Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ: άστοχοι κι ασταθείς

Δημοφιλή

Η σημερινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ φέρνει στο προσκήνιο τα κοινά και τις διαφορές που έχουν οι δυο ομάδες, με βάση το μέχρι τώρα δείγμα γραφής σε επτά αγωνιστικές. Αμφότερες έχουν ηττηθεί σε ντέρμπι στο οποίο προηγήθηκαν στο ημίχρονο, κάτι που είχε να τους συμβεί πολλά χρόνια, με τον Ολυμπιακό να γνωρίζει την ήττα στο «Κλ. Βικελίδης» από τον Άρη και τον ΠΑΟΚ να χάνει από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Οι αναμετρήσεις αυτές είναι οι κορυφές των παγόβουνων των δυο ομάδων, καθώς στη βάση τους υπάρχει μια σειρά αγωνιστικών θεμάτων που τις επηρεάζουν.

ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν τα χειρότερα ποσοστά ευστοχίας από τις ομάδες της πρώτης εξάδας. Το ποσοστό ευστοχίας του Ολυμπιακού είναι στο 13,7%, το οποίο μοιάζει «υποφερτό» μπροστά στο 8,4% που έχει ο ΠΑΟΚ.

Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, ο ΠΑΟΚ ήταν πέρυσι η πιο εύστοχη ομάδα του πρωταθλήματος, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με ποσοστό που έφτανε το 16,8% και ο Ολυμπιακός ήταν τρίτος με 15,2%. Την ώρα που ο φετινός Ολυμπιακός δεν απέχει και πολύ από την περσινή του επίδοση, ο ΠΑΟΚ είναι σχεδόν στο -50%! Ο Ολυμπιακός μάλιστα μετράει τέσσερα δοκάρια και δύο χαμένα πέναλτι.

Στο κομμάτι των τελικών προσπαθειών, ο Ολυμπιακός έχει μετρήσει 30 στην εστία και 37 εκτός, ενώ ο ΠΑΟΚ ισορροπία, καθώς μετρά από 32 τελικές εντός και εκτός εστίας. Λεπτομέρειες που συνθέτουν ένα παζλ αναφορικά με τα όσα έχουν κάνει οι δυο ομάδες στην επίθεση.

Πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό είναι ο Σέντρικ Μπακαμπού (με τα γκολ που σημείωσε στα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος) και τον ακολουθεί ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με δυο. Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στον ΠΑΟΚ, όσον αφορά τους αριθμούς, με τον Κάλεντ Νάρεϊ να μετράει τρία γκολ και τον Γιάσμιν Κούρτιτς να τον ακολουθεί με δύο τέρματα.

ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ, Ο ΕΝΑΣ ΨΑΧΝΕΤΑΙ, Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΝΑΕΙ

Στην άμυνα, ο κοινός παρονομαστής δεν είναι άλλος από τις διαδοχικές αλλαγές. Στον ΠΑΟΚ καταγράφονται συχνές αλλαγές προσώπων την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν μείνει μόνο σε αυτές, καθώς έχουν και αλλαγές στον σχηματισμό. Στους «ασπρόμαυρους» ο Σβέριρ Ίνγκασον έχει αλλάξει τρεις παρτενέρ στις πρώτες επτά αγωνιστικές, έχοντας δίπλα του τον Κουλιεράκη στις πέντε πρώτες, και ακολούθως τους Νάσμπεργκ και Κάργα, με Παναθηναϊκό και Λεβαδειακό.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα παζλ, με τον Ολυμπιακό να έχει και το θέμα με την αλλαγή προπονητή, καθώς ο Μίτσελ είναι ο τρίτος για τη φετινή σεζόν. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός δεν πείθουν μέχρι στιγμής, με τον μεν ΠΑΟΚ να έχει πάρει λίγα από τις μεταγραφές του, και τον Ολυμπιακό να έχει το μέτρημα των μεταγραφών.

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΜΠΕΙΡΩΝ

Ένα στατιστικό στοιχείο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, και σε ομάδες που ακόμα ψάχνουν τα πατήματά τους, κάνει τη διαφορά, δεν είναι άλλο από τη συνεισφορά των έμπειρων ποδοσφαιριστών.

Για τον Ολυμπιακό, ο Ματιέ Βαλμπουενά, είναι, βάσει στατιστικών, ο πλέον επιδραστικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στους αγώνες πρωταθλήματος. Ο Γάλλος, στα 38 του, έχει περιορισμένο αγωνιστικό ρόλο στους «ερυθρόλευκους», είναι πρώτος στη λίστα με τον μέσο όρο δημιουργίας φάσεων. Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΟΚ έχει πάρει ελάχιστα πράγματα από τον 34χρονο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, που μέτρησε την πρώτη του ασίστ στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Το πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ έγκειται στη βάση του πλάνου του, καθώς μέχρι τώρα, οι έμπειροι σε ηλικία αλλά και αγωνιστικές παραστάσεις ποδοσφαιριστές του, δεν έχουν καταφέρει να αποτελέσουν το στήριγμα για μια ομάδα που έχει σταθερά στην αρχική της 11άδα τουλάχιστον τέσσερις ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών. Το παράδειγμα των Βαλμπουενά και Μπίσεσβαρ πιάνει τα δυο άκρα αλλά παράλληλα φωτίζει και μια σημαντική πτυχή των προβλημάτων του ΠΑΟΚ, σε καταστάσεις και επιλογές.

 

 


Τελευταία νέα

Ρέντη: 67 συνολικά οι συλληφθέντες

Συνολικά 67 άτομα συνελήφθησαν κατά την διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε για τα επεισόδια στου Ρέντη και...

Στην ίδια κατηγορία