Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ και ο Αστέρας

Δημοφιλή

Μετά το επιτυχημένο φινάλε της πορείας του στον 7ο όμιλο του UEFA Europa Conference League εξασφαλίζοντας μία θέση στους «16» της ευρωπαϊκής διοργάνωσης καθώς επίσης και τα προνόμια αυτής, ο ΠΑΟΚ προσανατολίζει την προσοχή του κατ΄ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης (17.12, 17:30) με φόντο την εξ αναβολής 14η αγωνιστική της Super League.

Έχοντας ως αφορμή την εκτός έδρας απαιτητική δοκιμασία στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» κόντρα στην ομάδα της Αρκαδίας, η επίσημη ιστοσελίδα του Δικεφάλου δημοσίευσε ορισμένα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία από τη μεταξύ τους προϊστορία, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στο αήττητο σερί πέντε αγώνων που έχει «χτίσει» ο ΠΑΟΚ με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Όσα επισημαίνονται από πλευράς ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 14ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League 2023-24 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Αρκάδες.

  • Τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες έχει ο ΠΑΟΚ στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις του με τον Αστέρα Τρίπολης στα πέντε τελευταία ανεξάρτητα έδρας. Οι δύο ισοπαλίες τους είναι με 2-2, ενώ οι νίκες με 1-03-2 και 3-0.
  • Παράλληλα, στις τρεις πρόσφατες επισκέψεις του στην Αρκαδία έχει μια νίκη και δύο ισοπαλίες. Ο Αστέρας επικράτησε με 2-1 στις 27 Φεβρουαρίου 2021. Αυτή η νίκη της ομάδα της Τρίπολης έβαλε τέλος σε ένα σερί επτά αγώνων (6 νίκες – 1 ισοπαλία) σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος ανεξάρτητα έδρας για τον ΠΑΟΚ.
  • Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν η επικράτηση και στα δύο παιχνίδια της σεζόν 2021-22, με το 1-0 στην Τρίπολη και το 3-2 στην Τούμπα, ενώ για το 2022-23 και οι δύο αναμετρήσεις ολοκληρώθηκαν με ισοπαλία 2-2.
  • Η φετινή αναμέτρηση τους για τον Α’ Γύρο ολοκληρώθηκε με νίκη 3-0 του Δικεφάλου με τον Μουργκ να ανοίγει το σκορ στο πρώτο φετινό γκολ για τη Super League, ενώ ο Α.Ζίβκοβιτς σημείωσε τα άλλα δύο.
  • Ο Αστέρας Τρίπολης είναι από τους αντιπάλους που δυσκολεύουν τον ΠΑΟΚ, αλλά κυρίως τα παλαιότερα χρόνια, αφού υπάρχει ένα σερί με οκτώ αγώνες ανεξάρτητα έδρας από τις 16 Φεβρουαρίου 2014 μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2016 με πέντε νίκες της ομάδας της Αρκαδίας και τρεις ισοπαλίες.
  • Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 20 φορές για το πρωτάθλημα με γηπεδούχο τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος έχει επικρατήσει στις δέκα, υπάρχουν τέσσερις ισοπαλίες και έξι νίκες του ΠΑΟΚ.
  • Ο ΠΑΟΚ έχει σημειώσει 21 τέρματα στην Τρίπολη, με τον Κουλούρη να είναι ο μόνος που έχει σκοράρει δύο φορές στον ίδιο αγώνα, ενώ ο Αθανασιάδης βρήκε δίχτυα σε δύο διαφορετικά ματς. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έχει σημειώσει ήδη τέσσερα γκολ σε έξι ματς απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, τρία στην Τούμπα και ένα στην Αρκαδία.
  • Οι τρεις από τις πέντε νίκες του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη είναι με 2-1, ενώ οι άλλες δύο είναι με 2-0 και 3-0, ενώ μόλις πέρσι κατάφερε να κάνει την πρώτη του νίκη με 1-0 εκεί. Μόνο μια αναμέτρηση υπάρχει χωρίς γκολ, αφού μια παρουσία έχει το 0-0, ενώ δύο ισοπαλίες τους είναι με 1-1. Ο Αστέρας Τρίπολης από την πλευρά του έχει τέσσερις νίκες με 1-0.


Τελευταία νέα

Χριστός Ανέστη!

Καλή Ανάσταση! Το άγιο Φως της Ανάστασης, ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας. Η συντακτική ομάδα της FORZA.

Στην ίδια κατηγορία