Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η κρίση κι η… λύση

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ σε κρίση! Ο Λουτσέσκου σε αμφισβήτηση, αφού τα αποτελέσματα δεν έρχονται! Δεν είναι η πρώτη φορά όμως… Η μάχη συνεχίζεται με τον Ρουμάνο προπονητή να ψάχνει και φέτος τον τρόπο που θα γυρίσει την κατάσταση για να επαναφέρει τον ΠΑΟΚ στον σωστό δρόμο.

Οι τελευταίες εβδομάδες και ο τρόπος που διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα στους αγώνες με ΟΦΗ, ΠΑΟ και Λεβαδειακό έφεραν όλο τον οργανισμό σε δύσκολη θέση. Περισσότερο από όλους τον Ραζβάν Λουτσέσκου που έχει και την ευθύνη ώστε η ομάδα να επιστρέψει σε καλά αποτελέσματα.

Πώς τα βλέπει όλα αυτά και πως τα αντιμετωπίζει ο Λουτσέσκου; Τι πρέπει να γίνει για να μπει ο ΠΑΟΚ στον δρόμο των επιτυχιών, με δεδομένο ότι κάθε συζήτηση για το ρόστερ αυτή τη στιγμή, δεν προσφέρει τίποτα, από την ώρα που δεν μπορεί να γίνει κάτι άμεσα;

ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε ένα δύσκολο καλοκαίρι στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Γι αυτό έλεγε ότι… «μισώ τα καλοκαίρια» αφού σε αυτό το διάστημα αλλάζει η ομάδα και χάνεται η συνοχή όσων έκτιζε νωρίτερα. Ο ΠΑΟΚ άλλαξε αναγκαστικά σε αυτό το διάστημα, η ομάδα έπρεπε να ανανεωθεί σε πρόσωπα και σε ηλικίες, ο Λουτσέσκου αναστατώθηκε, ανησύχησε και τελικά δεν προετοίμασε το σύνολο όσο καλύτερα μπορούσε για τα ευρωπαϊκά ματς. Η ψυχολογία και η διάθεσή του στο ξεκίνημα δεν ήταν στο καλύτερο επίπεδο, το σοκ του αποκλεισμού όμως ήρθε και τον ισορρόπησε: «Πήρα μία απόφαση να μείνω και να δουλέψω» είπε μέσα στη χρονιά και ξεκίνησε…

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ

Ο ΠΑΟΚ σταδιακά άρχισε να βελτιώνεται, κατάφερε να βρει χημεία και παρά το ποιοτικό έλλειμμα που υπάρχει μπροστά, παρουσίασε μέσα στα γήπεδα έναν ισορροπημένο ΠΑΟΚ που αμύνονταν σωστά, κυριαρχούσε και έβαζε μεγάλες φάσεις με ωραίο συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Στα παιχνίδια με ΟΦΗ και Λεβαδειακό, όμως, που χάθηκαν νίκες στις καθυστερήσεις, και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που δύο γιόμες γύρισε το ματς και χάθηκε, έσβησαν από τη μνήμη ότι καλό προηγήθηκε!

Όλα αυτά τρέλαναν το Λουτσέσκου, που ήρθε και πάλι σε πολύ δύσκολη θέση, αναρωτήθηκε για το τι δεν πάει καλά, άρχισε τις επαφές, τις αναλύσεις και τις συναντήσεις με όλο τον κόσμο εντός ομάδας και έβγαλε μερικά συμπεράσματα.

Αρχικά αποφάσισε ότι η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν είναι κακή στο γήπεδο. Είδε και ξαναείδε την οργανωμένη ομάδα που παρουσιάζει σε όλες τις φάσεις, το σύνολο που φυσικά αδικείται από τα γκολ που δεν βάζει. Και σε αυτό τον τομέα όμως είναι αισιόδοξος. Θεωρεί απολύτως ψυχολογικό και το θέμα του γκολ που θα έρθει μετά το πρώτο ξέσπασμα και την πρώτη μεγάλη νίκη.

Αποφάσισε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι το βαθμολογικό αφού ο ΠΑΟΚ πραγματικά δικαιούνταν 4-5 βαθμούς ακόμη, κάτι το οποίο αν συνέβαινε θα έφτιαχνε και καλύτερο κλίμα.

ΚΑΙ Η… ΛΥΣΗ

Ο Λουτσέσκου πιστεύει ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα η ομάδα του είναι μια ψυχική ανάταση, μια ψυχολογική τόνωση, τουλάχιστον μέχρι να έρθει ο Ιανουάριος, οπότε και θα μπορούν να γίνουν διαφορετικές παρεμβάσεις.

Και ήδη μέσα στην προηγούμενη βδομάδα ξεκίνησε, αυτό που ξέρει καλά να κάνει.

Τα τετ-α-τετ με τους ποδοσφαιριστές, ξεκινώντας απ΄ αυτούς που μπορούν να τραβήξουν και τους υπόλοιπους κι έβλεπε πως τους έχει επηρεάσει πολύ η σημερινή κατάσταση.

Η αρχή έγινε με τον Ίνγκασον, που και λόγω θέσης και… προϋπηρεσίας, ο Λουτσέσκου τον θεωρεί πραγματικό αρχηγό. Οι δύο τους μίλησε για πολλή ώρα, αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι, ο προπονητής του ΠΑΟΚ προσπάθησε να του τονώσει το ηθικό, να τον κάνει να αισθανθεί περισσότερο ως ένας πραγματικός αρχηγός.

Σειρά είχε ο Τιάγκο Ντάντας, που ήταν λίγο εκνευρισμένος γιατί δεν του βγήκε το παιχνίδι στη Λιβαδειά και έβγαλε μια απογοήτευση. Ο Λουτσέσκου προσπάθησε στο τετ-α-τετ μαζί του να τον “φτιάξει”, του εξήγησε τι περιμένει απ΄ αυτόν, του μίλησε και για το κλαμπ και τις ιδιαιτερότητές του.

Ένας ακόμη με τον οποίο είχε κατ’ ιδίαν συζήτηση, ήταν ο Γιάσμιν Κούρτιτς, που κινήθηκε στο ίδιο κύμα με τον Ίνγκασον. Αυτά τα τετ-α-τετ που ξεκίνησαν, δεν είχαν ορίζοντα το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο Λουτσέσκου άλλωστε δε δουλεύει για ένα παιχνίδι.

Αυτήν την εβδομάδα αυτά τα τετ-α-τετ θα συνεχιστούν κι ο προπονητής του ΠΑΟΚ ελπίζει ότι μέχρι τη διακοπή, η κατάσταση θα βελτιωθεί και η εικόνα και το αποτέλεσμα θα γίνουν καλύτερα.

Ίδωμεν…

Προηγούμενο άρθροΗ βαθμολογία της Super League
Επόμενο άρθροΠοια Ευρώπη; Ο ΠΑΟΚ…


Τελευταία νέα

Πανέτοιμος για την πρόκριση ο ΠΑΟΚ!

Για το νοκ-άουτ προημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδος Ποδοσφαίρου γυναικών, ο ΠΑΟΚ Morris υποδέχεται στο Γήπεδο Νέων Επιβατών, την Τετάρτη 24...

Στην ίδια κατηγορία