Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Παπαγεωργίου: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίρνει τίτλους κι αυτό με εξιτάρει!»

Δημοφιλή

Το τμήμα χάντμπολ του ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει τον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά, και μια από τις μεταγραφές είναι αυτή του Δημήτρη Παπαγεωργίου. Ο Έλληνας εξτρέμ επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά για να φορέσει τα «ασπρόμαυρα» και μιλά στη FORZA για τη μεταγραφή του στο Δικέφαλο

Ποιες οι πρώτες σου σκέψεις μετά τη μεταγραφή στον ΠΑΟΚ; Τι σε έκανε να πεις «ναι» στην πρόταση της ομάδας;

«Συμφώνησα αρκετά νωρίς, δεν χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να το σκεφτώ. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα που διεκδικεί τίτλους και θέλει σε κάθε παιχνίδι τη νίκη, και αυτό εξιτάρει από μόνο του έναν αθλητή. Επίσης είναι μια ομάδα που βρίσκεται στην πόλη μου, οπότε επιστρέφω στη Θεσσαλονίκη. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξε και η παρουσία των κυρίων Γούσιο και Αμπατζίδη, με τους οποίους γνωρίζομαι πολλά χρόνια».

Τι σου έδωσε η εμπειρία της Δράμας;

«Μετά από δώδεκα χρόνια στην Πυλαία, αποφάσισα να βγω από τη ζώνη ασφάλειας που μου παρείχε η ομάδα. Ήταν μια εξέλιξη για την καριέρα μου η μεταγραφή στη Δράμα. Ήθελα να δοκιμάσω το κάτι διαφορετικό και η ομάδα της Δράμας μου παρείχε όλα όσα ήθελα».

Ποιος ο μεγάλος σου στόχος ενόψει της επερχόμενης, πρώτης σου σεζόν στα «ασπρόμαυρα»;

«Ο ΠΑΟΚ σου δίνει ένα κίνητρο, να αποδείξεις ότι αξίζεις να βρίσκεσαι σε αυτή την ομάδα. Δεν σου χαρίζεται τίποτα σε μια τέτοια ομάδα, πρέπει να παλεύεις καθημερινά, σε κάθε προπόνηση. Ο μεγάλος μου στόχος είναι να παραμείνω χρόνια στον ΠΑΟΚ, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι κάνω κάτι καλά. Ιδανικά, θα ήθελα να κατακτήσουμε το νταμπλ στο τέλος της επόμενης σεζόν, και να έχουμε κάνει μια καλή πορεία στην Ευρώπη».

Είναι ένα έξτρα κίνητρο η «αποχή» των τελευταίων ετών από τους τίτλους;

«Όσο μεγαλύτερη είναι η αποχή από τους τίτλους για μια ομάδα, τόσο πιο αναγκαίο γίνεται το να τους κατακτήσεις. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίρνει τίτλους, σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρίσκεται. Οπότε θέλουμε να είμαστε εμείς που θα ανατρέψουμε την κατάσταση».

Πως βλέπεις την στόχευση του ΠΑΟΚ να δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς και ταλαντούχους Έλληνες αθλητές;

«Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Αγωνιζόμαστε στην Ελλάδα, μιλάμε για ένα άθλημα που δεν έχει την απήχηση ή τα μπάτζετ των δημοφιλών αθλημάτων, οπότε πρέπει να μπαίνει ο Έλληνας αθλητής σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό που κάνει δηλαδή ο ΠΑΟΚ. Στο κοντινό παρελθόν έχει αποδειχθεί ότι ο Έλληνας αθλητής έχει ταλέντο. Ας πούμε η Εθνική προκρίθηκε για το Euro 2024. Ο Έλληνας αθλητής του χάντμπολ έχει ταλέντο».

Ποια η πιο «δυνατή» σου εμπειρία, από τη μέχρι τώρα πορεία σου στο χάντμπολ;

«Με διαφορά η καλύτερη και η πιο έντονη στιγμή μου στον αθλητισμό ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας με την Πυλαία. Είναι από τα παραδείγματα που δείχνουν ότι τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάλα, δεν βάζουν γκολ».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Όπως και να έχει, η προπόνηση είναι κάτι που δεν λείπει από την ημέρα μου, ειδικά μέσα στη σεζόν. Μερικές φορές το πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλές προπονήσεις και ανάλυση, οπότε η μισή και παραπάνω ημέρα αφιερώνεται κυρίως στο χάντμπολ».

Τι σου αρέσει να κάνεις, όταν υπάρχει ελεύθερος χρόνος;

«Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να κάνω απλά πράγματα. Είτε θα κάνουμε κάποια βόλτα με τους φίλους μου, είτε θα μαζευτούμε σε κάποιο σπίτι για να παίξουμε κάποιο video game, όπως το FIFA. Επιπλέον, μου αρέσει να παρακολουθώ αρκετά σειρές, κυρίως αστυνομικές».


Τελευταία νέα

Η ανάρτηση του ΠΑΟΚ για τον θρύλο Κλάους (pic)

Ο Στέφανος Αθανασιάδης ανακοίνωσε μέσω των social media πως ήρθε η ώρα να μπoυν τίτλοι τέλους σε μια μεγάλη...

Στην ίδια κατηγορία