Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τα… έβαλε ξανά με την ΕΠΟ ο Μαρινάκης

Δημοφιλή

Νέα πυρά από τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην ΕΠΟ για το θέμα της ΚΕΔ, αλλά και το σκάνδαλο διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος της Super League και της ΠΑΕ Ολυμπιακός εξαπολύει δριμύ “κατηγορώ” στην Ομοσπονδία, αφενός για το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων των μελών της ΚΕΔ, κάνοντας λόγο για «σκιώδεις αρχιδιαιτητές», αλλά και για τις προτάσεις του Παναγιώτη Μπαλτάκου για την καταπολέμηση των “στημένων” αγώνων.

Αναλυτικά η επιστολή του Β.Μαρινάκη, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής:

«Προς

Επιτροπή Ελέγχου Διακυβέρνησης & Συμμόρφωσης ΕΠΟ
Υπόψιν Προέδρου,
Κας Δ. Μπιτζούνη

Αναφορικά με την υπ’ άριθμ. 54 συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ θα ήθελα να θέσω υπόψη σας τα εξής:

Διαπιστώνω μετά λύπης μου ότι συνεχίζεται η απαράδεκτη πρακτική της Διοίκησης να εισάγει προς συζήτηση στην Εκτελεστική Επιτροπή θέματα που στερούνται τεκμηρίωσης και μάλιστα, να ζητά και από τα Μέλη της ΕΕ να «θεραπεύσουν» αυτή την αντικαταστατική και αθέμιτη διαδικασία δια της παρεχόμενης «έγκρισης θεμάτων ημερησίας διάταξης» (Θέμα 3). Τέτοια θέματα στην σημερινή συνεδρίαση είναι τα υπ’ αρ. 16, 19, 23, 24, 25, 26, 27 (που είτε είναι το ίδιο με το θέμα 23, είτε η ΕΠΟ δαπανά για υπηρεσίες φύλαξης τα μεγαλύτερα ποσά στην Ελλάδα!), 28, 29, 30, τα οποία ασφαλώς και δεν έχουν θέση σε οποιαδήποτε συζήτηση εφόσον δεν έχουν περιεχόμενο σαφές και εκ των προτέρων γνωστό στα Μέλη της Ε.Ε./ Ε.Π.Ο.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα θέματα της ΗΔ, επιχειρείται εκ της πλαγίας οδού (και ιδίως δια του θέματος 6) να εισαχθεί προς «έγκριση»/ «επικύρωση» η «ανανέωση των συμβάσεων των Μελών της ΚΕΔ που ολοκληρώνονται στις 31.07.2023» χωρίς να διευκρινίζεται ποια είναι τα Μέλη αυτά. Προσωπικά είμαι κάθετα αντίθετος στην ανανέωση οποιασδήποτε σύμβασης όταν δεν γνωρίζω ποια πρόσωπα συγκεκριμένα αφορά και όταν δεν προκύπτουν με σαφήνεια τα καθήκοντά τους.

Παρά το Καταστατικό και χωρίς καμία αρμοδιότητα κ. Πρόεδρε «χρίσατε» τον κ. Στ. Μάνταλο «Αντιπρόεδρο» της ΚΕΔ όπως ο ίδιος ο Αρχιδιαιτητής κ. Benett προσδιόρισε την ιδιότητά του κατά την συνάντησή του με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ της Superleague 1 τον περασμένο Μάρτιο. Εξίσου παρανόμως ο κ. Μάνταλος συμμετέχει στους ορισμούς των Διαιτητών του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και έχει αναλάβει την επικοινωνία μαζί τους ή την εκπαίδευσή τους στα σεμινάρια, όπως και πάλι συνομολόγησε ο κ. Benett. Kι όλα αυτά όταν η θέση του στο οργανόγραμμα της ΚΕΔ συναρτάται μόνο με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Σας ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι διατεθειμένος – εκπροσωπώντας τον μεγαλύτερο φορέα του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου στην Ελλάδα – να ανεχθώ «Μάνταλους» και «σκιώδεις αρχιδιαιτητές». Ούτε και πρόκειται να συναινέσω ποτέ σε συμβάσεις «Μάνταλων» και άλλων που αδιαφανώς διοικούν την ελληνική διαιτησία κρυπτόμενοι.

