Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Σ΄ αυτή τη φάση ελάχιστα αλλάζουν

Δημοφιλή

Το 2022 θα μπορούσε να κλείσει αναμφίβολα με πολύ καλύτερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ, που στο φινάλε αυτής της χρονιάς, έκανε ότι έκανε και στο δεύτερο μισό της. Πέταξε στα σκουπίδια ευκαιρίες, που τις έχει δουλέψει…

Αφήνοντας στην άκρη το αποτέλεσμα του Περιστερίου, αξίζει να σταθούμε στη γενική εικόνα. Κι αυτή η εικόνα δείχνει μια ομάδα, η οποία έχει δουλέψει, είναι καλύτερη μέσα στο γήπεδο κι αυτό το αντιλαμβάνεται ακόμη κι ο αντίπαλος, που δημιουργεί, που επιβάλλεται, που δείχνει ότι είναι ένα κλικ μακριά από το να καθαρίσει το παιχνίδι.

Κι όμως, δεν το κάνει.

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει καλά στο γήπεδο, εκμεταλλεύεται την ποιότητα και τη δουλειά του, κάνει ευκαιρίες, ανοίγει το σκορ και κάποια στιγμή, κολλάει, σα να παίζει με τη φωτιά.

Όταν μπαίνεις στη θέση του οδηγού, ο αντίπαλος πρέπει να αντιδράσει. Κι εκεί που θα σηκώσει κεφάλι, πρέπει να έχεις την ικανότητα να τον τελειώσεις. Αυτό δε μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ, σε τέτοιας κατηγορίας παιχνίδια.

Με τον Ατρόμητο και τη Λαμία στην Τούμπα στον πρώτο γύρο, τη γλίτωσε στο φινάλε. Με τον ΟΦΗ και τον Λεβαδειακό εκτός έδρας δεν τη γλίτωσε. Αντί να καθαρίσει δικά του παιχνίδια, άφησε βαθμούς στις καθυστερήσεις.

Αυτό είναι αφενός θέμα χαρακτήρα, που δεν έχει καταφέρει να χτίσει ακόμη ο ΠΑΟΚ στο 100%. Κάποια στιγμή, σα να χάνεται στο γήπεδο, ψάχνεις την προσωπικότητα.

Αφετέρου είναι θέμα ποιότητας σε κομβικής σημασίας θέσεις. Σήμερα ο ΠΑΟΚ δεν έχει μεγάλη ποιότητα στη δεύτερη ζώνη πίσω από τον φορ, για να απειλήσει είτε άμεσα, είτε έμμεσα. Στο κουτί έχει πλέον την επιλογή του Ολιβέιρα, που πήρε μπρος, αλλά πίσω από τον Πορτογάλο προς το παρόν δεν έχει τίποτα κι αυτό δεν είναι σύνηθες για ομάδα υψηλών απαιτήσεων.

Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ είναι “λίγος” και στα ακραία μπακ, που δεν είναι ανάλογα του επιπέδου που θέλει να παίξει κι αυτό φαίνεται σε τέτοια παιχνίδια, που ανοίγουν, κι ο αντίπαλος παίζει τα ρέστα του.

Απ΄ όλα αυτά, αυτή την εποχή, λίγα μπορούν να αλλάξουν. Σε μεταγραφικό επίπεδο, κατέστη σαφές ότι ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει κάτι και από τις σελίδες της FORZA το έχουμε αναλύσει πολλάκις.

Έστω κι έτσι, ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με ένα ποιοτικό ρόστερ, το οποίο έχει τις δυνατότητες να είναι ανταγωνιστικό στο επίπεδο αυτό, να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον του κόσμου και να διεκδικήσει τουλάχιστο τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι καιρό τόσο μακριά του, απεναντίας θεωρώ ότι όσο περνάει ο καιρός, η ΑΕΚ θα χάνει ολοένα και πιο δύσκολα βαθμούς.

Για την ώρα, το μόνο που μπορεί να αλλάξει, είναι η ακόμη καλύτερη λειτουργία της ομάδας και η διαμόρφωση μιας προσωπικότητας, που αυτή την εποχή φαίνεται ότι λείπει και στοιχίζει.

Αυτό είναι αποτέλεσμα δουλειάς και σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, ο κλήρος πέφτει στον γενναίο, που είναι ο προπονητής.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι όσο ο Λουτσέσκου είναι εδώ με την καρδιά του και έχει το κέφι του, οι πιθανότητες να έχει αυτή η σεζόν ευχάριστο τέλος είναι περισσότερες. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ηρεμία και θετική αύρα κι αυτό δεν ξέρω πως το εξασφαλίζεις, αν δεν κερδίζεις την Κυριακή…

Προηγούμενο άρθροΗ απορία του Ντάντας…
Επόμενο άρθροΗ ΠΑΕ ΠΑΟΚ εφιστά προσοχή


Τελευταία νέα

Στις θέσεις τους για το ντέρμπι οι φίλοι του ΠΑΟΚ! (pics)

Χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ βρίσκονται στην Τούμπα και περιμένουν με ανυπομονησία να ξεκινήσει η αναμέτρηση του Άρη με τον...

Στην ίδια κατηγορία