για την ομάδα μας, τη Θεσσαλονίκη μας και το μπάσκετ της χώρας μας. Με σκορ 76-72 ο ΠΑΟΚ αναδείχτηκε κυπελλούχος Ευρώπης και ένα ανεπανάληπτο πανηγύρι στήθηκε στη Γενεύη και στο Λευκό Πύργο της πόλης μας».


Τελευταία νέα

Τα παιχνίδια του Οζέγκοβιτς με ΠΑΟΚ

Μπορεί σερβικά δημοσιεύματα να ανέφεραν πως ο ΠΑΟΚ είναι σε επαφές με τον με τον επιθετικό της Κηφισιάς, Όγκνιεν...

Στην ίδια κατηγορία