Τέλος, μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι δεν υπάρχει στην ΗΔ καμία απολύτως αναφορά στο θέμα των ημερών που απασχολεί το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου και αφορά τις εν εξελίξει έρευνες για το κύκλωμα στοιχηματισμού και διαφθοράς που λυμαίνεται τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Η μόνη σπουδή της Ομοσπονδίας ήταν να εκδώσει μια «προσωπική» ανακοίνωση ο Πρόεδρος για να δείξει τα «αντανακλαστικά» του και να κάνει επίδειξη «αποφασιστικότητας». Σε αυτή μας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να «εισηγηθεί» την αντιμετώπιση του παράνομου στοιχηματισμού με μεθόδους ανεδαφικές και επικίνδυνες. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Πρόεδρος της ΕΠΟ μας είπε ότι αν θέλει κάποιος μπορεί να πληρώσει και να χειραγωγήσει έναν αγώνα ελεύθερα. Είναι η πρώτη φορά και ίσως μοναδική στα παγκόσμια ποδοσφαιρικά πράγματα που τα φαινόμενα χειραγώγησης αντιμετωπίζονται με λογική «τιμοκαταλόγου». Για να μην αναφερθώ στο νομοθετικά ανεδαφικό κομμάτι των προτάσεών του που είναι αδύνατο να υλοποιηθούν σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα.

Αντί ο Πρόεδρος της ΕΠΟ να αναλαμβάνει «πρωτοβουλίες» που «κανονικοποιούν» την παρανομία και που δεν έχουν κανέναν άλλο σκοπό παρά να παρεκτρέψουν την συζήτηση από το πραγματικό πρόβλημα (και ενδεχομένως να καθυστερήσουν την διαλεύκανση της υπόθεσης….), καλύτερο θα ήταν να ζητήσει από τα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ να επιταχύνουν την διαδικασία της εις βάθος εξέτασης του θέματος άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις. Οι Δικαστές που απαρτίζουν την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ είναι και έμπειροι και ικανοί και έχουν στην διάθεσή τους επαρκές νομικό οπλοστάσιο ώστε να δράσουν αποτελεσματικά. Αυτό που χρειάζεται είναι να κινηθούν πιο γρήγορα και όχι «κανονιστικές πρωτοβουλίες» που θα τους καθυστερήσουν περισσότερο. Θα περιμέναμε από την Ομοσπονδία να έχει ήδη ενεργήσει προκειμένου να διευκολυνθούν στο έργο τους, αλλά δυστυχώς φαίνεται πως για την ΕΠΟ η ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης δεν είναι επιθυμητή και γι’ αυτό θα πρέπει να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις. Η Superleague 1 θα πράξει κάθε τι απαραίτητο προκειμένου η υπόθεση αυτή να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς ώστε να εξαφανιστεί οποιαδήποτε σκιά πάνω από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Τέλος, σας δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα του Συνεταιρισμού έναντι οιασδήποτε απόφασης που είναι αντίθετη στις διατάξεις του Νόμου και του Καταστατικού και δύναται να βλάψει τα συμφέροντά μας.

Ο Πρόεδρος της Super League 1
Ευάγγελος Μαρινάκης».


Τελευταία νέα

Μετά τον ΠΑΣ και η Κηφισιά στη Super League 2

Μόλις ένα χρόνο κράτησε το «όνειρο» της Κηφισιάς στα «σαλόνια» της Super League. H νεοφώτιστη ομάδα των βορείων προαστείων...

Στην ίδια κατηγορία