Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Θανάσης Σάββας: «Να ανέβουμε, για ολόκληρο το σύλλογο!»

Δημοφιλή

Κουβαλώντας μεγάλη εμπειρία στις πλάτες του, μετά από πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο 11 επί 11, ο Θανάσης Σάββας εντάχθηκε πριν από λίγους μήνες στο ποδόσφαιρο Σάλας του ΠΑΟΚ. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής μιλά για τις πρώτες του «εικόνες» από το Φούτσαλ, τη φετινή προσπάθεια του Δικεφάλου, αλλά και τον μεγάλο στόχο της ανόδου.

Πως εντάχθηκες στον ΠΑΟΚ;

«Στον ΠΑΟΚ εντάχθηκα αρχές Ιανουαρίου, μέχρι τότε αγωνιζόμουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είχα κουραστεί μετά από τόσα χρόνια στα γήπεδα, δεν μπορούσα να συνεχίσω λόγω και των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων. Ένας φίλος μου που παίζει στην ομάδα, ο Αμβρόσιος, μου πρότεινε να το δοκιμάσω κι έτσι ήρθα στην ομάδα».

Ποιες οι πρώτες σου εμπειρίες από το ποδόσφαιρο σάλας;

«Είναι ένα άλλο ποδόσφαιρο, δεν είναι αυτό που συναντάς στο χορτάρι ή στο 5 επί 5. Έχει τακτική, είναι πιο δύσκολο σαν άθλημα, αν έχεις συνηθίσει να παίζεις στο 11 επί 11. Αυτό το διάστημα έχω αντιληφθεί πως η ομάδα βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και ο προπονητής είναι ένας νέος άνθρωπος, έχει τις ιδέες του, θέλει να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο. Θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα θα ανέβει κατηγορία, θα είναι καλό για ολόκληρο τον σύλλογο».

Μετά από τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο 11 επί 11, πως πήρες την απόφαση να δοκιμάσεις κάτι τόσο διαφορετικό;

«Είχα σκοπό να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Έπαιζα 15 χρόνια επαγγελματικά κι ερασιτεχνικά. Έφτασα στα 36 μου, τα έζησα όλα στο ποδόσφαιρο. Θέλω πάντα να δοκιμάσω νέες προκλήσεις κι εμπειρίες, ήθελα να μάθω τι είναι αυτό το ποδόσφαιρο Σάλας».

Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες διαφορές που συνάντησες;

«Να σου πω την αλήθεια, δεν περίμενα να είναι τόσο δύσκολο σαν άθλημα. Το παρκέ, οι επαφές είναι όλα διαφορετικά. Πρόκειται καθαρά για ένα παιχνίδι τακτικής. Θέλει να το συνηθίσεις».

Πως βλέπεις γενικότερα το επίπεδο του Ποδοσφαίρου Σάλας, αλλά και της αποδοχής του;

«Πιστεύω ότι αν η ομάδα καταφέρει να ανέβει στην πρώτη κατηγορία, θα βελτιωθούν αρκετά τα πράγματα. Θα γίνει πιο γνωστό το άθλημα στη Θεσσαλονίκη, γιατί ακόμα δεν το γνωρίζουν πολλοί. Θα έρθει ακόμα περισσότερος κόσμος δίπλα στον ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι και το γενικότερο επίπεδο της δεύτερης κατηγορίας».

Μετά από τόσα χρόνια στα γήπεδα, είναι δύσκολο να το αφήσεις πίσω σου;

«Σου λείπει η καθημερινότητα του ποδοσφαιριστή. Η έναρξη της προετοιμασίας, το ξενοδοχείο, γενικότερα η καθημερινότητα. Αρχικά είχα σταματήσει το ποδόσφαιρο στις κατηγορίες Β- Γ Εθνικής, και επικεντρώθηκα στο ερασιτεχνικό για να έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Γενικότερα ωστόσο δεν θα σταματήσω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, καθώς υπήρχαν συζητήσεις να αναλάβω κάποια στιγμή πόστο σε κάποια ομάδα, σε τοπικό επίπεδο, ούτως ώστε να βοηθήσω με τις εμπειρίες μου».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Έχω ανοίξει ένα μαγαζί εστίασης, take away στην Ευκαρπία, κι αυτή είναι η ασχολία μου. «Τρέχω» για τις ανάγκες του από το πρωί, κι αυτή κατά βάση είναι η καθημερινότητα μου αυτό το διάστημα. Το μεσημέρι θα πάω στο γυμναστήριο, ενώ το βράδυ υπάρχουν και οι προπονήσεις με την ομάδα».

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

«Όταν υπάρχει ελεύθερος χρόνος, τον περνάω συνήθως με τη σύζυγο μου. Θα πάμε για έναν καφέ, ή να δούμε κάποια ταινία στο σινεμά».

Όντας από την Καρδίτσα, πως… μονιμοποιήθηκες στη Θεσσαλονίκη;

«Είμαι από την Καρδίτσα και στη Θεσσαλονίκη βρέθηκα την τελευταία την τελευταία πενταετία. Παντρεύτηκα εδώ κι έτσι έγινα…. ερωτικός μετανάστης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η πρώτη νίκη επί της ΑΕΚ σε φάση πλέι οφ και το γλέντι της πρωτιάς

Το ντέρμπι μεταξύ των δύο Δικεφάλων στο γήπεδο της Τούμπας για τα πλέι οφ της σεζόν 2009-2010 ήταν για...

Στην ίδια κατηγορία