Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ραντεβού Αλαφούζου για τον Βοτανικό

Δημοφιλή

Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν. Κάτι απ΄το γιοφύρι της Άρτας θυμίζει αυτή η πολύκροτη ιστορία με την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού. Μια φορά, ο Γιάννης Αλαφούζος και πιστεύει στην υλοποίηση του συγκεκριμένου project και δουλεύει σιωπηρά.

Δύο πράγματα δεν βγαίνουν ποτέ από την επικαιρότητα του Παναθηναϊκού. Οι υποψήφιοι επενδυτές που εμφανίζονται με σταθερά καλή συχνότητα στα ΜΜΕ (όχι όμως και στα γραφεία της «πράσινης» ΠΑΕ) και το πολύκροτο θέμα της δημιουργίας του νέου γηπέδου της ομάδας στην περιοχή του Βοτανικού.

Κι αν οι επενδυτές «έρχονται» και χάνονται, το project – Βοτανικός παραμένει δυνατό και αποθηκευμένο στα σχέδια του Γιάννη Αλαφούζου.

Παρεμπιπτόντως, δράττομαι της ευκαιρίας να θυμίσω όσα έγραφε η στήλη που διαβάζετε τον περασμένο Φεβρουάριο, έπειτα απ΄το ραντεβού του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Τότε λοιπόν σημείωνα πως ο «Mr. ΣΚΑΪ» προχωράει σε μια σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη, με αντικείμενο συζήτησης το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Κι επειδή το σχέδιο ανάπλασης της ιστορικής έδρας της ομάδας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας δεν συναντά πρόσφορο έδαφος και παρουσιάζει πολλές (αξεπέραστες) τεχνικές δυσκολίες, εσχάτως ο Αλαφούζος βάζει σε απόλυτη προτεραιότητα τον Βοτανικό.

Κι αυτό ακριβώς ήταν και το αποκλειστικό θέμα συζήτησης που στον μυστικό δείπνο που είχε προ ημερών με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο σε εστιατόριο της Βουλιαγμένης. Ο Αλαφούζος «τρέχει» τις επαφές για το project του Βοτανικού και δηλώνει αισιόδοξος στο στενό περιβάλλον του για την υλοποίησή του.

Ίσως κάτι παραπάνω να γνωρίζει ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος εν μέσω καραντίνας εξέφραζε όχι απλά την πίστη, αλλά την βεβαιότητα πως θα τρέξουν γρήγορα οι εξελίξεις για την Διπλή Ανάπλαση με φόντο τη δημιουργία του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού.

Τότε ο Δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε πως έχουν συμφωνηθεί τα επόμενα βήματα και υποστήριξε πως το έργο θα υλοποιηθεί επειδή πρόκειται για «κλειδί» στην ανάπτυξη εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Κι όλα αυτά έρχονται να επιβεβαιώσουν απόλυτα τα ρεπορτάζ της στήλης, σχετικά με το project που… τρέχει και βρίσκεται στα σκαριά για την ομάδα του «τριφυλλιού», με τις ευλογίες (και) της κυβέρνησης για τη δημιουργία του νέου γηπέδου στον Βοτανικό.

KOYΪΖ: Σε ποια σουπερλιγκάτη ομάδα οι ρεπόρτερ που καλύπτουν την ειδησεογραφία της είναι πυρ και μανία με τον τεχνικό διευθυντή και για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό;

*Επίσημη πρόταση ύψους 500.000 ευρώ… έσκασε προ ημερών στα γραφεία του Άρη κι έφερε στην ούγια την σφραγίδα του Ερυθρού Αστέρα. Η ομάδα της Σερβίας κατέθεσε προσφορά για την απόκτηση του Λίντσεϊ Ρόουζ, ωστόσο είδε να απορρίπτεται με συνοπτικές διαδικασίες απ΄ τους «κίτρινους» που έκριναν πως τα λεφτά είναι λίγα, όταν μόνο η Λοριάν διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης 25%.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ  ΚΑΙ Ο ΤΣΙΩΛΗΣ

Ο Νίκος Παπαδόπουλος που διαχρονικά κάνει… γκελ στο Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, την γνώμη του οποίου λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν οι παροικούντες την θεσσαλική ΠΑΕ, δεν αποτελεί το μοναδικό υποψήφιο για τον πάγκο της ομάδας που πρωτοεμφανίστηκε τη φετινή χρονιά στη Super League. Ιαματική πηγή του Παγασητικού μετέφερε στην στήλη πως υποψήφιος είναι και ο Σάκης Τσιώλης.

ΑΠΟΕΛ

Σε απόλυτη προτεραιότητα την επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα βάζει ο Πραξιτέλης Βούρος. Κι ας έχει συμβόλαιο που… τρέχει με τον ΑΠΟΕΛ μέχρι και το 2022. Ο 25χρονος στόπερ έχει λάβει την διαβεβαίωση του προέδρου της κυπριακής ομάδας, Πρόδρομου Πετρίδη, πως εφόσον τα βρει με ελληνικό σύλλογο δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στον επαναπατρισμό του. Ακόμα πάντως δεν έχει εμφανιστεί σουπερλιγκάτη ομάδα που να΄χει εκδηλώσει – σε πρώτο χρόνο – «ζεστό» ενδιαφέρον για την μεταξύ τους συνεργασία.

**Ο Ντάνι Πογιάτος φτιάχνει βαλίτσες για την Ελλάδα κι ετοιμάζεται να αναλάβει το τιμόνι του Παναθηναϊκού.

Ο Ισπανός προπονητής αποτελεί τον «εκλεκτό» του Τσάβι Ρόκα για το ρόλο του «αντι – Δώνη» στους «πράσινους» κι είναι θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η μεταξύ τους συνεργασία.

