Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Πιο δύσκολη η ρεβάνς, αλλά…»

Δημοφιλή

Μιλώντας στη FORZA ο Γιώργος Τουρσουνίδης αναλύει το παιχνίδι στο Βελοντρόμ, καταθέτει την άποψή του για τον Ελ Καντουρί και κάνει τις εκτιμήσεις του για τη ρεβάνς.

«Οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν στο παιχνίδι κάπως… μουδιασμένοι. Δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την μπάλα, δίνοντας το δικαίωμα στη Μαρσέιγ να πιέσει, να δημιουργήσει τις φάσεις και να πετύχει δύο γκολ, έστω κι αν το πρώτο απ΄ αυτά ήταν οφσάιντ» αναφέρει αρχικά, και συνεχίζει: «Αντίθετα, στο β΄ μέρος έδειξαν την προσωπικότητά τους, ήταν πολύ καλύτερα οργανωμένοι στο τακτικό κομμάτι και με καλή κυκλοφορία της μπάλας. Δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για γκολ, μείωσαν το σκορ και θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει στην ευκαιρία του Ακπομ. Ο ΠΑΟΚ απέδειξε πόσο δυνατή ομάδα είναι και το πόσο καλά μπορεί να σταθεί σε εκτός έδρας παιχνίδια απέναντι σε ομάδες επιπέδου της Μαρσέιγ, που διαθέτει ικανότατους παίκτες και με σπουδαίες παραστάσεις».

Κι όταν φθάνει η συζήτηση στον Ελ Καντουρί, ο Τουρσουνίδης σχολιάζει: «Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή. Αυτό δεν μπορεί να το παραβλέψει κανείς. Από εκεί και πέρα, όμως, συνολικά δεν έχει προσφέρει στον ΠΑΟΚ όλα όσα μπορούσε βάσει των ικανοτήτων του. Σ’ αυτό έχει παίξει ρόλο και το γεγονός ότι συχνά αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, που συνήθως τον κρατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός δράσης. Κόντρα στον Παναθηναϊκό έχασε ένα γκολ, από αυτά που λέμε ότι δεν χάνονται και στο Βελοντρόμ πέτυχε ένα πολύ ωραίο τέρμα σε εκτέλεση. Το σίγουρο είναι ότι ο Λουτσέσκου τον πιστεύει και τον στηρίζει, υπολογίζοντας στην παρουσία του».

Τι εκτιμά, όμως, ενόψει του δεύτερου αγώνα της Τούμπας; «Πάντα το έλεγα ότι τα ευρωπαϊκά εντός έδρας παιχνίδια απέναντι σε δυνατές και ιδιαίτερα υπολογίσιμες ομάδες είναι πιο δύσκολα σε σχέση με τα αντίστοιχα εκτός έδρας. Σ’ αυτό παίζει ρόλο η διαχείριση, που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ στη διάρκεια του αγώνα, ενδεχομένως και η πίεση της εξέδρας. Σε κάθε περίπτωση, θ’ απαιτηθεί από τους παίκτες ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση και προσοχή, έτσι ώστε να περιοριστούν τα λάθη. Ετσι όπως είδα τη Μαρσέιγ στο πρώτο παιχνίδι, ασφαλώς κι ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα καταφέρει και να πάρει την πρόκριση. Σε ένα παιχνίδι, βέβαια, παίζουν ρόλο και πολλοί αστάθμητοι παράγοντες, όπως η τύχη, αλλά και σε ποια μέρα θα βρεθούν οι δύο αντίπαλοι. Ετσι κι αλλιώς, ο ΠΑΟΚ μας έχει κάνει υπερήφανους με τη φετινή ευρωπαϊκή του παρουσία».

Η αγωνία για τη ρεβάνς δεν περιορίζεται μόνο εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά κι έξω από αυτόν, μετά τα όσα συνέβησαν στη Μασσαλία.

«Τα γεγονότα στη γαλλική πόλη φανέρωσαν μίσος, αλλά εδώ τα πράγματα πρέπει να είναι διαφορετικά» αναφέρει ο Τουρσουνίδης, και συμπληρώνει: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ να πάει στην Τούμπα για να υποστηρίξει την ομάδα, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό στην εξέδρα. Και είμαι βέβαιος ότι αυτό τελικά θα συμβεί, δεν θέλω καν να σκέφτομαι άλλες καταστάσεις. Να πω κι ένα μεγάλο ‘μπράβο’ στους 3500 οπαδούς του ΠΑΟΚ, που συμπαραστάθηκαν μ’ αυτόν τον τρόπο στην ομάδα. Τα λόγια είναι περιττά, έχω μιλήσει κατ’ επανάληψη για το πόσο πολύ ενισχύουν τον ΠΑΟΚ, ακόμη και σε γήπεδα πολύ μακρά από την Τούμπα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Μπορείς και εσύ να κερδίσεις φανέλα Κουλιεράκη!

To FORZA Group TV προσφέρει σε έναν τυχερό μια φανέλα του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη! Τα βήματα για να κερδίσετε τη φανέλα...

Στην ίδια κατηγορία