Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ και… εκλογές

Δημοφιλή

Οι περιφερειακές-δημοτικές εκλογές, που διεξάγονται στη χώρα, μας δίνουν την αφορμή να θυμηθούμε όσους αθλητές ή παράγοντες, πριν διεκδικήσουν την εκλογή τους, είτε σε εθνικό επίπεδο (βουλευτικές εκλογές ή ευρωεκλογές), είτε σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, είχαν προσφέρει τις υπηρεσίες τους στον ΠΑΟΚ.

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης υπήρξε παίκτης του ΠΑΟΚ τη δεκαετία του 1990, έγινε ο αρχηγός του, ακολουθώντας στη συνέχεια καριέρα στο εξωτερικό. Και ένα χρόνο μετά την κορυφαία διάκριση στην καριέρα του (πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 με την εθνική μας ομάδα), επέστρεψε στην Τούμπα για να κλείσει την καριέρα του. Από τον Ιούνιο του 2007 και για τα επόμενα 4,5 χρόνια κάθισε στη θέση του προέδρου της ΠΑΕ, αποχωρώντας από τη διοίκηση περίπου επτά μήνες πριν την έλευση του Ιβάν Σαββίδη. Μπήκε στο στίβο της πολιτικής αποδεχόμενος την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά, τότε προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές του 2014. Πέντε χρόνια πέτυχε την επανεκλογή του, ανανεώνοντας τη θητεία του ως ευρωβουλευτής.

Από τον Ιανουάριο του 1995 μέχρι τον Απρίλιο του 2000 ο Σταύρος Καλαφάτης διετέλεσε σύμβουλος οργάνωσης και επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Για πρώτη φορά συμμετείχε στα κοινά κατεβαίνοντας υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 1998 με την παράταξη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, πετυχαίνοντας την εκλογή του. Στις εθνικές εκλογές του 2000 ήταν επιλαχών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος του κοινοβουλίου από το 2003, αφού εκλέγεται σταθερά μέχρι και τις τελευταίες εκλογές.

ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Κώστας Φρατζέσκος (στη φωτογραφία μαζί με τον Γιώργο Μπατατούδη, πρώην πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Γιάννη Μαγκριώτη, πρώην υπουργό) είχε εκλεγεί-όντας παίκτης του ΠΑΟΚ-δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη του Θρασύβουλου Λαζαρίδη στις εκλογές του 1998. Ο «μίστερ φάουλ» είχε ουσιαστικά αξιοποιήσει τη μεγάλη δημοφιλία, που απολάμβανε εκείνη την εποχή μεταξύ των φιλάθλων του Δικεφάλου.

Οι Γιώργος Σκαρτάδος και Αλέξης Αλεξίου ήταν υποψήφιοι με την παράταξη του Νίκου Ταχιάου, που είχε διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης στις προηγούμενες εκλογές. Στο παρελθόν, με τη… σημαία του ΠΑΟΚ είχε εκλεγεί σύμβουλος στο δήμο Θεσσαλονίκης με την παράταξη του Δημήτρη Φατούρου ο Παναγιώτης Φασούλας. Δεν εξάντλησε, όμως, τη θητεία του, αφού το 1993 μεταπήδησε στον Ολυμπιακό. Και το 2000 εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη, στις δημοτικές εκλογές του 2019 ο Σταύρος Σαράφης ήταν υποψήφιος για το συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης με την παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου.

ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ, ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 ο Νίκος Βεζυρτζής, που έχει διατελέσει πρόεδρος στον ΑΣ ΠΑΟΚ, όπως και στις ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου, διεκδίκησε το δήμο Θέρμης, υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία (συγκέντρωσε το 22,5% των ψήφων). Στα χρόνια που ακολούθησαν, ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, πρώτα στην Α΄ Θεσσαλονίκης και μετά στη Β΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Την είσοδο του στη Βουλή είχε διεκδικήσει-με το ΠΑΣΟΚ-τον Ιανουάριο του 2015 κι ο Γιάννης Γούναρης, βετεράνος διεθνής παίκτης του ΠΑΟΚ.

Ο Κώστας Εγγλέζος (έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών το Σεπτέμβριο του 2017) υπήρξε για σειρά ετών παράγοντας στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις δεκαετίες του 1980 και του 1990 (διατέλεσε και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ). Παράλληλα, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης επί δημαρχίας Σωτήρη Κούβελα, Ντίνου Κοσμόπουλου και Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, φθάνοντας μέχρι τη θέση του αντιδημάρχου, στον τομέα του αθλητισμού.

ΜΕ ΣΑΧΙΝΗ ΚΑΙ ΟΡΦΑΝΟ

Στο παρελθόν, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος υπήρξε ο Γιώργος Κούδας, μέλος της παράταξης του Αγάπιου Σαχίνη, όπως και το 2019 με την παράταξη του Γιώργου Ορφανού, που είχε διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης.

Ακόμη, ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης, βετεράνος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου, υπήρξε νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

*Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, που διεκδικεί την επανεκλογή του στο δήμο Θεσσαλονίκης, ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΑΣ ΠΑΟΚ την περίοδο 1994-1997, όντας παράλληλα υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της ομάδας μπάσκετ. Εξελέγη για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές του 2010 με την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη και επανεξελέγη τέσσερα χρόνια αργότερα. Στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας σε μη εκλόγιμη – τιμητική θέση.

*Υποψήφιος στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές της Κεντρικής Μακεδονίας με την παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα ήταν ο Νίκος Σταυρόπουλος. Εχοντας διατελέσει για περισσότερα από δέκα χρόνια τεχνικός διευθυντής της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, ο «Μάτζικ» έχει ταυτίσει το όνομα του με το Δικέφαλο, αφού φόρεσε τη φανέλα του από το 1983 μέχρι το 1992.

ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΣΤΟ ΝΗΜΑ

Στις εκλογές του 2019 ο Κυριάκος Κυριάκος, μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ,  έχασε για 175 ψήφους την εκλογή του ως βουλευτής Θεσσαλονίκης με το ΚΙΝΑΛ, συγκεντρώνοντας 6.046 έναντι 6.221 του Χάρη Καστανίδη. Ο Αντώνης Σαουλίδης, πρώην αρχηγός της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ, ήταν επίσης υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις τρεις τελευταίες βουλευτικές εκλογές (2ος τον περασμένο Μάιο με 7.711 ψήφους έναντι 8.485 του Καστανίδη).

 


Τελευταία νέα

«Δεν θέλει να φύγει από την Λίβερπουλ ο Σαλάχ»

Δεν σκέφτεται να φύγει από τη Λίβερπουλ ο Σαλάχ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Athletic ο Μοχάμεντ Σαλάχ δεν σκέφτεται...

Στην ίδια κατηγορία