Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

«Πρέπει ν’ αντιδράσουμε σαν ΠΑΟΚ, θέλουμε τo πρωτάθλημα!»

Δημοφιλή

Μετά την απώλεια του Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ δεν το βάζει κάτω και στρέφεται στις επερχόμενες μάχες για το πρωτάθλημα. Η αθλήτρια του τμήματος χάντμπολ του Δικεφάλου, Μαρία Μεντεσίδου μιλά στη FORZA για την διαχείριση της απώλειας ενός στόχου, την φετινή πορεία της ομάδας αλλά και τον μεγάλο στόχο του πρωταθλήματος.

Τι γεύση σου αφήνει η μέχρι τώρα πορεία της σεζόν;

«Δυστυχώς χάσαμε έναν στόχο, αυτός του Κυπέλλου, αλλά τώρα μπροστά μας έχουμε το πρωτάθλημα και θέλουμε να το κατακτήσουμε. Περάσαμε ένα δύσκολο διάστημα με τραυματισμούς και απουσίες αλλά καταφέραμε να περάσουμε στο τελικούς του πρωταθλήματος. Είχαμε φέτος και την ευρωπαϊκή παρουσία. Δείξαμε καλή εικόνα σε αυτά τα παιχνίδια, αλλά νομίζω ότι πάντα θέλεις να κάνεις ένα βήμα παραπάνω».

Πως ήταν η διαχείριση της απώλειας του Κυπέλλου, και πως επιστρέφεις μετά από κάτι τέτοιο για να διεκδικήσεις το πρωτάθλημα;

«Όταν βρίσκεσαι σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, πρέπει να αντιδράς. Προφανώς πονάει να χάνεις έναν στόχο. Από εκεί και πέρα είπαμε ότι δεν θα τα παρατήσουμε, και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σίγουρα μας επηρέασε η απώλεια του Κυπέλλου, για αυτό και θέλουμε να είμαστε ακόμα πιο δυνατές στους τελικούς του πρωταθλήματος».

Ο ΠΑΟΚ είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα τα τελευταία χρόνια στο χάντμπολ γυναικών. Που οφείλεται αυτό;

«Σίγουρα η δουλειά και οι προπονήσεις παίζουν τον βασικότερο ρόλο. Όπως και το κλίμα στην ομάδα που είναι εξαιρετικό, έχουμε καλή επικοινωνία μεταξύ μας και αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Αυτά φέρνουν την επιτυχία. Σίγουρα υπάρχουν και οι κακές ημέρες στη δουλειά, αλλά μαθαίνεις και προχωράς στο επόμενο».

Πως κρίνεις τη δική σου πορεία μέσα στα χρόνια;

«Θέλω να πιστεύω ότι χρόνο με τον χρόνο βελτιώνομαι. Εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να γίνομαι ακόμα καλύτερη σε όλους τους τομείς, χωρίς να εφησυχάζω».

Πλέον έχετε μπροστά σας τους τελικούς του πρωταθλήματος. Θα θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο;

«Είχαμε κόσμο και στον τελευταίο ημιτελικό με την Πυλαία. Φωνάξαν για εμάς, μας υποστήριξαν και μας έδωσαν μια νέα πνοή. Ήταν κάτι όμορφο. Τους θέλουμε δίπλα μας στους τελικούς του πρωταθλήματος και τους καλούμε, για να κατακτήσουμε όλοι μαζί τον δεύτερο μας στόχο».

Ποιοι οι μεγάλοι σου στόχοι για το μέλλον;

«Να είμαι καλή σε αυτό σε αυτό που κάνω, και να ανταπεξέρχομαι στις προσδοκίες που έχουν τόσο οι άλλοι, όσο κι εγώ από τον εαυτό μου. Προφανώς να είμαι μέλος μιας καλής ομάδας, να παίρνω και να δίνω πράγματα σε αυτήν, προκειμένου να είναι και οι δύο πλευρές ευχαριστημένες. Φυσικά, υπάρχει και ο στόχος της Εθνικής που είναι τιμητική η κλήση για κάθε αθλητή. Είμαι μέλος, και ο στόχος είναι να παραμείνω στις κλήσεις και στο μέλλον».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινή σου ρουτίνα;

«Το πρόγραμμα είναι απαιτητικό, έχουμε κάθε μέρα προπονήσεις. Κάποιες ημέρες την εβδομάδα υπάρχουν και πρωινές προπονήσεις που συμπεριλαμβάνουν τα βάρη και το Σαββατοκύριακο είναι φυσικά οι αγώνες. Είμαι αφοσιωμένη 100% στις υποχρεώσεις μου στο χάντμπολ».

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

«Όταν έχουμε κάποιο ρεπό, προσπαθώ να χαλαρώνω, είτε να βρίσκομαι με τους φίλους μου για μια βόλτα στην πόλη. Θέλω γενικότερα να είμαι δημιουργική στον ελεύθερο μου χρόνο».

Θα έλεγες ότι είσαι φίλαθλος;

«Εννοείται ναι. Πέραν του χάντμπολ θα παρακολουθήσω κι άλλα αθλήματα. Περισσότερο μπάσκετ αυτήν την περίοδο, αλλά μου αρέσει να παρακολουθώ και ποδόσφαιρο και βόλεϊ».


Τελευταία νέα

Και τώρα… Παναθηναϊκός

Με τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνορ να βρίσκεται σε τρελά «κέφια» αγγίζοντας το τριπλ-νταμπλ και την αύξηση των απολαβών του,...

Στην ίδια κατηγορία