Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Το έκανε θρίλερ ο ΠΑΟΚ αλλά άντεξε!

Δημοφιλή

Σε ένα παιχνίδι που στο τέλος έγινε θρίλερ, ο ΠΑΟΚ πήρε μια σημαντική νίκη στο PAOK Sports Arena με 72-69 επί της Καρδίτσας για την 11η αγωνιστική της Basket League.

Οι «ασπρόμαυροι» αν και δεν μπήκαν καλά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, κατάφεραν να ανατρέψουν την εικόνα και να πάρουν γρήγορα διψήφιο προβάδισμα στο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ασπρόμαυροι» είδαν τη διαφορά των 20 πόντων, που είχαν χτίσει να… γκρεμίζεται, με τη θεσσαλική ομάδα να βάζει δύσκολα στους γηπεδούχους.

Με κορυφαίους τους Χάρισον (19π.) και Άλστον (12π.) ο ΠΑΟΚ mateco έφτασε στο 6-5 στο ελληνικό πρωτάθλημα κι ετοιμάζεται για την δύσκολη «έξοδο» της επόμενης εβδομάδας, εκεί όπου θα έρθει αντιμέτωπος με τον Προμηθέα στην Πάτρα.

O Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φρίντρικσον, Χάρισον, Σχίζα, Γκίλμορ και Άλστον ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν κακές συνεργασίες και λάθη στα πρώτα λεπτά. Η Καρδίτσα ήταν εύστοχη πίσω από τα 6.75 με Κλάσεν και Καμπερίδη, παίρνοντας προβάδισμα επτά πόντων (2-9) μετά από τρία αγωνιστικά λεπτά.

Ο Δικέφαλος «απάντησε» με Χάρισον και Σχίζα, οι οποίοι με μεγάλα σουτ ροκάνισαν τη διαφορά στον πόντο (8-9). Το πρώτο προβάδισμα για τους «ασπρόμαυρους» ήρθε ένα λεπτό αργότερα με τον Άλστον να σκοράρει κάτω από τη ρακέτα (10-9). Αρκετά τα λάθη των γηπεδούχων, οι οποίοι σημείωσαν τρία σε έξι λεπτά, ωστόσο κατάφεραν να ανακτήσουν το προβάδισμα της αναμέτρησης και να βρεθούν στο +4 (20-16) με διαδοχικά καλάθια του Άλστον και του Χάρισον.

Οι παίκτες του Φώτη Τακιανού όχι μόνο επέστρεψαν στο παιχνίδι, αλλά έφτασαν στο +11 (28-17) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Το κοντέρ έγραψε + 20 στο ημίχρονο

Χαμηλά έμεινε το σκορ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου, με την Καρδίτσα να βγάζει καλές άμυνες. Οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν καλάθια με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη, ενώ οι φιλοξενούμενοι με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς μετά από 3.5 λεπτά (32-21).

Καλύτερος επιθετικά ήταν ο ΠΑΟΚ mateco στη συνέχεια της περιόδου, με τον Κένταλ Σμιθ και τον Λαουρίνας Μπελιάουσκας να μπαίνουν στην εξίσωση του σκοραρίσματος, οδηγώντας τη διαφορά στους 19 (43-24).

Ο Φώτης Τακιανός πήρε το πρώτο του τάιμ άουτ δύο λεπτά πριν το ημίχρονο, αφού είδε τη θεσσαλική ομάδα να σκοράρει (43-28) σε συναπτές επιθέσεις με Σάιμπερτ και Γουάιτ.

Οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν στο +21 ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους, με τον Χάρισον και τον Γκίλμορ να σκοράρουν με μακρινά σουτ, αναγκάζοντας τον κόουτς Νίκο Παπανικολόπουλο να πάρει τάιμ άουτ αυτή τη φορά.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 49-29 και τον ΠΑΟΚ να βάζει τις βάσεις για μία ακόμη εντός έδρας νίκη. Με 63% ευστοχία στο δίποντο και 50% στο δίποντο ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Τακιανού, τη στιγμή που η Καρδίτσα είχε 33% και 28% αντίστοιχα. Παράλληλα, οι «ασπρόμαυροι» είχαν και περισσότερα ριμπάουντ (21 έναντι 17), ενώ η θεσσαλική ομάδα είχε περισσότερα λάθη, μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά (9 έναντι 7).
Δεν εμφανίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο κι έχασε τη διαφορά του

Όπως στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο ο Δικέφαλος δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι, δίνοντας δικαίωμα στην Καρδίτσα να ροκανίσει τη διαφορά (56-40), πετυχαίνοντας 11 πόντους σε πέντε λεπτά στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Κένταλ Σμιθ με μακρινό σουτ «ξεκόλλησε» τον ΠΑΟΚ προσωρινά, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν εύστοχοι σε διαδοχικές επιθέσεις με ΜακΚάλουμ, Γιάνκοβιτς και Δίπλαρο, μειώνοντας στους 12 (59-47) τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου.

Δέχθηκε τεχνική ποινή ο πάγκος των «ασπρόμαυρων», καθώς διαμαρτυρήθηκε για καθαρό φάουλ πάνω στον Σμιθ που δεν δόθηκε. Ο Κλάσεν ευστόχησε κάνοντας τη διαφορά μονοψήφια μετά από αρκετή ώρα. Το σκορ της τρίτης περιόδου διαμορφώθηκε σε 59-50, με τον ΠΑΟΚ να είναι κακός και στα δύο μέρη του παρκέ.

Το έκανε «θρίλερ» στο φινάλε

Δεν βρήκε καλάθι για δύο λεπτά ο ΠΑΟΚ στην έναρξη του τέταρτο δεκαλέπτου, αφήνοντας τους Γουάιτ και Γιάνκοβιτς να σκοράρουν, μειώνοντας σε 59-54. Ο κόουτς Τακιανός πήρε τάιμ άουτ, καθώς η απόδοση της ομάδας του δεν ήταν καθόλου καλή στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τεχνική ποινή για διαμαρτυρία, αλλά ούτε τότε κατάφερε να σκοράρει ο Δικέφαλος, προβλήματος με την εικόνα του. Η δυστοκία των «ασπρόμαυρων» σταμάτησε με τον Σταύρο Σχίζα να σκοράρει από μακριά (62-54) και τον κόουτς Παπανικόπουλο να παίρνει τάιμ άουτ αμέσως.

Ο ΠΑΟΚ πήρε «ανάσα» με Σχίζα και Χάρισον, ωστόσο η Καρδίτσα κατάφερε και πάλι να μειώσει στους πέντε (65-60) 3.5 λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα. Με τις βολές του Χάρισον οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +8 (68-60), ωστόσο η θεσσαλική ομάδα είχε και πάλι «απαντήσεις» με τους Μπιουκάναν και ΜακΚάλουμ, μειώνοντας στους τέσσερις (68-64) δύο λεπτά, πριν τη λήξη του ματς.

Το παιχνίδι έγινε «θρίλερ» στα τελευταία λεπτά, με την Καρδίτσα να μειώνει στους τρεις (70-67) με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς. Οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν τελικά με 72-69.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στην Πάτρα κόντρα στον Προμηθέα για την 12η αγωνιστική της Basket League.

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα: 72-69

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ: Φρίντρικσον, Χάρισον, Σχίζας, Γκίλμορ, Άλστον

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 28-17
2η: 21-12
3η: 10-21
4η: 13-19

Τα δεκάλεπτα: 28-17, 49-29, 59-50, 72-69

 


Τελευταία νέα

Μητσοτάκης: «Η εικόνα στα γήπεδά μας μοιάζει πλέον με την αντίστοιχη των ευρωπαϊκών»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη, που έδωσε στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην οπαδική βία, σημειώνοντας πως υπάρχει...

Στην ίδια κατηγορία