Ο Ίβηρας κόουτς θα φέρει μαζί του έναν μόνο βοηθό που θα είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τιμ θα πλαισιωθούν από άτομα που θα κλείσει ο Παναθηναϊκός.

Παρεμπιπτόντως, στο τραπέζι έπεσε το όνομα του Γιάννη Γκούμα για το ρόλο του ασίσταντ κόουτς, ωστόσο σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της στήλης, ο παλαίμαχος παίκτης του «τριφυλλιού» δεν φάνηκε όσο… ζεστός θα έπρεπε στην προοπτική να αφήσει τον πάγκο της Εθνικής ομάδας Κ – 21 και να μετακομίσει στο Κορωπί.

Και κάπως έτσι άλλωστε, κέρδισε πόντους η υποψηφιότητα του Χοσέ Μανουέλ Ρόκα (άλλοτε προπονητής των Ηρακλή, Πλατανιά, Πανθρακικού) για το πόστο του βοηθού προπονητή, με τον Ισπανό να αποτελεί παλιό γνώριμο του Τσάβι Ρόκα απ΄την περίοδο που ήταν συμπαίκτες στη Βιγιαρεάλ

ΚΟΥΪΖ: σε ποια ομάδα της Super League οι ξένοι παίκτες έβγαλαν σοβαρές αντιρρήσεις για τις μειώσεις στα συμβόλαιά τους λόγω κορωνοϊού και έρχεται «καυτό» καλοκαίρι;

Ο ΔΩΝΗΣ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ

Άσχετα από όσα κυκλοφόρησαν και γράφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες, σχετικά με τον επόμενο προπονητικό σταθμό του Γιώργου Δώνη και τις «σειρήνες» που φέρονται να ηχούν στα αυτιά του από Βέλγιο μεριά, «ζεστό» ενδιαφέρον για τον 50χρονο τεχνικό υφίσταται (διαχρονικά) από ομάδες της Αραβίας. Τα χιλιόμετρα που έχει γράψει στο… κοντέρ ο Έλληνας κόουτς από τις παλαιότερες θητείες του σε Αλ Χιλάλ και Αλ Σαρτζάχ, διατηρούν το όνομά του στις αγορές με επίκεντρο τους «κελεμπίες».

*O Μπατσάνα Αραμπούλι είναι ένας από τους ελάχιστους παίκτες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να διασωθούν απ΄την φετινή απογοητευτική χρονιά του Πανιωνίου που τον φέρνει με το…ενάμιση, αν όχι με τα δύο πόδια στη δεύτερη κατηγορία. Ο Γεωργιανός επιθετικός έχει δύο ακόμα χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα της Νέας Σμύρνης, ωστόσο θεωρείται δεδομένο πως θα αποχωρήσει σε περίπτωση υποβιβασμού. Και ήδη στα αυτιά του φτάνουν «σειρήνες» από άλλες σουπερλιγκάτες ομάδες, καθώς κι από Αίγυπτο μεριά.

ΔΙΠΛΗ «ΠΟΡΤΑ»

Φρούδες αποδείχτηκαν οι ελπίδες του Νταμίρ Κάναντι για την επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα, μέσω του Παναθηναϊκού ή του Άρη. Ο Αυστριακός τεχνικός χτύπησε την πόρτα και των δύο ομάδων, ωστόσο δεν συγκίνησε όσο θα έπρεπε ούτως ώστε να του ανοίξουν και παραμένει στο ταμείο ανεργίας.

*Δύο ομάδες του εξωτερικού, μια από Ισραήλ και μία από Σκωτία, βρέθηκαν σε συζητήσεις με τον τεχνικό διευθυντή της Ξάνθης, Γιάννη Παπαδημητρίου κατά τη διάρκεια της χρονιάς, συν την κυπριακή ΑΕΚ Λάρνακας. Να περάσει η επόμενη!

ΑΕΚ

Η στήλη είναι η πρώτη που άνοιξε το θέμα της προοπτικής πώλησης του Πέτρου Μάνταλου το φετινό καλοκαίρι και συν τω χρόνω, ακολούθησαν και τα υπόλοιπα ΜΜΕ. Κι αν τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών γράφουν για Μπεσίκτας και Μπασακσεχίρ, εμείς λέμε πως το πιο «ζεστό» ενδιαφέρον για τον αρχηγό της ΑΕΚ έχει πηγή προέλευσης την Αραβία. Ας το θυμόμαστε αυτό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μένει, μέχρι να φύγει ο Φεντερίκο Μακέντα στον Παναθηναϊκό. Ο Ιταλός φορ βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ομάδας και ήδη μία εξ αυτών έχει κάνει κρούση στους «πράσινους» προσφέροντας 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Έλα όμως που ο ποδοσφαιριστής δεν «ψήνεται» να μετακομίσει στη Σαουηδική Αραβία κι ενώ οι «πράσινοι» είναι έτοιμοι να υπογράψουν.

ΟΦΗ

Η ρήξη χιαστών του Κοσμά Τσιλιανίδη έκανε τριπλό κακό. Τόσο στον 26χρονο παίκτη που θα μείνει μεγάλο διάστημα εκτός γηπέδων, όσο και στον ΟΦΗ που θα στερηθεί τις υπηρεσίες του και συγχρόνως βλέπει ένα από τα πολυτιμότερα έμψυχα περιουσιακά στοιχεία του να χάνει μοιραία πόντους. Οι Κρητικοί πόνταρα πολλά στην προοπτική της (περήφανης) πώλησης του «Τσίλια» σε κλαμπ του εξωτερικού και ο σοβαρός τραυματισμός τους έκοψε την… όρεξη.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η πρόκριση έφερε… τραπέζι στον ΠΑΟΚ!

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1...

Στην ίδια κατηγορία