Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ψάχνοντας από την αρχή της σεζόν για τον ιδανικό δεξιό μπακ

Δημοφιλή

Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος ο Ραζβάν Λουτσέσκου κάνει συνεχώς αλλαγές στη θέση του δεξιού μπακ: Κεντζιόρα με Παναθηναϊκό, Σάστρε με Ατρόμητο, Βιεϊρίνια με ΑΕΚ, Σάστρε με Ολυμπιακό. Η συγκεκριμένη θέση είναι από τις πιο… πολυσυζητημένες από την αρχή της σεζόν και, όπως όλα δείχνουν, η σχετική κουβέντα θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμη…

Ο Τόμας Κετζιόρα είχε αποκτηθεί από τον ΠΑΟΚ τον περασμένο Ιανουάριο ως δανεικός από την Ντιναμό Κιέβου. Στο τέλος της σεζόν είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η αναχώρηση του Πολωνού από τη Θεσσαλονίκη ήταν οριστική, ωστόσο τα πράγματα εξελίχτηκαν διαφορετικά. Ο Λουτσέσκου αναζητούσε μια αξιόπιστη λύση για έναν αναπληρωματικό δεξί στόπερ και πολύ γρήγορα προκρίθηκε η περίπτωση του Κετζιόρα, τόσο γιατί ο 29χρονος αμυντικός είχε αφήσει ικανοποιημένο τον 54χρονο προπονητή κατά την περσινή του θητεία, όσο και γιατί κάλυπτε την ανάγκη του να μην αλλάξει πάρα πολύ το γκρουπ του. Μετά, μάλιστα, την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ινγκασον στη Μίντιλαντ, ο κύβος ερρίφθη για την επανένταξη του Κετζιόρα στο ασπρόμαυρο ρόστερ.

Ο Λουτσέσκου αποφάσισε ν΄ αρχίσει τη σεζόν με τον Κετζιόρα ως δεξί μπακ. Και το έκανε αυτό για δύο λόγους, πρώτον για να βοηθήσει και να συμβάλει στη γρηγορότερη προσαρμογή του νεοαποκτηθέντος Εκόνγκ και, δεύτερον, για να συνδράμει τους δύο στόπερ στις εκτελέσεις των στημένων φάσεων των αντιπάλων. Ο Κετζιόρα έπαιξε στα πρώτα πέντε ματς για τα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ (με Μπεϊτάρ, Χάιντουκ και Χαρτς στη Σκωτία) και μόνο στη ρεβάνς με τη Χαρτς χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή αντί του Βιεϊρίνια. Στη φάση ομίλων ο Πολωνός έπαιξε μόνο στο Ελσίνκι, ενώ στο πρωτάθλημα έπαιξε δεξί μπακ-ως βασικός-μόνο σε δύο παιχνίδια (εκτός έδρας και τα δύο), με ΟΦΗ και Παναθηναϊκό. Συνολικά μετράει δέκα παρουσίες στο δεξί άκρο της άμυνας (οχτώ ως βασικός, δύο ως αλλαγή).

Τον ίδιο ακριβώς απολογισμό έχει κι ο Βιεϊρίνια. Ουσιαστικά, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ πήρε τη σκυτάλη από τον Κετζιόρα, έχοντας παίξει στην Ευρώπη ως βασικός στα ματς με Χαρτς (ρεβάνς), Αϊντραχτ και Αμπερντίν, όπως και σε πέντε παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ (με Αστέρα Τρίπολης, Κηφισιά, Αρη, ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΚ).

Βασικό στέλεχος (31 συμμετοχές) του περσινού ΠΑΟΚ ο Ζόαν Σάστρε «ενεργοποιήθηκε» από τα τέλη Σεπτεμβρίου και μετά (στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ αντικατέστησε τον Βιεϊρίνια) κι αφού νωρίτερα είχε μείνει εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Ο 26χρονος Ισπανός ήταν βασικός στα εντός έδρας ματς πρωταθλήματος με Βόλο και Ατρόμητο, όπως και προχθές στο «Καραϊσκάκης», μετρώντας συνολικά πέντε παρουσίες ως δεξί μπακ.

Οσο για τον Λευτέρη Λύρατζη, αποτελεί για τον Λουτσέσκου την τελευταία λύση για τη συγκεκριμένη θέση, μια και ο 23χρονος ποδοσφαιριστής μετράει φέτος μόλις μια συμμετοχή, κι αυτή για είκοσι λεπτά στο ματς με την Κηφισιά, όταν αντικατέστησε τον Βιεϊρίνια.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ενόψει της επόμενης σεζόν υπάρχουν από τώρα κάποια δεδομένα για τη θέση του δεξιού μπακ. Η φετινή είναι η τελευταία χρονιά του Βιεϊρίνια στην ποδοσφαιρική του καριέρα, ενώ το καλοκαίρι ολοκληρώνεται κι ο δανεισμός του Κετζιόρα από την Ντιναμό Κιέβου. Στην ουσία, ο Πολωνός θα είναι ελεύθερος τον ερχόμενο Ιούνιο να διαπραγματευτεί με ομάδα της αρέσκειας του, αφού τότε δεν θα έχει καμία δέσμευση με την ουκρανική ομάδα. Οσον αφορά τους Σάστρε και Λύρατζη, αμφότεροι έχουν συμβόλαιο σε ισχύ με τον ΠΑΟΚ μέχρι τον Ιούνιο του 2026. Από αυτήν την άποψη, θα έχουν θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν, ωστόσο θα είναι κρίσιμος παράγοντας για αυτούς το πόσο θα έχουν παίξει μέχρι το τέλος της τρέχουσας περιόδου και κατά πόσο θα θεωρούνται απαραίτητοι για τη νέα σεζόν.


Τελευταία νέα

Οι ετοιμασίες για τη νέα σεζόν κι η Ευρώπη για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε (για την τιμή των όπλων) στα πλέι οφς, όμως η προσοχή της διοίκησης είναι στραμμένη στο...

Στην ίδια κατηγορία