Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οσοι γύρισαν για μια δεύτερη θητεία

Δημοφιλή

Είτε ως δανεικοί, είτε ως… τιμής ένεκεν, είτε για να προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες, είτε για να κλείσουν την καριέρα τους, γεγονός είναι ότι πολλοί παίκτες έχουν επιστρέψει στον ΠΑΟΚ.

Ο Τσούμπα Ακπομ θα φορέσει ξανά την ασπρόμαυρη φανέλα, βάζοντας κι αυτός το όνομά του στην όχι μικρή λίστα παικτών, που γύρισαν στον ΠΑΟΚ για μια-τουλάχιστον- δεύτερη θητεία.

Δανεικός από την Μίντλεσμπρο, η περίπτωση του -Νιγηριανής καταγωγής- επιθετικού είναι ίδια με την αντίστοιχη του Ρόμπερτ Μακ. Το καλοκαίρι του 2016 ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός είχε παραχωρηθεί στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και ένα χρόνο μετά έρχονταν πίσω στην Τούμπα ως δανεικός από τη ρωσική ομάδα.

Χωρίς να προσμετρήσουμε τους πολλούς παίκτες, που είχαν φύγει δανεικοί και επέστρεψαν («φρέσκα» παραδείγματα οι Μπίσεσβαρ, Εσίτι, παλαιότερα ο Μαραγκός στην Ομόνοια, κι άλλοι περισσότεροι νεαρής ηλικίας), έχουμε να θυμηθούμε κι άλλους παίκτες, που γύρισαν στη Θεσσαλονίκη για να παίξουν ξανά στο Δικέφαλο, με την πλέον χαρακτηριστική περίπτωση του Βιεϊρίνια, που πριν από τέσσερα χρόνια γύρισε από τη Βόλφσμπουργκ.

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται τον Αρη Καρασαββίδη, ο οποίος στα 19 του χρόνια αναδείχθηκε πρωταθλητής στην πρώτη του σεζόν στον ΠΑΟΚ (1984-85). Το Δεκέμβριο του 1989 έφυγε για τον Απόλλωνα Σμύρνης και μια τετραετία αργότερα επέστρεψε για μια δεύτερη θητεία διάρκειας ενάμισι χρόνου.

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ τον Δεκέμβριο του 1992, πέντε χρόνια αργότερα πήρε μεταγραφή για τη Λέστερ, ενώ το καλοκαίρι του 2005, προερχόμενος από την Μπολόνια, επέστρεψε στο Δικέφαλο.

Για πρώτη φορά ο Παντελής Κωνσταντινίδης ντύθηκε στα ασπρόμαυρα το καλοκαίρι του 1998. Μετά από τέσσερα χρόνια επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, ενώ το καλοκαίρι του 2005 γύρισε στον ΠΑΟΚ για να καταγράψει άλλη μια 4ετη διαδρομή στην Τούμπα.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης θήτευσε για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 1999 και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η δεύτερη θητεία του καταγράφηκε από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι το καλοκαίρι του 2008, αφού μεσολάβησαν οι σταθμοί του σε Ολυμπιακό και Ηρακλή.

Ο Στέλιος Μαλεζάς ανήκε στον ΠΑΟΚ από το 2005 μέχρι το καλοκαίρι του 2012, όταν πήρε μεταγραφή για τη Φορτούνα Ντίσελντορφ. Παρέμεινε στη γερμανική ομάδα για δύο χρόνια, μέχρι που επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό του Παναιτωλικού. Και το καλοκαίρι του 2015 γύρισε στην Τούμπα, όπου έπαιξε για άλλα τέσσερα χρόνια.

Ο ΓΙΟΣ ΜΙΜΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ

Ο Κώστας Ορφανός ήταν ο πρώτος παίκτης στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που επέστρεψε στον ΠΑΟΚ για μια δεύτερη θητεία. Το καλοκαίρι του 1980 είχε συμπληρώσει 5ετία στον Δικέφαλο, προτιμώντας τελικά να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Το 1985 επέστρεψε στον (πρωταθλητή) ΠΑΟΚ, στον οποίο αγωνίστηκε για άλλον ενάμισι χρόνο.

Πέρασαν αρκετά χρόνια για να τον μιμηθεί ο γιος του Δημήτρης. Μέλος της κυπελλούχου ομάδας του 2001, ο Ορφανός υποχρέωσε τους ανθρώπους του Δικεφάλου με την πετυχημένη παρουσία του στον Απόλλωνα Καλαμαριάς να τον ξανακαλέσουν στην Τούμπα, έστω και για μια μόνο αγωνιστική περίοδο ((2007-08).

ΓΥΡΙΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΟ «ΑΝΤΙΟ»

Υπήρξαν και περιπτώσεις παικτών, που γύρισαν στην Τούμπα για να ολοκληρώσουν την καριέρα τους.

Ο Κώστας Λαγωνίδης άρχισε στον ΠΑΟΚ το 1987, μέχρι που αποχώρησε το Δεκέμβριο του 1995. Επαιξε στον Ηρακλή για ενάμισι χρόνο, συνέχισε στη Β΄ κατηγορία με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, μέχρι που επέστρεψε στην Τούμπα στο πρώτο εξάμηνο της σεζόν 1998-99 για να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Παράλληλη, σχεδόν, πορεία ακολούθησε ο Γιώργος Τουρσουνίδης. Μέλος της πρώτης ομάδας του Δικεφάλου από το 1988, αποχώρησε το Δεκέμβριο του 1999. Συνέχισε για ενάμισι χρόνο στην Ξάνθη, ενώ επέστρεψε στον ΠΑΟΚ στο β΄ εξάμηνο της σεζόν 2001-02. Ο γυρισμός του όμως στην Τούμπα δεν συνδυάστηκε με επίσημη εμφάνιση, αφού ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν του έδωσε την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας

Το καλοκαίρι του 1996 ο Ζήσης Βρύζας αποκτήθηκε από την Ξάνθη, παραμένοντας στην ομάδα του Δικεφάλου μέχρι και λίγο μετά την έναρξη της σεζόν 2000-01. Αφού έκανε ένα μεγάλο κύκλο στην καριέρα του, αγωνιζόμενος κυρίως σε ομάδες του εξωτερικού, επέστρεψε στον ΠΑΟΚ για να κρεμάσει τα παπούτσια του τη σεζόν 2007-08.

ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗ ΚΑΙ ΠΟΥΡΛΙΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Δημήτρης Σαλιγγίδης κατέχει το ρεκόρ των τεσσάρων παρουσιών στο ρόστερ του ΠΑΟΚ σε ισάριθμες διαφορετικές χρονικές περιόδους. Βέβαια, ως πρώτη «κανονική» θητεία λογίζεται η περίοδος 2002-2006. Η επιστροφή του από τον Παναθηναϊκό στα παλιά λημέρια πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2010 (πέντε χρόνια αργότερα έκανε την τελευταία εμφάνιση του με το Δικέφαλο στο στήθος στο εκτός έδρας ματς με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ για τον β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ). Αποτέλεσε, ωστόσο, μέλος του ρόστερ, τόσο στο πρώτο εξάμηνο της σεζόν 1999-2000, όσο και στο αντίστοιχο της σεζόν 2000-01 (μεσολάβησαν οι δανεισμοί σε Λάρισα και Καβάλα).

Ο μοναδικός τερματοφύλακας, που έχει πραγματοποιήσει δύο θητείες στον ΠΑΟΚ, είναι ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, ο οποίος παραμένει ενεργό μέλος της οικογένειας του Δικεφάλου. Η πρώτη από αυτές καταγράφηκε την εξαετία 1991-97 (βασικός κάτω από την ασπρόμαυρη εστία ήταν τη σεζόν 1992-93). Ακολούθησε η πετυχημένη παρουσία του σε Ιωνικό και Πανιώνιο (από δύο χρόνια σε κάθε ομάδα), μέχρι που το καλοκαίρι του 2001 επέστρεψε για το δεύτερο κύκλο του στο Δικέφαλο, χρονικής διάρκειας τριών ετών.

Ο Γιώργος Φωτάκης είχε έρθει σε πολύ νεαρή ηλικία στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 1999, παραμένοντας στην Τούμπα μόλις για ένα εξάμηνο. Ακολούθησε θητεία με τις φανέλες του Αιγάλεω και της Λάρισας, μέχρι που το 2009 επέστρεψε στον ΠΑΟΚ για να μείνει (μέχρι το καλοκαίρι του 2013).

Ο Πάμπλο Γκαρσία φόρεσε τα ασπρόμαυρα από το καλοκαίρι του 2008 μέχρι το Μάρτιο του 2013. Δεν συνέχισε, όμως, σε άλλη ομάδα (δεν υπήρχε εκείνο το διάστημα μεταγραφική περίοδος σε ισχύ) και το καλοκαίρι που ακολούθησε, γύρισε στην Τούμπα, αν και δεν παρέμεινε για πολύ, αφού, τον Ιανουάριο του 2014 αναχώρησε για την Ξάνθη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε ο αστυνομικός για την υπόθεση θανάτου του 23χρονου Ιάσονα, που έχασε τη ζωή...

Στην ίδια κατηγορία