Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Τα ιδιαίτερα ΠΑΟΚ-Γαλατασαράι

Δημοφιλή

Έτοιμος για την πρώτη του «μάχη» στο Basketball Champions League είναι ο ΠΑΟΚ mateco που αντιμετωπίζει την Τετάρτη (18/10) στις 19:00 στην Κωνσταντινούπολη την Γαλατασαράι.

Με αφορμή λοιπόν την σημερινή αναμέτρηση, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ μας θυμίζει κάποιες ιστορίες από την μικρή αλλά ιδιαίτερη προϊστορία των δύο ομάδων.

Συγκεκριμένα η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ αναφέρει:

«Δεν είναι μεγάλη η ιστορία των αναμετρήσεων του ΠΑΟΚ με τη Galatasaray, αλλά είναι ιδιαίτερη. Ο αυριανός αγώνας θα είναι ο 6ος μεταξύ των δυο ομάδων, που για πρώτη φορά θα συναντηθούν με μικρή χρονικά απόσταση από την προηγούμενη αναμέτρηση τους.

Η αρχή έγινε τη σεζόν 1996-97, όταν σε όμιλο του Κυπέλλου Κόρατς, ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με χαρακτηριστική ευκολία και στις δυο αναμετρήσεις απέναντι στη Galatasaray. Αρχικά στη Θεσσαλονίκη και στο Αλεξάνδρειο με 93-61, σε ένα παιχνίδι όπου Peja Stojakovic και ο Anthony Bonner είχαν πετύχει από 20 πόντους!

Άνετη ήταν η επικράτηση του ΠΑΟΚ και στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου που έγινε στην Κωνσταντινούπολη με 90-64 και με πρώτους σκόρερ τους Anthony Bonner (22), Peja Stojakovic (21) και Scott Skiles (17).

Χρειάστηκε να περάσουν 15 χρόνια για την επόμενη συνάντηση των δύο ομάδων, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ουδέτερο γήπεδο! Τέλη Σεπτεμβρίου του 2011, στο Vilnius και στον προκριματικό όμιλο που έδινε ένα εισιτήριο για την Ευρωλίγκα! Η Galatasaray νίκησε (77-64) τον ΠΑΟΚ κι έφτασε ως το τέλος της διαδικασίας, κερδίζοντας την πρώτη θέση στον όμιλο, εξασφαλίζοντας την συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα! Ο Αμερικανός Marcus Goree με 17 πόντους και ο Γιάννης Καλαμπόκης με 16, ήταν οι πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ σε εκείνο το παιχνίδι.

Πέρασαν ακόμη 11 χρόνια για να συναντήσει και πάλι ο ΠΑΟΚ τη Galatasaray. Τη σεζόν 2021-22, σε ομίλους του Basketball Champions League πλέον και με μία σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου (26/10). Η Θεσσαλονίκη γιόρταζε και ο ΠΑΟΚ τίμησε την ημέρα με νίκη (81-74) επί της Galatasaray. Ο Jermaine Love με 14 πόντους, o Griffin με 13 και ο Jones με 12 και 11 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι σκόρε της ομάδας σε εκείνο το παιχνίδι.

Το τελευταίο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων πραγματοποιήθηκε στις 8/12/2021 στο Sinan Erdem Dome, με την Galatasaray να επικρατεί με 87-75 (15 πόντοι από τον Marvin jones, 12 από τον Jermaine Love και 10 από τον David DiLeo).

Τελικός απολογισμός μέχρι σήμερα: 3 νίκες για τον ΠΑΟΚ και 2 για την Galatasaray.

Το αυριανό παιχνίδι θα αποτελέσει την 6η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων και συνολικά το 24ο παιχνίδι του ΠΑΟΚ απέναντι σε Τουρκικές ομάδες! Ο ΠΑΟΚ, σε αυτά τα 23 παιχνίδια που έχουν προηγηθεί μετράει 9 νίκες και 14 ήττες και η Galatasaray είναι η ομάδα (μεταξύ οκτώ συνολικά) που έχει αντιμετωπίσει τις περισσότερες φορές!»


Τελευταία νέα

Τα παιχνίδια του Οζέγκοβιτς με ΠΑΟΚ

Μπορεί σερβικά δημοσιεύματα να ανέφεραν πως ο ΠΑΟΚ είναι σε επαφές με τον με τον επιθετικό της Κηφισιάς, Όγκνιεν...

Στην ίδια κατηγορία