Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Σουαλιό Μεϊτέ: Γιατί ο ΠΑΟΚ θέλει να επενδύσει πάνω του

Δημοφιλή

Ο Γάλλος μέσος είναι από εκείνους που, ερχόμενοι στον ΠΑΟΚ, έπαιξαν με βάση το μέχρι τώρα αγωνιστικό τους «βιογραφικό». Η FORZA διαβάζει όλα όσα κάνει τον Δικέφαλο να θέλει να επενδύσει στον Σουαλιό Μεϊτέ.

Πριν από αρκετά χρόνια, ένα από τα σλόγκαν διαφήμισης που έμεινε ήταν το «δεν έτυχε, πέτυχε». Το συγκεκριμένο σλόγκαν ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση της μεταγραφής του Σουαλιό Μεϊτέ.

Ο ΠΑΟΚ «κύκλωσε» το όνομά του από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, τον περίμενε και τελικά τον πρόσθεσε στο δυναμικό του προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Βάσει βιογραφικού, ο Μεϊτέ είχε το «πακέτο» για να αποτελέσει το σημείο αναφοράς της μεσαίας γραμμής. Τα πράγματα είναι απλά, και στο ποδόσφαιρο τα απλά είναι και τα πιο δύσκολα. Ο Μεϊτέ κάνει στο γήπεδο όλα όσα έκαναν τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να παλέψουν για να τον ντύσουν στα ασπρόμαυρα.

Το πρώτο διάστημα, ο Μεϊτέ σου έδινε την εντύπωση πως είναι ένας… μπλαζέ γίγαντας. Και μόνο αυτός το χαρακτηρισμός, έβγαζε έναν προβληματισμό αναφορά με την ταχύτητά του, σε πόδια και σκέψη. Ο Γάλλος μέσος έδωσε γρήγορα τις απαντήσεις του. Ενα από τα πλέον σημαντικά στοιχεία που έχει ο Γάλλος, και αιτιολογεί τον χαρακτηρισμό «άρχοντας» έχει να κάνει όχι μόνο με τη σωματοδομή του, αλλά με τον τρόπο που καταφέρνει και κοντρολάρει τη μπάλα, την οποία και χάνει δύσκολα. Το συνολικό ποσοστό επιτυχίας που έχει τη φετινή σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις, στις ντρίμπλες, είναι στο 80%. Μπορεί να σου δίνει την εντύπωση που αν πιεστεί, δε θα μπορέσει να ανταπεξέλθει, αλλά ο τρόπος με τον οποίο καταφέρνει και διατηρεί την κατοχή σε στιγμές πίεσης, του δίνουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Υψηλά, και συγκεκριμένα κοντά στο 65%, είναι και τα ποσοστά επιτυχίας στις προσπάθειες ανάκτησης της κατοχής.

Τη φετινή σεζόν έχει 71% ποσοστό επιτυχίας στις πάσες που επιχειρεί στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, και 64% ποσοστό επιτυχίας στις πάσες που επιχειρεί στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή. Το συνολικό ποσοστό του στις προωθητικές πάσες είναι στο 77%.

Ο Γάλλος μέσος έχει γίνει το σημείο αναφοράς της μεσαίας γραμμής του ΠΑΟΚ σε βαθμό που ο Ραζβάν Λουτσέσκου εισηγήθηκε την έναρξη των προσπαθειών παραμονής του στην Τούμπα και μετά το καλοκαίρι, όταν και θα λήξει ο δανεισμός του. Η απόφαση είναι δεδομένη, οι πρώτες κινήσεις έχουν γίνει και ο ΠΑΟΚ είναι διατεθειμένος να επενδύσει ένα σημαντικό ποσό για να τον κάνει δικό του. Αν σκεφτεί κανείς πως μιλάμε για αγορά των δικαιωμάτων του μαζί με ένα συμβόλαιο μίνιμουμ τριών ετών, γίνεται αντιληπτό πως ο ΠΑΟΚ έχει αποφασίσει να δεσμεύσει ένα ποσό που θα ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια Ευρώ. Οι «ασπρόμαυροι» έχουν βρει στο πρόσωπο του Σουαλιό Μεϊτέ τον άρχοντα της μεσαίας γραμμής, πάνω στον οποίο σκέφτονται να «χτίσουν» την ομάδα της επόμενης τριετίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Και τώρα… Παναθηναϊκός

Με τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνορ να βρίσκεται σε τρελά «κέφια» αγγίζοντας το τριπλ-νταμπλ και την αύξηση των απολαβών του,...

Στην ίδια κατηγορία