Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Μητσοτάκης: «Η εικόνα στα γήπεδά μας μοιάζει πλέον με την αντίστοιχη των ευρωπαϊκών»

Δημοφιλή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη, που έδωσε στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην οπαδική βία, σημειώνοντας πως υπάρχει πρόοδος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η κυβέρνηση πήρε μέτρα. Η εικόνα στα γήπεδα σήμερα είναι τελείως διαφορετική. Είναι εικόνα που μοιάζει με τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Κι αυτό έγινε επειδή μπήκε το πλαίσιο, αλλά και επειδή προβλέφθηκαν αυτοματοποιημένες ποινές. Και μετά την τραγική δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη, υπήρξε συστηματική έρευνα για μία ουσιαστικά οργανωμένη επιχείρηση. Θα αποδοθούν ευθύνες. Η κυβέρνηση δεν είχε καμία ανάμειξη στον τελικό του κυπέλλου (σ. σ. θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών), είναι ζήτημα της ΕΠΟ».

Εξέφρασε παράλληλα, την εμπιστοσύνη του στην ΕΛΑΣ και την UEFA για τον επικείμενο τελικό του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προκλήσεις των Σκοπίων: «Στον πυρήνα της συμφωνίας των Πρεσπών βρισκόταν η έννοια της ονομασίας. Αυτό το οποίο λέμε erga omnes στο όνομα Βόρεια Μακεδονία να ισχύει έναντι όλων, να χρησιμοποιείται δηλαδή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας. Θέλω να θυμίσω ότι εμείς δεν ψηφίσαμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, διότι είχαμε εκφράσει εντονότατες επιφυλάξεις για το γεγονός ότι η συμφωνία αυτή κατοχύρωνε μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που δεν ψηφίσαμε τη Συμφωνία», υπογράμμισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η αποκάλυψη της FORZA για την περίπτωση του Ράζβαν Μαρίν!

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Ταρίκ Τισουντάλι (σε λίγο πέφτουν οι υπογραφές), ενώ όλα δείχνουν πως θα καταφέρει...

Στην ίδια κατηγορία