Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Πάθος για ποδόσφαιρο

Δημοφιλή

Βασικό στέλεχος και αρχηγός της ομάδας νέων Κ-19 του ΠΑΟΚ είναι ο Μάριος Σινανάι, ο οποίος εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου σε ηλικία μόλις δώδεκα χρόνων, προερχόμενος από την ακαδημία «Καρακούσης», που εδρεύει στα Τρίκαλα.

Ο Κώστας Καρακούσης, ιδιοκτήτης της ακαδημίας, εξιστορεί τα πρώτα βήματα της καριέρας του Σινανάι (γεννημένος στις 16 Ιανουαρίου 2004), στην ανάδειξη κι εξέλιξη του οποίου συνέβαλλε αποφασιστικά ο προπονητής Βασίλης Σκούτας.

«Από τα έξι του χρόνια εντάχθηκε στην ακαδημία μας. Η πρώτη-πρώτη εντύπωση δεν έπειθε ότι εκείνο το παιδί θ’ ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο. Ειχε, όμως, τέτοιο πάθος, ψυχή και θέληση, που πέτυχε, στην πορεία των χρόνων, να μας εκπλήξει θετικά. Χάρη σ’ αυτά τα στοιχεία έχει φθάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα και, μακάρι, να πετύχει πολύ περισσότερα στο μέλλον.

Από μικρός αγωνίζονταν ως αμυντικός. Στην ακαδημία μας είχε παίξει και ως αμυντικός χαφ, μια και διακρίνονταν πάντα για το τσαγανό του. Πλέον, αγωνίζεται ως αριστερό στόπερ, αλλά και αριστερό μπακ.

Ο ΠΑΟΚ τον… ανακάλυψε όταν ήταν σε ηλικία έντεκα ετών. Αρχικά ο παίκτης έκανε συχνά το δρομολόγιο Τρίκαλα-Θεσσαλονίκη μετ’ επιστροφής, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα προπονήσεων και αγώνων, που είχε καταρτιστεί από κοινού με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Είχαμε άριστη συνεργασία, με απώτερο βέβαια σκοπό να επωφεληθεί ο Μάριος όσο το δυνατό περισσότερο.

Ένα χρόνο αργότερα, εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ, όντας ο μικρότερος σε ηλικία ένοικός του. Ηθελε, όμως, τόσο πολύ να παίξει ποδόσφαιρο και να εξελιχθεί, που ξεπέρασε και την αντικειμενική δυσκολία για ένα 12χρονο παιδί να μένει μακριά από την οικογένειά του. Ο πατέρας του Μάριου μας εμπιστεύτηκε με κλειστά τα μάτια. Και είμαι σίγουρος ότι η επιλογή του ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη δυνατή, τόσο για την οικογένειά του, όσο και για τη δική μας την ακαδημία.

Αν δεν είχε αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα τραυματισμών, που τον κράτησαν κάπως πίσω, θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να ήταν μέλος ακόμη και της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ.

Παρακολουθώ την εξέλιξη και την πρόοδό του. Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να βελτιώσει τη σωματοδομή του, να «δέσει» δηλαδή το κορμί του. Από εκεί και πέρα, δεν διακρίνω κάποια σοβαρά μειονεκτήματα στο παιχνίδι του. Δουλεύει αποτελεσματικά και το δεξί του πόδι, έστω και αν το αριστερό είναι το ‘καλό’ του».

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Στο παρελθόν ο Σινανάι δέχτηκε κρούση από την ομοσπονδία της Αλβανίας (είναι γεννημένος στη γειτονική χώρα) να ενταχθεί στις μικρές εθνικές ομάδες της, αλλά ο ίδιος έκανε από νωρίς την επιλογή της χώρας, με την οποία θα μπορεί ν’ αγωνίζεται σε διεθνές επίπεδο. Τον προηγούμενο μήνα είχε κληθεί στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των νέων για τα παιχνίδια του προκριματικού ομίλου της Ελβετίας (η εθνική νέων της Ελλάδας προκρίθηκε στην ελίτ φάση του Μαρτίου), ωστόσο ένα πρόβλημα τραυματισμού του στέρησε την παρουσία στην αποστολή.

 


Τελευταία νέα

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τον τελικό του Κυπέλλου

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη θα γίνει στο...

Στην ίδια κατηγορία