Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ποια Ευρώπη; Ο ΠΑΟΚ…

Δημοφιλή

Για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ αντιμετωπίζεται ως ένας πρόωρος τελικός, ο οποίος αν χαθεί, ναρκοθετεί για τα καλά το μέλλον του συλλόγου στο πρωτάθλημα.

Έχει ειπωθεί άπειρες φορές από τον κόσμο του Δικέφαλου: «Εκεί που σταματά η ποδοσφαιρική λογική, ξεκινάει ο ΠΑΟΚ». Η φράση δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, αλλά καλό είναι να προστεθεί και το όνομα του Ολυμπιακού.

Αυτά που συμβαίνουν φέτος στο λιμάνι είναι πέρα από κάθε ποδοσφαιρική λογική, είναι μία αλληλουχία γεγονότων που θυμίζουν μέρες 1987, όταν ο τυφώνας που λεγόταν Γιώργος Κοσκωτάς σάρωνε τα πάντα στο μεταγραφικό παζάρι και δημιούργησε μία ομάδα, δίχως αρχή μέση και τέλος.

Ο καλοκαιρινός αποκλεισμός από το Champions League από την Μακάμπι Χάιφα έφερε τεράστιο θυμό στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος έκανε πράξη την απειλή του: «ξήλωσε τους πάντες και τα πάντα». Μόνο που αυτό, πολλές φορές είναι ο συντομότερος δρόμος προς την καταστροφή.

Μέχρι στιγμής οι ερυθρόλευκοι έχουν εμφανιστεί με τρεις διαφορετικούς προπονητές, 40 διαφορετικούς παίκτες (!), μα αυτά θα τα αναλύσουμε πιο κάτω.

Τα φρέσκα κουλούρια είναι ο τρόπος που ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε το παιχνίδι με την Καραμπάχ για την 4η αγωνιστική του Europa League. Παρότι οι ερυθρόλευκοι ήθελαν μόνο νίκη για να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης, επέλεξαν να ρίξουν λευκή πετσέτα, στοχεύοντας ξεκάθαρα στο ντέρμπι της Δευτέρας!

Κάπως έτσι, κράτησαν στον πάγκο τους δύο πιο ποιοτικούς χαφ (Εμβιλά, Χουάνγκ), ο Μασούρας δεν έπαιξε λεπτό, ο Γκάρι Ροντρίγκες έπαιξε μόνο στο τελευταίο τέταρτο, ενώ ο Μίτσελ έδωσε μόνο μία ώρα παιχνιδιού στον πιο σταθερό παίκτη του, τον Πεπ Μπίελ.

Όλοι αυτοί, μαζί με τους Χάμες Ροντρίγκες, Μπακαμπού λογίζονται ως λύσεις πρώτης γραμμής για την Δευτέρα, με τον Μίτσελ να δείχνει ότι αυτό που ενδιαφέρει πρώτιστα τον Ολυμπιακό είναι ο ΠΑΟΚ και όχι η Ευρώπη.

Ο λόγος που υπάρχει αυτή η στόχευση είναι το -10 από την κορυφή, αλλά και η δυναμική της ΑΕΚ που κάνει τους ανθρώπους στο λιμάνι να τρέμουν ότι μέχρι την διακοπή μπορεί να δημιουργηθεί μία σημαντική διαφορά, αφού την 10ή αγωνιστική ο Ολυμπιακός επισκέπτεται την Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

ΨΑΧΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ

Εκτός από έλλειψη ρόλων, χημείας και συνοχής (οι ερυθρόλευκοι έχουν εμφανίσει 17 διαφορετικές ενδεκάδες σε ισάριθμα ματς), υπάρχει και η αίσθηση πως ο Ολυμπιακός δεν τρέχει, απόρροια της χαλαρής προετοιμασίας. Αρκετά μυϊκά προβλήματα (Ελ-Αραμπί, Άβιλα, Ρέτσος, Αγκιμπού Καμαρά, Ρέτσος) και μία αδυναμία απέναντι σε αθλητικές ομάδες, με πνευμόνια και φυσικά προσόντα, κάτι που όμως αντιμετωπίζει μέσες άκρες και ο ΠΑΟΚ, που βράζει στο ίδιο ποδοσφαιρικό καζάνι φέτος.

Ο Μίτσελ δεν παρέλαβε ακριβώς καμένη γη, αλλά μία ομάδα που έπρεπε να ενσωματώσει σταδιακά τα δύο λαμπερά της αποκτήματα (Μαρσέλο, Χάμες Ροντρίγκες), που δεν έκαναν καλοκαιρινή προετοιμασία και εμφανίζονται πολύ πίσω σε ότι αφορά την φυσική τους κατάσταση.

Για να το πετύχει αυτό, πήγε ενάντια στην φιλοσοφία του. Άρχισε να χρησιμοποιεί σχήματα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς για να κρύψει την αδυναμία σε τρεξίματα. Ένας προπονητής που δεν εμπιστευόταν τόσο πολύ τους μικρούς, έριξε στα βαθιά (και μάλιστα σε άλλη θέση) τον Αντρέα Ντόι, ο οποίος πήρε την κρυάδα με αυτογκόλ στο Ηράκλειο. Κάθε φορά που χρησιμοποιεί τον Μαρσέλο τον κρύβει κάπου στα χαφ.

40 ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ…

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στον αριθμό μαμούθ των 40 διαφορετικών ποδοσφαιριστών φέτος, που μπορεί κάλλιστα να αυξηθεί αν παίξουν φέτος και οι Κασάμι, Σαμασεκού, Λάιντνερ, Φορτούνης, Λαλά που βρίσκονται στο ρόστερ και κάνουν κανονικά προπονήσεις. Μία παράνοια.

Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης λειτούργησε στα δύο τελευταία παιχνίδια και ο Ολυμπιακός με ηρωικό τρόπο και υπερβάσεις γύρισε το ματς στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ και πήρε το 0-0 στο Μπακού από την Καραμπάχ.

Το Καραϊσκάκης είναι δεδομένο ότι θα έχει καυτή ατμόσφαιρα, ίσως πάνω και από το επιτρεπτό όριο. Ο κόσμος των ερυθρόλευκων έχει καταλάβει, ότι αφού η ομάδα δεν παίζει μπάλα, ίσως πρέπει να παίξει αυτός την δική του…


Τελευταία νέα

Πρόωρη «λύση» της συνεργασίας του Ουάρντα με Πανσερραϊκό

Την πρόωρη κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Αμρ Ουάρντα ανακοίνωσε η ΠΑΕ Πανσερραϊκός στα social media...

Στην ίδια κατηγορία