Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συμφωνίες, που έμειναν στη μέση

Δημοφιλή

Ετοιμος να κάνει το ταξίδι για τη Θεσσαλονίκη κα να ενταχθεί στον ΠΑΟΚ ήταν ο Ισπανός επιθετικός Κρίστο, ωστόσο στην περίπτωση του αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι μια μεταγραφή τελειώνει, μόνο όταν «πέσουν» οι υπογραφές.

Στο Δικέφαλο τα είχαν βρει σε όλα, τόσο με την Ουντινέζε, όσο και με τον 23χρονο επιθετικό, όμως ο Κρίστο παρέμεινε τελικά στο δυναμικό της ιταλικής ομάδας, εξαιτίας των ξαφνικών οικονομικών απαιτήσεων, που προέβαλαν οι εκπρόσωποι του ποδοσφαιριστή. Η περίπτωση του Κρίστο θύμισε μια άλλη μεταγραφική ιστορία του φετινού καλοκαιριού. Πριν ένα μήνα ο ΠΑΟΚ είχε βρεθεί πολύ κοντά στην απόκτηση του Σαϊντί Γιάνκο από την Πόρτο. Όταν, όμως, τα νούμερα της μεταγραφής άρχισαν να «ξεφεύγουν», στο Δικέφαλο αποφάσισαν ν΄ αποσυρθούν οριστικά από τη διεκδίκηση του 24χρονου Ελβετού (με καταγωγή από την Γκάμπια) δεξιού μπακ, που πλέον συνεχίζει την καριέρα του στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη Ρεάλ Βαγιαδολίδ.

Πολλές είναι, πάντως, οι περιπτώσεις από το παρελθόν, που ξένοι (κατά κύριο λόγο) παίκτες βρέθηκαν προ των πυλών της Τούμπας, αλλά τελικά δεν μπήκαν μέσα…

ΤΟΝ «ΕΚΛΕΨΕ» Η ΑΛ ΡΑΓΙΑΝ

Τον Ιανουάριο του 2015 ο Δικέφαλος βρίσκονταν σε αναζήτηση ενός εγνωσμένης αξίας επιθετικού. Η περίπτωση του Μάρκο Ντέβιτς είχε προκριθεί από τις υπόλοιπες, αν και εξ’ αρχής φάνταζε δύσκολη η υλοποίηση της. Γεννημένος στη Σερβία, ο Ντέβιτς βρέθηκε από τα 21 του χρόνια στην Ουκρανία, που έγινε και η δεύτερη πατρίδα του. Αρχικά αγωνίστηκε στην άσημη Βόλιουν, αλλά γρήγορα ήρθε η …προαγωγή στη Μέταλιστ (έπαιξε αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ το καλοκαίρι του 2013) και, αργότερα, στη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Κι αφού έκλεισε πέντε χρόνια παραμονής στην Ουκρανία, απέκτησε το δικαίωμα να αγωνίζεται και με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας. Όταν πριν σχεδόν έξι χρόνια ο ΠΑΟΚ θέλησε να τον εντάξει στο δυναμικό του, ο Ντέβιτς αγωνίζονταν στη Ρούμπιν Καζάν. Στον Δικέφαλο συζητούσαν για δανεισμό, αφού επρόκειτο για μια ιδιαίτερα ακριβή περίπτωση ποδοσφαιριστή (στη ρωσική ομάδα είχε ετήσια αποζημίωση κοντά στα δύο εκ. ευρώ). Οι εμπλεκόμενες πλευρές είχαν φθάσει κοντά σε συμφωνία, ωστόσο όλα ανατράπηκαν, όταν μπήκαν στη μέση τα πετροδολάρια της Αλ Ραγιάν. Η ομάδα του Κατάρ έδωσε γη και ύδωρ στον Ντέβιτς (αλλά και στη Ρούμπιν), κάνοντας δικό της τον ποδοσφαιριστή. Μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ο Ντέβιτς συνέχιζε να παίζει ποδόσφαιρο, ενισχύοντας τη Σαμπάχ στο πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν.

