Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παίζουν μπάλα… μόνοι τους

Δημοφιλή

Ασυναγώνιστη παρουσιάζεται η ομάδα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο όμιλο του πρωταθλήματος νέων Κ-17, έχοντας αποσπαστεί στην κορυφή με έντεκα βαθμούς διαφοράς (40 έναντι 29) από το δεύτερο Αρη.

Οι μοναδικές απώλειες ήταν στα ματς με την Ξάνθη (εντός έδρας ήττα με 1-0) και με τον Αρη (ισοπαλία με 1-1). Κατά τα άλλα, μετράει μόνο νίκες: από δύο κόντρα σε Βόλο (8-0, 1-3), Λαμία (5-0, 1-3), Λάρισα (8-0, 1-3), Παναιτωλικό (6-1, 0-2), ΠΑΣ Γιάννινα (6-1, 1-2) και Ξάνθη (και οι δύο εκτός έδρας με σκορ 2-1), καθώς και μία εναντίον του Αρη (5-2). Κι έτσι προκύπτει ο εντυπωσιακός απολογισμός των 56 τερμάτων υπέρ και των δώδεκα γκολ κατά.

Ο Βασίλης Παπαγεωργίου είναι ο μοναδικός παίκτης, με παρουσία και στα δεκαπέντε παιχνίδια (δώδεκα ως βασικός). Ο Ταξιάρχης Φίλων μετράει δεκατέσσερις συμμετοχές (έντεκα στο αρχικό σχήμα), ενώ οι Βασίλης Πασαχίδης, Μαξιμίλιαν Σνάουτσνερ και Κώστας Ιγνατίου έχουν από δώδεκα παρουσίες (ο πρώτος ως βασικός σ΄ όλες τις συμμετοχές του).

Ο Χαράλαμπος Γεωργιάδης έχει έντεκα παρουσίες (όλες στο αρχικό σχήμα), δέκα ο Γιάννης Γκιτέρσος (πέντε ως βασικός), ενώ οι Αλέξανδρος Αδάμ και Στέφανος Αλειφερόπουλος έχουν εννέα συμμετοχές (ο πρώτος έχει οχτώ παρουσίες στο αρχικό σχήμα).

Οχτώ συμμετοχές μετρούν οι Μηνάς Βασιλειάδης, Στέφανος Τζίμας, Γιώργος Γανόπουλος, Μάριος Λέκα και Δημήτρης Βαγιωνάς, από επτά οι Κώστας Γκούμας, Κώστας Σκούρτης, Στέλιος Αλμασίδης και Γρηγόρης Πολιτάκης, από έξι οι Κώστας Καστίδης και Παναγιώτης Δελιόπουλος, πέντε ο Νίκος Δεληγιάννης, από τέσσερις οι Δημήτρης Κωττάς και Μανώλης Ιμπραΐμ, από τρεις οι Νίκος Μαύρης, Παναγιώτης Θεοδοσιάδης, Τρύφων Καλιόγλου και Σταύρος Ηλιάδης, από δύο οι Γιώργος Χουρδάκης και Βασίλης Σουπιάδης, ενώ από μια παρουσία έχουν καταγράψει οι Γκουστάβο Βαρέλα και Γιώργος Κούπενος.

Σε ό,τι αφορά τους τερματοφύλακες, τις περισσότερες συμμετοχές (οχτώ) μετράει ο Βαγγέλης Κιάτος. Ο Σπύρος Αγγελίδης έχει καθίσει έξι φορές κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Βαγγέλης Οικονομίδης έχει υπερασπιστεί την εστία σ’ ένα παιχνίδι.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ

Πρώτος σκόρερ είναι ο Τζίμας με έντεκα γκολ σε οχτώ συμμετοχές. Ο απολογισμός του θα ήταν πιθανότατα ακόμη πιο εντυπωσιακός, αν δεν απουσίαζε από τα τελευταία παιχνίδια εξαιτίας ενός προβλήματος τραυματισμού. Οχτώ τέρματα έχει πετύχει ο Αδάμ, έξι ο Πολιτάκης, πέντε ο Γκιτέρσος, τέσσερα ο Βασιλειάδης, από τρία οι Παπαγεωργίου, Πασαχίδης και Γεωργιάδης, από δύο οι Σουπιάδης και Φίλων, ενώ από ένα γκολ έχουν σημειώσει οι Γανόπουλος, Ιγνατίου, Δελιόπουλος, Βαγιωνάς, Λέκα, Δεληγιάννης, Γκούμας, Bαρέλα και Καστίδης.

Τα νέα πρόσωπα (όσα αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι) είναι οι δύο τερματοφύλακες, ο Kιάτος από τον Απόλλωνα Αρναίας κι ο Οικονομίδης από τον ΠΑΟΝΕ. Πρωτοεμφανιζόμενοι στην ακαδημία του ΠΑΟΚ είναι τόσο ο Δελιόπουλος (ήρθε από τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων), όσο κι ο Σουπιάδης (μεταγραφή από την Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών).

ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Ας σημειωθεί ότι έξι παίκτες, οι Αγγελίδης, Δεληγιάννης Καστίδης, Κωττάς, Γκούμας και Τζίμας έχουν αγωνιστεί φέτος και με την Κ-19. Οι προαναφερθέντες, μαζί με τους Γεωργιάδη, Γκιτέρσο και Αδάμ είναι στελέχη της εθνικής παίδων, που έχει προκριθεί στην ελίτ φάση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου τον ερχόμενο Μάρτιο θα διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση (Ισραήλ, 16 Μαΐου – 1 Ιουνίου 2022) έχοντας αντίπαλες τις αντίστοιχες εθνικές της Ολλανδίας, της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας.

*Επόμενη υποχρέωση για την Κ-17 είναι το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, όταν θα φιλοξενήσει τον Παναιτωλικό.

Σε αντίθεση, πάντως, με ό,τι συμβαίνει στο δεύτερο όμιλο, στον αντίστοιχο πρώτο παρατηρείται συνωστισμός στην κορυφή. Πιο συγκεκριμένα, μετά από δώδεκα αγωνιστικές, η ΑΕΚ προηγείται με 28 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Παναθηναϊκός με 27, τρίτος ο Ολυμπιακός με 26, ενώ ακολουθεί στην τέταρτη θέση ο Ατρόμητος με 25 βαθμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Λιώνης: «Τώρα αρχίζει το…. καλό!»

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ στο τμήμα futsal, Ανέστης Λιώνης, που ήταν από τους πρωταγωνιστές στη φετινή σεζόν, προχώρησε σε...

Στην ίδια κατηγορία