Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Πανοζάχος: «Τόσα χρήματα έχει επενδύσει ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ»

Δημοφιλή

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το πρωί της Τετάρτης (17/5) έγινε γνωστό ότι θα καλυφθεί νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου από τον Ιβάν Σαββίδη, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ. Ο φοροτεχνικός της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Δημήτρης Πανοζάχος, φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «City 106.1» και την εκπομπή «Full Επίθεση» για το πως αποφασίζεται το ύψος της εκάστοτε ΑΜΚ, αλλά και για το συνολικό ποσό της επένδυσης του Ιβάν Σαββίδη από το 2012 μέχρι και σήμερα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Μιλάμε για περιουσίες, τρία εκατομμύρια. Μπορεί να παρασυρόμαστε και να νομίζουμε ότι είναι λίγα. Ο μεγαλομέτοχος ανταποκρίθηκε στο αίτημα της διοίκησης και των οικονομικών υπηρεσιών της ομάδας. Ο ίδιος δεν άφησε ποτέ την ΠΑΕ να έχει οικονομική δυσκολία, πάντα βάζει το ποσό που χρειάζεται.

Στην προηγούμενη ΑΜΚ μπήκαν επτά εκατομμύρια, όσα χρειαζόμασταν, τον περασμένο Δεκέμβρη. Αυτά τα χρήματα αφορούν την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν, του 2022-23. Ο μεγαλομέτοχος είναι απλόχερος σε αυτά, αξιολογείται τα πόσα χρήματα θα χρειαστούμε για το επόμενο διάστημα, κάνουμε μια εκτίμηση, γιατί τα χρήματα πρέπει να υπάρχουν, πριν προκύψουν οι ανάγκες. Υπάρχει μια πρόβλεψη να καλυφθούν και κάποιες ανάγκες του Ιουλίου».

«Είναι μια βασική αρχή της λογιστικής, προσπαθούμε με τις ΑΜΚ να καλύψουμε τις ζημίες. 30 Οκτωβρίου του 2019 είχαν μπει σε 28 εκατομμύρια ευρώ, παίρνοντας μάλιστα λιγότερες μετοχές, για να καλύψει τις ζημίες. Πολλές φορές ανάλογα με τις ανάγκες, ζητώνται τα ποσά με βάσει και τις εκτιμήσεις για το μέλλον. Αυτό όλο στηρίζεται και στην ευχέρεια που έχει δώσει, που μας έχει πει εδώ είμαι εδώ. Αν χρειαστούμε κάτι περισσότερο, ξέρουμε ότι είναι εδώ ο άνθρωπος.

Σκέφτεται ότι μαζί με την τρέχουσα αύξηση, έχει βάλει 172.624.000 από το 2012 μέχρι και σήμερα».

Για το πότε θα γίνουν γνωστά τα δεδομένα της τρέχουσας χρήσης:

«Η χρήση της τρέχουσας σεζόν θα γίνει γνωστή τον Δεκέμβριο του 2023. Δεν είναι εύκολη κατάσταση, έχουμε να υπολογίσουμε αποσβέσεις, πιθανά έσοδα τον Ιούλιο, που ωστόσο προέρχονται από την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν. Εμείς θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για τη φετινή χρήση τον Οκτώβριο».


Τελευταία νέα

Ανεβάζει στροφές για την τελευταία μάχη ο ΠΑΟΚ

Την προετοιμασία του για την τελευταία «μάχη» του πρωταθλήματος κόντρα στον Άρη συνεχίζει ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό...

Στην ίδια κατηγορία