Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πρέπει να διορθώσει πολλά ο ΠΑΟΚ…

Δημοφιλή

Το πρώτο του ανοικτό φιλικό εντός έδρας και το τέταρτο κατά σειρά έδωσε σήμερα (20/9) ο ΠΑΟΚ mateco στο Παλατάκι κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου. Ο Δικέφαλος έμοιαζε ανέτοιμος σε αυτό το χρονικό σημείο της προετοιμασίας και δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των φιλοξενούμενων σε καμία φάση του αγώνα, οδηγώντας στην ήττα με 88-106.

Οι «ασπρόμαυροι» δέχθηκαν 63 πόντους (!) στο ημίχρονο από τον Κολοσσό, ο οποίος βρισκόταν σε καλή ημέρα στο περιφερειακό σουτ. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ έδειξε σημάδια βελτίωσης, όντας εύστοχος στο περιφερειακό σου με Τσιακμά και Φλάτεν, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει την ήττα.

Ο Φώτης Τακιανός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Φρίντρικσον, Χάρισον, Φλάτεν, Μαργαρίτη και Τσαϊρέλη ως την αρχική πεντάδα της αναμέτρησης. Ο Δικέφαλος αγωνίστηκε για ένα ακόμη ματς χωρίς τον Τζαμάνι ΜακΝίς, που υπέστη διάταση έσω κεφαλής γαστροκνημίου στο αριστερό του πόδι.

«Βροχή» έμπαιναν τα τρίποντα στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τον Κολοσσό να είναι ιδιαίτερα εύστοχος από τα 6.75 και να πυροβολεί τον ΠΑΟΚ από παντού. Μετά από πέντε λεπτά αγώνα η ομάδα του Φώτη Τακιανού είχε δεχθεί 20 πόντους! Οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν τρίποντα με Φλάτεν και Φρίντρικσον, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν σχεδόν αλάνθαστοι στο πρώτο δεκάλεπτο, οδηγώντας τη διαφορά στους δέκα (13-23) στα μισά της περιόδου.

Ο κόουτς Τακιανός πήρε τάιμ άουτ, ωστόσο η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ δεν λειτούργησε σε όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου. Στην επίθεση δεν είχε αρκετές λύσεις ο Δικέφαλος, κάτι που οδήγησε στο να δεχθεί 32 πόντους (15-32) σε δέκα λεπτά. Πιο οργανωμένος σε άμυνα και επίθεση εμφανίστηκε στο παρκέ ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο δεκάλεπτο. Αρσενόπουλος, Τσαϊρέλης και Γκίλμορ ευστόχησαν, ροκανίζοντας τη διαφορά στους 11 (21-32) στα πρώτα δύο λεπτά.

Όσο καλά ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος, τόσο άσχημα εξελίχθηκε, με τον ΠΑΟΚ να είναι πίσω με 26 πόντους (34-60) δύο λεπτά πριν το ημίχρονο. Η ομάδα του Φώτη Τακιανού δεν τα πήγε καλά στη δεύτερη περίοδο, αφού δέχθηκε 63 πόντους. Οι συνεργασίες των «ασπρόμαυρων» δεν βγήκαν ούτε σε άμυνα, ούτε σε επίθεση, ενώ υπάρχει δυσκολία και κάτω από τη ρακέτα με δεδομένη την απουσία του Τζαμάνι ΜακΝίς.

Το ρόλο του σέντερ ανέλαβε ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, ωστόσο υπήρχε πρόβλημα στα ριμπάουντ, τη στιγμή που οι αντίπαλοι ήταν σε απίστευτη ημέρα στο περιφερειακό σουτ. Το σκορ ημιχρόνου ήταν στο 40-63, με τον ΠΑΟΚ να μοιάζει αρκετά ανέτοιμος σε αυτό το χρονικό σημείο της προετοιμασίας. Ο Κολοσσός είχε 11 εύστοχα τρίποντα στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης.

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με Φρίντρικσον, Χάρισον, Φλάτεν, Σχίζα και Τσαϊρέλη. Δεν βελτιώθηκε η εικόνα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ με 30 πόντους (51-81) στα μισά της τρίτης περιόδου. Ο Σχίζας είχε πιο ενεργό ρόλο σε αυτό το δεκάλεπτο, ευστοχώντας σε διαδοχικά καλάθια. Παρόλα αυτά, οι «ασπρόμαυροι» δεν μπόρεσαν να ροκανίσουν ικανοποιητικά τη διαφορά, με τον πρώην του ΠΑΟΚ, Τάιλερ Πόλεϊ, να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι.

Χειρότεροι επιθετικά εμφανίστηκαν οι γηπεδούχοι, σημειώνοντας μόλις 14 πόντους, ωστόσο δεν κατάφεραν να κρατήσουν χαμηλά την επιθετική ορμή της ομάδας του Κούρο Σεγκούρα. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 54-89.

Με έξι διαδοχικούς πόντους από Σχίζα και Μπελιάουσκας ξεκίνησε η τέταρτη περίοδος μειώνοντας τη διαφορά στους 29 (60-89). Βολές εκτέλεσε και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης δευτερόλεπτα αργότερα, μειώνοντας κι άλλο την «ψαλίδα» για το 62-89. Η διαφορά έφτασε τους 24 με τον Σχίζα να πετυχαίνει διαδοχικά καλάθια στο τρίτο μέρος, αναγκάζοντας τον Κολοσσό να πάρει τάιμ άουτ. Καλύτερες συνεργασίες βγήκαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν μη αναστρέψιμο.

Τρία συναπτά τρίποντα πέτυχε ο ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά με Τσιακμά και Φλάτεν μειώνοντας στο 84-106. Ο ΠΑΟΚ, τελικώς, ηττήθηκε με 88-106, γνωρίζοντας βαριά ήττα από τον Κολοσσό στο φιλικό παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 15-32, 40-63, 54-89, 88-106


Τελευταία νέα

Σάστρε: «Στις δύσκολες στιγμές πάντα η Τούμπα αλλάζει την κατάσταση»

«Χρυσή» αλλαγή αποδείχτηκε ο Σάστρε, που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι με την ΑΕΚ. «Δίνουμε...

Στην ίδια κατηγορία