Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Παναγιώτης Ξυλάς: «Oσο πιο κοντά στο προσωπικό μου… ταβάνι»

Δημοφιλή

Αποτελεί μια από τις καλοκαιρινές προσθήκες της ομάδας πόλο του ΠΑΟΚ για την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν. Ο Παναγιώτης Ξυλάς ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη για να φορέσει το «ασπρόμαυρο» σκουφάκι, με τον νέο φουνταριστό του Δικεφάλου να μιλά για τις προσωπικές του φιλοδοξίες, αλλά και για τη ζωή του, μέσα κι έξω από τις πισίνες.

Πως αισθάνεσαι για την ολοκλήρωση της μεταγραφής σου στον ΠΑΟΚ;

«Σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα παραπάνω βήμα για την καριέρα μου, κι από την πρώτη στιγμή ήμουν πολύ θετικός σε αυτή την προοπτική. Ο κόουτς Χατζηθεωδόρου έδειξε ότι με ήθελε πολύ και… σε ποιον δεν αρέσει να τον θέλουν; Ένας από τους λόγους που τα βρήκαμε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ήταν κι αυτό».

Πόσο εύκολη είναι η απόφαση να αφήσεις τη βάση σου;

«Αυτή είναι η φύση του… επαγγέλματος, αν μπορώ να το πω αυτό σε εισαγωγικά. Είναι πάντα μια δύσκολη απόφαση να αφήνεις το σπίτι σου αλλά πρέπει να το κάνεις. Όταν ήμουν στα Χανιά είχα εκεί τον αδερφό μου. Η Θεσσαλονίκη θα είναι πρωτόγνωρη για εμένα, για πρώτη φορά έρχομαι στο άγνωστο. Ελπίζω να είναι όπως τα περιμένω, το κλίμα της πόλης».

Ποιοι οι δικοί σου στόχοι ερχόμενος στον ΠΑΟΚ;

«Αυτό που θέλω να πετύχω σαν Παναγιώτης είναι να βελτιωθώ σαν παίκτης και να φτάσω όσο πιο κοντά μπορώ στο δικό μου προσωπικό ταβάνι. Θέλω φυσικά να πετύχει τους στόχους της η ομάδα, γιατί αν η ομάδα πάει καλά, τότε κι εσύ θα είσαι πετυχημένος, θα έχεις κερδίσει κάτι».

Περιμένεις την παρουσία του κόσμου;

«Κάθε αθλητής θέλει κάποιον να φωνάζει για αυτόν, οπότε είναι σημαντικό να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Σου δίνει κίνητρο να τα δώσεις όλα μέσα στη πισίνα. Ο ΠΑΟΚ έχει κόσμο και ιστορία από πίσω, και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Δεν μπορείς να αφήσεις το άθλημα ούτε το καλοκαίρι, γιατί ότι αφήνεις σε αφήνει. Οπότε θα πάω στο γυμναστήριο, θα έχω και επαφή με το νερό, αλλά φυσικά θα ξεκουραστώ. Το χειμώνα τα πράγματα είναι σαφώς πιο απαιτητικά. Το άθλημα μας δεν είναι στην πρώτη γραμμή δυστυχώς, οπότε οι περισσότεροι ασχολούνται παράλληλα και με κάτι άλλο. Εγώ είχα τη σχολή μου, σπούδαζα Ηλεκτρολόγων- Μηχανικών και έχω ακόμα δύο μαθήματα για το πτυχίο Οπότε η ημέρα μου ξεκινούσε πολύ νωρίς με προπόνηση, στη συνέχεια σχολή, διάβασμα και ξανά απογευματινή προπόνηση. Άρα ο ελεύθερος χρόνος είναι ένα δύσκολο κομμάτι».

Πως προγραμματίζεις εσύ τη δική σου επόμενη ημέρα;

«Πρέπει να είσαι έτοιμος για την επόμενη ημέρα. Θέλω να πάρω το πτυχίο μου για να μπορώ να βρω κάποια δουλειά σε αυτόν τον τομέα. Αλλά πρώτα θέλω να δώσω βάση στο πόλο, τα επόμενα 4-5 ποιοτικά χρόνια που μου απομένουν. Εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε… σύνταξη από το πόλο, οπότε πρέπει να σχεδιάζεις και την επόμενη ημέρα».

Τι θες να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

«Ρεαλιστικά απλά θα ξαπλώσω στο κρεβάτι μου για να ξεκουραστώ. Ιδανικά θέλω να βρεθώ με την παρέα μου σε κάποιο σπίτι, να φάμε κάτι, να μιλήσουμε για την ημέρα μας».

Πως ξεκίνησε η διαδρομή σου στο πόλο; Με ποια αφορμή;

«Με το πόλο ξεκίνησα στα έξι μου χρόνια και ο λόγος ήταν ο αδερφός μου, Δημήτρης που το είχε επίσης ξεκινήσει. Είναι ένας άνθρωπος που είναι πάντα δίπλα μου και γνωρίζει πως είναι να είσαι αθλητής. Με βοηθάει όταν «κολλάει» το μυαλό μου και δεν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς αυτόν».


Τελευταία νέα

Ιωάννα Χαραλάμπους: «Αν υπάρχει θέληση, όλα είναι δυνατά»

Οι καθημερινές προσπάθειες των νεαρών παικτών του ΠΑΟΚ, που διαμένουν στο Σπίτι των ακαδημιών, δεν εξαντλούνται στις προπονήσεις, αφού...

Στην ίδια κατηγορία