Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ωρα για την υπέρβαση στην Ευρώπη

Δημοφιλή

Μετά από μία ακόμη πετυχημένη σεζόν που συνοδεύτηκε από την κατάκτηση του 18ου πρωταθλήματος η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ γυρνάει σελίδα και στοχεύει ξανά ψηλά.

Ο Δικέφαλος απέδειξε για μία ακόμη φορά την παντοδυναμία του στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου όπου παίζει… χωρίς αντίπαλο τα τελευταία χρόνια. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι οι ασπρόμαυρες έτρεχαν ένα εντυπωσιακό σερί 88 αήττητων αγώνων, αλλά το είδαν τελικά να σταματάει στην Κρήτη απέναντι στον Εργοτέλη, σε μία απώλεια βέβαια που δεν πλήγωσε καθόλου τον ΠΑΟΚ που πήγε «τρένο» για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος που προστέθηκε στην πλούσια τροπαιοθήκη, που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη εάν δεν υποβαθμιζόταν ο θεσμός του κυπέλλου Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει στη συλλογή του 18 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα.

Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Μπορεί η κυριαρχία στην Ελλάδα να είναι δεδομένη, αλλά αυτό που λείπει από τον ΠΑΟΚ είναι το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Ο Δικέφαλος προσπαθεί να κάνει βήματα προόδου σε σχέση με το παρελθόν, αλλά ο… εφιάλτης των προκριματικών παραμονεύει κάθε καλοκαίρι και δεν επιτρέπει στις ασπρόμαυρες να ανοίξουν τα φτερά τους. Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ έχασε δύο φορές την ευκαιρία να ξεπεράσει τον παραπάνω «σκόπελο» φιλοξενώντας τα παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη και στην Κατερίνη, αλλά δεν τα κατάφερε. Και ενδεχομένως το τμήμα να μπορέσει να φέρει για μία ακόμη σεζόν έναν προκριματικό όμιλο να διεξαχθεί… εντός έδρας, καθώς διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να το κάνει. Είτε πάντως στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό, ο ΠΑΟΚ ψάχνει εναγωνίως την υπέρβαση που θα τον οδηγήσει στους ομίλους του Champions League. Κάτι που πέρα από το πρεστίζ θα αποτελέσει μία τεράστια οικονομική ενίσχυση από τα χρήματα που προσφέρει η UEFA στις ομάδες. Βέβαια, ο ΠΑΟΚ έχει δείξει ότι δεν περιμένει αυτό το ποσό για να φτιάχνει κάθε σεζόν το καλύτερο σύνολο στην Ελλάδα, όμως μια ενδεχόμενη παρουσία στους ομίλους θα εκτοξεύσει οικονομικά την ομάδα και αυτό με τη σειρά του θα προσελκύσει και άλλες ξένες παίκτριες στη Θεσσαλονίκη. Όσον αφορά τη νέα σεζόν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θέλουν να διατηρήσουν τον ελληνικό κορμό στον οποίο στηρίζεται τα τελευταία χρόνια το τμήμα και μαζί με τις κατάλληλες κινήσεις με ξένες παίκτριες να δημιουργήσουν ένα σύνολο που θα συνεχίσει την κυριαρχία του στην Ελλάδα και θα φέρει την πολυπόθητη πρόκριση στην Ευρώπη.

ΑΨΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ένα από τα στοιχεία της επιτυχίας της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ είναι και η άψογη συνεργασία που υπάρχει με την ασπρόμαυρη ΠΑΕ. Οι ασπρόμαυρες χρησιμοποιούν άλλωστε τις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας, ενώ το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν που συνδυάστηκε με την απονομή του πρωταθλήματος, φιλοξενήθηκε στο γήπεδο της Τούμπας. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ πέτυχε διάνα με την επιλογή του να στηρίξει έμπρακτα την δεύτερη ομάδα που δημιουργήθηκε και συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής καταφέρνοντας να κατακτήσει την κούπα και να πάρει την άνοδο.


Τελευταία νέα

Κάνοντας Πάσχα στο… γήπεδο!

Σήμερα φαντάζει σχεδόν αδιανόητο, αλλά τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 οι ποδοσφαιριστές των ομάδων της Α΄ εθνικής...

Στην ίδια κατηγορία