Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα κομμάτια του παζλ, που έφεραν την πρωτιά

Δημοφιλή

Η FORZA ρίχνει φως στις επιμένουν στατιστικές επιδόσεις ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στη διαδρομή των 16 αγωνιστικών που έχουν διανύσει όλες οι ομάδες, με τον Δικέφαλο να αλλάζει (και φέτος) χρόνο στην κορυφή.

Ο Δικέφαλος, διορθώνοντας την ανασταλτική του λειτουργία μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα, έχοντας πλουραλισμό όχι μόνο σε αριθμό ποδοσφαιριστών που έχουν σκοράρει, αλλά και με σημαντικό αριθμό τερμάτων από ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται από τη μεσαία γραμμή και πίσω, κατάφερε να αφήσει πίσω του τον Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό, έχει επιδοθεί στην προσφιλή συνήθεια της λασπολογίας προς πάσα πιθανή κατεύθυνση, κάθε φορά που βλέπει πως η εντός των τεσσάρων γραμμών των γηπέδων προσπάθειά του δεν είναι ικανή να τον φέρει στην κορυφή.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, η ανάλυση των ομαδικών στατιστικών ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού έρχεται να δώσει μια σειρά απαντήσεων, με τις οποίες μπορεί κανείς να σκιαγραφήσει το αποτύπωμα της βαθμολογίας, καθώς ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός δείχνουν να βρίσκονται σε ένα δικό τους πρωτάθλημα, με τις υπόλοιπες ομάδες να μην είναι ικανές να ακολουθούν στο δικό τους ρυθμό.

ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Σε επίπεδο τερμάτων, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός διαθέτουν τις δυο καλύτερες επιθέσεις, με τον Δικέφαλο να έχει 35 τέρματα και τον Ολυμπιακό να έχει 32. Σε επίπεδο ευστοχίας όμως έρχεται η πρώτη σημαντική διαφορά. Μπορεί να φαντάζει μικρή η απόσταση που τους χωρίζει, με τον ΠΑΟΚ να σκοράρει κάθε 6 τελικές και τον Ολυμπιακό σε κάθε 7, όμως στην οικονομία ενός πρωταθλήματος, αν οι «ασπρόμαυροι» καταφέρουν να διατηρηθούν σε αυτό το επίπεδο, θα έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Ο Ολυμπιακός, με το ένα γκολ ανά 7 τελικές είναι τέταρτος στην σχετική λίστα, καθώς ΟΦΗ και Αστέρας Τρίπολης έχουν καλύτερα στατιστικά σκοραρίσματος.

ΣΟΥΤΑΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ

Στον διαχωρισμό των τελικών εντός και εκτός περιοχής, έρχεται το… παράδοξο. Και λέμε παράδοξο διότι συνήθως η πιο εύστοχη ομάδα, έχει και τις περισσότερες τελικές εντός περιοχής. Αυτό δεν συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση. Ο Ολυμπιακός έχει μετρήσει 100 τελικές εντός περιοχής, όντας πρώτος στη λίστα, με τον ΠΑΟΚ με 77 να είναι πέμπτος. Στα σουτ εκτός περιοχής, ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στη λίστα με 94, με τον Ολυμπιακό να είναι τρίτος με 79. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο εύστοχος ενώ σουτάρει από πιο μακριά, σε μια ακόμα επιβεβαίωση του κανόνα που λέει πως στις τελικές δεν παίζει ρόλο μόνο η ποσότητα, αλλά και η ποιότητα.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΔΟΚΑΡΙΑΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΕ ΛΑΘΗ

Μια πρωτιά που δεν είναι από αυτές που τις… χαίρεται όποιος την έχει, αφορά τον αριθμό τω δοκαριών. Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος καθώς μετρά 10, με τον Ολυμπιακό να είναι πέμπτος στη σχετική λίστα έχοντας 7. Στην κατηγορία με τα λάθη, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 13η θέση, μετρώντας 587. Και ενώ ο Δικέφαλος είναι δεύτερος από το τέλος, ο Ολυμπιακός είναι δεύτερος από την αρχή, μετρώντας 671. Η απόσταση είναι σημαντική και σίγουρα λέει πολλά…

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΣΚΟΡΕΡ

Στο κομμάτι της επίθεσης, ο ΠΑΟΚ κατάφερε την 16η αγωνιστική να προσπεράσει τον Ολυμπιακό στο σκοράρισμα με τα πέντε τέρματα που σημείωσε εναντίον του Ατρόμητου. Ο Δικέφαλος μετράει 35 γκολ, με τον Ολυμπιακό να έχει 32. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δυο αναμετρήσεις στις οποίες δεν κατάφεραν να σκοράρουν (με Ξάνθη και Βόλο) σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που έχει σκοράρει σε όλες (έχοντας ένα σερί 64 διαδοχικών αγώνων πρωταθλήματος με γκολ).

Όσον αφορά τους σκόρερ, ο ΠΑΟΚ προηγείται και σε αυτό τον τομέα, έχοντας δέκα διαφορετικούς σκόρερ, έναντι εννιά που έχει ο Ολυμπιακός. Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ διαθέτει οκτώ ποδοσφαιριστές που έχουν πάνω από ένα γκολ ενώ οι αντίστοιχοι του Ολυμπιακού είναι έξι.