ΑΝΤΙ ΠΑΟΚ, ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΑΡΙ

Το Μάιο του 2018 ο 36χρονος αμυντικός Ντάριο Σρνα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για τις τελικές συζητήσεις με τον Λούμπος Μίχελ. Συμβόλαια, ωστόσο, δεν υπεγράφησαν, μια και ο Ράζβαν Ρουτσέσκου δεν ήταν «ζεστός» για την απόκτηση του έμπειρου Κροάτη αμυντικού. Ο Σρνα, βέβαια, δεν χάθηκε, αφού τις ημέρες που ακολούθησαν, υπέγραψε συμβόλαιο με την Κάλιαρι διάρκειας ενός + ενός χρόνου. Στην Ιταλία παρέμεινε τελικά μόνο για μια σεζόν. Και το προπερασμένο καλοκαίρι αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Ο «ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ» ΜΑΣΜΑΝΙΔΗΣ

Τον Ιανουάριο του 2008 οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ τα είχαν βρει σε όλα με τον Γιάννη Μασμανίδη και το μόνο που απέμενε ήταν οι επίσημες ανακοινώσεις (η συμφωνία προέβλεπε τριετή συνεργασία αντί του ποσού του ενός εκατομμυρίου ευρώ). Ο γεννημένος στο Λεβερκούζεν ποδοσφαιριστής επρόκειτο να ενταχθεί στο Δικέφαλο από το καλοκαίρι του 2008, οπότε και ολοκληρώνονταν το συμβόλαιο συνεργασίας του με την Αρμίνια Μπίλεφελντ. Ξαφνικά, όμως, τον Μάρτιο του 2008 έγινε γνωστό ότι ο Μασμανίδης δεν θα έρχονταν στην Τούμπα, κι ενώ λίγες ημέρες πριν είχε διαρρεύσει η πληροφορία ότι θα ταξίδευε στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει το συμβόλαιο του με τους «ασπρόμαυρους». Παρέμεινε στη Γερμανία για να παίξει με τη Νυρεμβέργη, μέχρι που η καριέρα του άρχισε να παίρνει την κατιούσα. Πήγε στην Κύπρο για χάρη του Απόλλωνα Λεμεσού, ήρθε στην Ελλάδα για να παίξει (το πρώτο μισό της περιόδου 2010-11) στη Β΄ εθνική με τον Εθνικό, μέχρι που το καλοκαίρι του 2016 κρέμασε τη φανέλα του, έχοντας προηγουμένως αγωνιστεί στις χαμηλές κατηγορίες της Γερμανίας, του Βελγίου και της Ελβετίας.

Ο ΑΣΥΝΕΠΗΣ ΡΟΥΝΤΝΕΒΣ

Στις αρχές Αυγούστου του 2015 έφθανε στη Θεσσαλονίκη ο διεθνής Λετονός φορ, και πολλά υποσχόμενος, Αρτιόμς Ρούντνεβς (φωτογραφία).

Ο Φρανκ Άρνεσεν είχε προχωρήσει το θέμα απόκτησης του από το Αμβούργο και ο παίκτης είχε συμφωνήσει προφορικά μαζί του για τριετές συμβόλαιο. Όταν, μάλιστα, έγινε γνωστό ότι πέρασε και από ιατρικές εξετάσεις, όλοι πείστηκαν ότι θα εντάσσονταν και στο ρόστερ του Δικεφάλου. Ο Ρούντνεβς, όμως, αθέτησε τελικά την προφορική συμφωνία, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους. Επέστρεψε στη Γερμανία, δηλώνοντας αποφασισμένος να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ του Αμβούργου για τη σεζόν που θα ακολουθούσε (συμμετείχε σε 11 ματς, πετυχαίνοντας δύο γκολ). Την επόμενη σεζόν μεταπήδησε στην Κολονία (18 συμμετοχές, τρία γκολ), μέχρι που πριν τρία χρόνια αποσύρθηκε –για προσωπικούς λόγους- από την ενεργό δράση, πριν καν κλείσει τα 30 του χρόνια. Μετά το ναυάγιο με τον Λετονό, υπήρξε δυστοκία ως προς την ανεύρεση άλλου επιθετικού. Μέχρι που στις 2 Σεπτεμβρίου 2015 ανακοινώθηκε η απόκτηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ…

*To βράδυ της 27ης Ιανουαρίου 2009 έφθανε στο αεροδρόμιο Μακεδονία ο Λεβόν Πατσαγιάν, διεθνής με την εθνική Αρμενίας. Αγωνίζονταν στο δεξί άκρο της επίθεσης, έχοντας θητεία μιας σεζόν στο πρωτάθλημα Σουηδίας με την Γκάις. Ναι μεν πέρασε από ιατρικές εξετάσεις, αλλά επέστρεψε άπραγος στη Σουηδία. Τι είχε συμβεί; Η επίσημη εκδοχή του ναυαγίου ήταν οι αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις, που ξαφνικά πρόβαλλε ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή. Η ανεπίσημη-πλην πραγματική-αιτία ήταν ότι ο Πατσαγιάν είχε πρόβλημα όρασης στο δεξί του μάτι, όπως έδειξαν οι εξετάσεις. Σήμερα, στα 37 του χρόνια, ενισχύει την Λίνκεπινγκ, ομάδα τρίτης κατηγορίας της Σουηδίας.

