Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Όταν πήρε φόρα για το πρωτάθλημα

Δημοφιλή

Στο δρόμο για την κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος της ιστορίας του, ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό (απόντες για τους γηπεδούχους οι Αλαβάντας και Ψαρράς). Το ματς της 21ης Οκτωβρίου 1984 (είχαν κοπεί 41.073 εισιτήρια) κρίθηκε στο 86΄ με το πέναλτι του Κωστίκου (το κέρδισε ο ίδιος, μετά το άτσαλο μαρκάρισμα του Παπαγγελή). «Δεν σκέφτηκα τίποτα πριν την εκτέλεση. Απλά, σημάδεψα μια γωνία» δήλωσε ο σκόρερ. Οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπαθούσαν να δικαιολογηθούν για την ήττα τους, ρίχνοντας την ευθύνη στον Αθηναίο διαιτητή Βασίλη Μέγα (υπήρξε πρωταθλητής στην πάλη), αλλά ο Γερμανός προπονητής τους Γκέοργκ Κέσλερ έδινε συγχαρητήρια στους νικητές, τονίζοντας ότι «ήταν πολύ λίγες οι δύο ευκαιρίες που είχαμε για γκολ στη διάρκεια του αγώνα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Πέτρος Καλαφάτης, μη αντέχοντας την αγωνία, είχε γυρίσει την πλάτη του στην εκτέλεση του Κωστίκου, ενώ αμέσως μετά το πέναλτι, το παιχνίδι συνεχίστηκε με άλλη μπάλα, αφού η προηγούμενη δεν επεστράφη από την κερκίδα, όπου βρέθηκε από την κλωτσιά του Σαργκάνη…

Η ομάδα του Σκότσικ είχε κάνει ιδανική αρχή στο πρωτάθλημα και κάθε παίκτης θα εισέπραττε πριμ 200 χιλιάδων δραχμών για τις τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς. Την επομένη του ντέρμπι, η διοίκηση άρχιζε συζητήσεις με τον Λάκη Στεργιούδα, που είχε λύσει το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ.


Τελευταία νέα

Ανακοίνωση Βόλου για αλλαγή του διαιτητή VAR με… αιχμές

Αλλαγή στο διαιτητή του VAR υπήρξε στην αναμέτρηση του Βόλου με τον Πανσερραϊκό, χωρίς ωστόσο η ΠΑΕ του Βόλου...

Στην ίδια κατηγορία