Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Παράκτιος καθαρισμός με την βοήθεια των ακαδημιών!

Δημοφιλή

Τις προηγούμενες ημέρες, οι ποδοσφαιριστές των ακαδημιών του ΠΑΟΚ βρέθηκαν σε παραλία της Θεσσαλονίκης για να προχωρήσουν σε παράκτιο καθαρισμό, σε μια ακόμα σημαντική πρωτοβουλία του PAOK Action.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

«Πάντα υπάρχουν αφορμές για δράσεις και ευαισθητοποίηση των νέων. Αυτή τη φορά το PAOK Academy, μέσω του PAOK Action, και συγκεκριμένα οι ποδοσφαιριστές μας της Κ15, Κ16 και Κ17 πραγματοποίησαν παράκτιο καθαρισμό σε παραλία της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους του οργανισμού για τις δράσεις τους και έλαβαν οδηγίες σχετικά με τον παράκτιο καθαρισμό. Τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν ξεπέρασαν συνολικά τα 26 κιλά.

Σκοπός της δράσης ήταν αφενός το καθάρισμα της παραλίας από τα απορρίμματα και αφετέρου η ευαισθητοποίηση των αθλητών και της ευρύτερης κοινωνίας για την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων.

Το υδάτινο περιβάλλον ως πολύτιμο αγαθό θα πρέπει να προστατεύεται και να αποκαθίσταται, ώστε να διατηρείται η βιοποικιλότητα και να εξασφαλίζονται οι ζωτικές του λειτουργίες που συμβάλουν σε ένα καθαρό, υγιές και παραγωγικό περιβάλλον.

Πληροφορίες για την iSea

Η περιβαλλοντική οργάνωση έχει έδρα την Θεσσαλονίκη και λειτουργεί από το 2016. Κύριος στόχος της είναι η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων της Ελλάδας και της χλωρίδας και πανίδας που διαβιούν σε αυτά, μέσα από την έρευνα, την ευαισθητοποίηση και την προώθηση πολιτικών προστασίας. Τρέχει προγράμματα αναφορικά με τον άνθρωπο και τα υδάτινα οικοσυστήματα, την επιστήμη των πολιτών, τα ευάλωτα είδη και τα υδάτινα απορρίμματα».


Τελευταία νέα

Το άγχος του Μίσιτς και ο ΠΑΟΚ

Ο Γιόσιπ Μίσιτς είναι ενήμερος για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ τον τσεκάρει και πως υπήρξε ενδιαφέρον για τον...

Στην ίδια κατηγορία