*Με την ολοκλήρωση της σεζόν 2001-2002 ταξίδεψε στην Ελλάδα ο Ιταλός τερματοφύλακας Λούκα Παστίνε, που παλαιότερα είχε καταγράψει συμμετοχές στο Καμπιονάτο με την Τορίνο, ωστόσο, όταν ήρθε για τον ΠΑΟΚ, η καριέρα του είχε πάρει την κατιούσα, όντας παίκτης της Λοντιτζιάνι (Γ΄ κατηγορία). Φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ μόνο σε μερικές προπονήσεις, επιστρέφοντας στην Ιταλία, όπου τελείωσε την καριέρα του σε ομάδες Γ΄ κατηγορίας.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ ΡΙΟ ΑΒΕ

Τον Ιούλιο του 2019 ο Φάμπιο Κοεντράο έκανε την εμφάνιση του στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όντας κοντά σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ. Mε θητεία, μεταξύ άλλων, και στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Πορτογάλος αριστερός μπακ προέρχονταν από μια «γεμάτη» σεζόν στο πρωτάθλημα της χώρας του με τη Ρίο Αβε. Και σε ηλικία 31 ετών, όντας ελεύθερος, έμοιαζε μια καλή λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας. Οι δύο πλευρές τα είχαν βρει στο οικονομικό κομμάτι, αλλά ο Κοεντράο υπαναχώρησε, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους. Την περασμένη σεζόν έμεινε χωρίς ομάδα, μέχρι που την περασμένη Τρίτη ντύθηκε και πάλι στα χρώματα της Ρίο Αβε, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο ενός χρόνου.

«ΜΟΝΙΜΟΣ» ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Το καλοκαίρι του 2016, ο Λούμπος Μίχελ είχε καταλήξει στον 33χρονο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό Ματέους, τον οποίο γνώριζε καλά από τη θητεία του στο ουκρανικό πρωτάθλημα με την Ντνίπρο (από την ίδια ομάδα είχαν ήδη αποκτηθεί οι Μάτος και Σάχοφ). Οντας ελεύθερος να διαπραγματευτεί με ομάδα της αρεσκείας του, ο Ματέους έφθασε στη Θεσσαλονίκη για να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο συνεργασίας με το Δικέφαλο. Ωστόσο, τελευταία στιγμή ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον της κινεζικής Σιγιαζουάνγκ, την οποία και τελικά προτίμησε (παραμένει και σήμερα κάτοικος της αχανούς ασιατικής χώρας). Ο Μίχελ, πάντως, καθόλου δεν άργησε να βρει το «διάδοχο» του στον ΠΑΟΚ. Επρόκειτο για τον Μπίσεσβαρ, τον οποίο ουσιαστικά κρατούσε σε αναμονή, ανάλογα και με το πώς θα εξελίσσονταν η υπόθεση του Ματέους.

*Τον Αύγουστο του 2002 έφθασε στη Θεσσαλονίκη ο Δανός κεντρικός αμυντικός Γιάκομπ Λάουρσεν (στον ΠΑΟΚ αναζητούσαν ενίσχυση στα στόπερ, αφού είχαν αποχωρήσει οι Κατσαμπής και Κουλακιώτης). Με τετραετή θητεία στην Πρέμιερ Λιγκ ως παίκτης της Ντέρμπι Κάουντι και με παρουσία στο Μουντιάλ του 1998 στα γήπεδα της Γαλλίας, ο 31χρονος Λάουρσεν έμοιαζε μια καλή λύση, έστω και αν η προοπτική ήταν να παίξει ως δανεικός από τη Λέστερ. Τελικά ο Λάουρσεν δεν τα βρήκε με το Δικέφαλο, επέστρεψε στην Αγγλία, έκανε ένα πέρασμα από τη Ραπίντ Βιέννης, μέχρι που επέστρεψε στην πατρίδα του και στη Βέιλε για να κλείσει την καριέρα του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η πρόκριση έφερε… τραπέζι στον ΠΑΟΚ!

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1...

Στην ίδια κατηγορία