ΑΜΥΝΑΤΑ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

Στον τομέα της άμυνας, ο Ολυμπιακός υπερτερεί καθώς έχει δεχθεί μόλις έξι τέρματα στις πρώτες 16 αγωνιστικές, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί συνολικά 13. Ο Δικέφαλος βέβαια έχει βελτιωθεί σε αυτό το τομέα, αν σκεφτεί κανείς πως δέχθηκε έξι γκολ στις πρώτες τέσσερις αναμετρήσεις, και άλλα επτά στις επόμενες δώδεκα.

Μέρος του παιχνιδιού των αριθμών είναι το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σημειώσει γκολ όταν αντιμετώπισε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (τον Ολυμπιακό), ενώ ο Ολυμπιακός ούτε κατάφερε να σημειώσει γκολ όταν αντιμετώπισε τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος (τον Βόλο), ενώ δέχθηκε γκολ από τον Πανιώνιο, που όταν τον αντιμετώπισε, είχε τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος.

Ο ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ ΓΙΟΖΙΠ ΜΙΣΙΤΣ

Σε ατομικό επίπεδο, αν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που έχει κλέψει την παράσταση από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, αυτός αναμφίβολα είναι ο Γιόζιπ Μίσιτς.

Όσοι δεν παρακολουθούν επισταμένα τον Κροάτη μέσο, στέκονται μόνο στα γκολ που έχει προσφέρει, καθώς έφτασε τα πέντε με αυτό που σημείωσε στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, στην οποία έπεσε η αυλαία για το 2019.

Όσοι τον παρακολουθούν, αντιλαμβάνονται το τι επίδραση έχει στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ και οι αριθμοί του σε επιμέρους κατηγορίες, πλην εκείνων που έχουν την περισσότερη «λάμψη», θα έρθουν ως επιβεβαίωση. Ο Μίσιτς είναι πρώτος στο πρωτάθλημα σε εύστοχα γεμίσματα, έχοντας 46, με τον πρώτο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού να είναι ο Τσιμίκας που μετρά 31 εύστοχα γεμίσματα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Μίσιτς είναι δεύτερος σε συνολικό αριθμό γεμισμάτων, με 105, με τον Τσιμίκα να είναι πέμπτος με 91. Σε επίπεδο κλεψιμάτων, ο Μίσιτς είναι τρίτος (αφαιρώντας από την λίστα τους τερματοφύλακες) έχοντας 45, όντας μάλιστα πρώτος μέσος. Ο πρώτος παίκτης (πλην του γκολκίπερ Σα) για τον Ολυμπιακό είναι ο Γκιλιέρμε, που έχει 31 κλεψίματα. Στις πάσες, ο Μίσιτς είναι στην πέμπτη θέση με 131, με τον Ολυμπιακό να έχει τρεις ποδοσφαιριστές στην πρώτη πεντάδα. Συγκεκριμένα, ο Μπουχαλάκης είναι πρώτος με 183, ο Καμαρά είναι τρίτος με 154 και ο Γκιλιέρμε είναι τέταρτος με 143.

Η «ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ» ΣΦΙΝΤΕΡΣΚΙ – ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ

Κάρολ Σφιντέρσκι και Γιουσέφ Ελ Αραμπί κοντράρονται στη λίστα των σκόρερ, με τον επιθετικό του Ολυμπιακού να μετρά εννιά τέρματα και τον Πολωνό να τον ακολουθεί με οκτώ. Οι δυο τους έχουν ίδιο αριθμό τελικών προσπαθειών εντός περιοχής (18), ενώ όσον αφορά τα εκτός περιοχής σουτ, ο Σφιντέρσκι έχει τρία και ο Ελ Αραμπί δυο.

Σε κερδισμένα φάουλ, πρώτος ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές της πρώτης δυάδας της βαθμολογίας είναι ο Μπίσεσβαρ που έχει 33 σε 14 αγώνες, ενώ για τον Ολυμπιακό πρώτος είναι ο Γκιλιέρμε με 24 σε 13 αγώνες. Στα δοκάρια, ένας ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και ένας του Ολυμπιακού βρίσκονται στην πρώτη θέση.

Το εντυπωσιακό είναι πως ενώ για τον Ολυμπιακό είναι ο Ελ Αραμπί, για τον ΠΑΟΚ είναι ο Χοσέ Κρέσπο. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός του Δικεφάλου είναι ένας από τους πολλούς που συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια αξιοποίησης των στατικών φάσεων. Κρέσπο και Ελ Αραμπί έχουν από τρία δοκάρια. Στη λίστα ακολουθούν οι Σφιντέρσκι, Πέλκας και Λοβέρα που έχουν από δυο δοκάρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Τα τελευταία νέα της ΑΕΚ πριν από το ντέρμπι της Τούμπας

Δύο ημέρες μετά τη νίκη στο ντέρμπι επί του Παναθηναϊκού με 3-0, οι παίκτες της ΑΕΚ δουλεύουν στα Σπάτα...

Στην ίδια κατηγορία