Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πείσμα για την επιτυχία

Δημοφιλή

Αρχηγός πέρσι στην πρωταθλήτρια ομάδα της Κ-17, ο Γιάννης Μανωλιούδης είναι από τα νέα πρόσωπα στη φετινή Κ-19, έχοντας αγωνιστεί ως βασικός και στα πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Στον ΠΑΟΚ βρίσκεται από το 2016, όταν σε ηλικία μόλις δεκατριών χρόνων (είναι γεννημένος στις 23 Μαΐου 2003), μετακόμισε από το Ρέθυμνο στη Θεσσαλονίκη. Αρχισε να μαθαίνει ποδόσφαιρο στην Πράσινη Ακαδημία, που διατηρούσε στην πόλη της Κρήτης ο βετεράνος παίκτης και νυν προπονητής Κώστας Ανυφαντάκης. Αργότερα εντάχθηκε στη σχολή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στο Ρέθυμνο, κάνοντας ακόμη και δοκιμαστικές προπονήσεις στου Ρέντη. Ο ΠΑΟΚ τον ανακάλυψε μέσω της (συνεργαζόμενης) ακαδημίας του Αστέρα Ρεθύμνου. Και παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να πάει στα γειτονικά Χανιά και ν’ αποδεχτεί την πρόταση του Πλατανιά, επέλεξε να φύγει πολλά χιλιόμετρα από τον τόπο που μεγάλωσε και σε πολύ νεαρή ηλικία να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη. Είχαν προηγηθεί δοκιμαστικές προπονήσεις, μετά το τέλος των οποίων οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ (μεταξύ αυτών κι ο νυν γυμναστής αποκατάστασης στην πρώτη ομάδα, Βασίλης Καναράς, που τότε εργάζονταν στα τμήματα υποδομής), άναψαν το πράσινο φως για την απόκτησή του.

Από την πρώτη ημέρα ο Μανωλιούδης έμεινε στο Σπίτι των Ακαδημιών, έστω κι αν ο πατέρας του, ο Μανώλης Μανωλιούδης (υπήρξε ποδοσφαιριστής σε ομάδες του Ρεθύμνου, στον Αστέρα Περάματος και στα Λιβάδια) έμεινε για ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη μέχρι να σιγουρευτεί ότι ο γιος του είχε αρχίζει να συνηθίζει τη νέα του ζωή…

Στη Θεσσαλονίκη ήρθε παρέα με τον Γρηγόρη Χνάρη, τον οποίο επίσης ο ΠΑΟΚ είχε αποκτήσει από τη σχολή του Ολυμπιακού στο Ρέθυμνο. Πλέον, ο Χνάρης έχει επιστρέψει στην Κρήτη και αγωνίζεται με την ομάδα Κ-19 του ΟΦΗ.

Ο ύψους 1,78μ. Μανωλιούδης αγωνίζονταν ως αμυντικός μέσος στην αρχή της καριέρας του. Από τα πρώτα, όμως, βήματά του στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ οι προπονητές του έκριναν ότι θα έπρεπε να γυρίσει στο κέντρο της άμυνας. Και έτσι έγινε.

Τις τελευταίες ημέρες του δόθηκε η ευκαιρία (μαζί με άλλους τρεις παίκτες από την Κ-19, τους Κουλιεράκη, Γιαξή και Τάχατο) να πάρει μέρος στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και, έτσι, να τον… γνωρίσει καλύτερα κι ο Αμπέλ Φερέιρα.

Να σημειωθεί ότι στη Θεσσαλονίκη μένουν και οι δύο αδελφές του. Μάλιστα, η Παρασκευή Μανωλιούδη παίζει και αυτή ποδόσφαιρο (την περσινή σεζόν αγωνίζονταν στις Πιερίδες Μούσες).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σίγασαν τα… κανόνια του ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν να βρουν δίχτυα αρκετό καιρό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου,...

Στην ίδια κατηγορία