Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Ο ΠΑΟΚ, το κίνητρο κι η Ευρώπη»

Δημοφιλή

Μετά από μια ζωή μοιρασμένη ανάμεσα στον τόπο καταγωγής του, την Χίο και την Αθήνα, αποδέχθηκε την πρόκληση του ΠΑΟΚ και έπιασε… Θεσσαλονίκη. Ο περιφερειακός της ομάδας πόλο του Δικεφάλου, Νίκος Καλαργυρός, μιλά στη FORZA για την πρώτη του «γεύση» από την ομάδα, την ευρωπαϊκή εμπειρία αλλά και τους στόχους της τρέχουσας σεζόν.

Πως ήρθε η πρώτη σου επαφή με το πόλο;

«Κατάγομαι από τη Χίο, και επί της ουσίας το πόλο είναι το μοναδικό άθλημα στο οποίο έχουμε παράδοση. Αρχικά, περίπου τέσσερα μου χρόνια είχα ξεκινήσει κολύμβηση. Με το πόλο η πρώτη επαφή ήρθε στα δέκα μου χρόνια και αρκετά νωρίς, στα 12-13 αποφάσισα ότι ήθελα να το ακολουθήσω και να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο».

Μετά από τη Χίο και την Αθήνα για πρώτη φορά έρχεσαι στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ. Τι σε έκανε να πάρεις αυτή την απόφαση;

«Η αλήθεια είναι ότι τα προηγούμενα χρόνια είχα βάλει σε πρώτο πλάνο και έμενα στην Αθήνα. Πλέον αυτό το κομμάτι ολοκληρώνεται οπότε είχα κίνητρο να παίξω σε υψηλό επίπεδο. Μου φάνηκε πολύ καλή η πρόταση του ΠΑΟΚ, με κάλυπτε σε όλα τα επίπεδα το όλο πρότζεκτ. Πρόκειται για ένα καλοδουλεμένο σύνολο και ήταν μια καλή ευκαιρία για εμένα».

Ποιο το κλίμα που συνάντησες στην ομάδα;

«Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό. Όλοι οι αθλητές είναι κοντά μεταξύ τους. Η ομάδα πέρσι τα είχε πάει καλά και φέτος έχει διατηρήσει τον ίδιο κορμό με λίγες προσθήκες, άρα υπάρχει μια ομοιογένεια στο σύνολο».

Πως ήταν η ευρωπαϊκή εμπειρία για εσένα και την ομάδα;

«Η εμπειρία ήταν πολύ σημαντική, γιατί εγώ για παράδειγμα έχω παίξει μόλις σε ένα προκριματικό, ενώ και τα περισσότερα παιδιά δεν είχαν αγωνιστεί. Βλέπεις ομάδες από το εξωτερικό, ο ρυθμός είναι πολύ γρήγορος. Πρέπει να προσαρμοστείς λίγο πιο γρήγορα σε δεδομένα που δε γνωρίζεις. Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει απλά το χρέος μας, δεν πιστεύω ότι έχουμε πετύχει κάτι. Μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια, και δείχνουμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτό το επίπεδο».

Ποιοι οι στόχοι σας για τη νέα σεζόν;

«Θέλω να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα σίγουρα να μπούμε στην εξάδα, και γιατί όχι ακόμα ψηλότερα. Αυτό πρέπει να το χτίσεις μέσα στη χρονιά, με τη δουλειά. Προσωπικά θέλω να βελτιωθώ και να βοηθήσω την ομάδα, ήταν ένας βασικός λόγος που επέλεξα να έρθω εδώ».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Η ημέρα ξεκινάει με πρωινό και απευθείας προπόνηση. Γυρνώντας στο σπίτι, εκεί είναι και το μεγαλύτερο κομμάτι του ελεύθερου μου χρόνου, που θα φάω, ίσως ασχοληθώ και με τα πέντε μαθήματα που μου απομένουν για τη σχολή μου (Διοικητική Επιστήμη και τεχνολογία στην ΑΣΟΕ) Θα χαλαρώσω, ίσως κάνω και κάποιες διατάσεις στο σπίτι, πριν την απογευματινή προπόνηση».

Πως είναι η προσαρμογή και η πρώτη σου «εικόνα» από τη Θεσσαλονίκη;

«Έχω προσαρμοστεί πολύ καλά με τα παιδιά, οπότε έχω παρέα. Επειδή ερχόμαστε από μια αρκετά δύσκολη προετοιμασία, δεν είχα τον χρόνο να δω σε βάθος την πόλη, αλλά μου αρέσει που οι αποστάσεις είναι μικρές. Έτσι είχα μάθει από μικρός στη Χίο και τα τελευταία χρόνια ζούσα στην Αθήνα που είναι αχανής. Η πόλη είναι ωραία, οι άνθρωποι μου φαίνονται χαλαροί και το φαγητό είναι ωραίο».

Τι σου αρέσει αν κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

«Ανάλογα την ώρα και την όρεξη. Αν είμαι αρκετά κουρασμένος, θα επιλέξω να μείνω σπίτι και να δω κάποια σειρά. Σε διαφορετική περίπτωση, θα προτιμήσω να πιώ ένα καφέ έξω».

 


Τελευταία νέα

Πρωινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία

Όλη η προσοχή στρέφεται στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στις νίκες...

Στην ίδια κατηγορία