Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οπλα κι αδυναμίες της PSV

Δημοφιλή

Με συνολική θητεία εννέα χρόνων, οχτώ ως παίκτης και ένας ως προπονητής, στην Ολλανδία, όπου περνά και πολύ από το χρόνο του, ο Γιάννης Αναστασίου είναι πολύ καλός γνώστης του εκεί πρωταθλήματος.

Η στενή του σχέση με την Ολλανδία άρχισε το 2000, όταν μεταπήδησε από την Αντερλεχτ στη Ρόντα. Ηταν η αφετηρία μιας οχτάχρονης παρουσίας στα γήπεδα της χώρας, που είχε επιπλέον σταθμούς τον Αγιαξ, τη Σπάρτα Ρότερνταμ και την Αλμέρε. Επιπλέον, πριν τέσσερα χρόνια καθοδήγησε από τον πάγκο την ομάδα της Ρόντα. Η FORZA απευθύνθηκε στον 47χρονο προπονητή, προκειμένου να περιγράψει τη φετινή Αϊντχόβεν, την οποία πρόκειται να υποδεχθεί ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη στο γήπεδο της Τούμπας για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Πώς κρίνετε την εκκίνηση της Aϊντχόβεν στη φετινή σεζόν; Ποιες είναι οι κυριότερες διαφορές της σε σχέση με πέρσι;

«Ασφαλώς είναι καλύτερη από την περασμένη σεζόν. Αλλωστε, πέρσι δεν είχε καθόλου καλή πορεία, γι’ αυτό και προχώρησε σε αλλαγή προπονητή. Ο νέος τεχνικός, ο Γερμανός Ρότζερ Σμιντ, προσπαθεί να περάσει στην ομάδα τη δική του φιλοσοφία, το στυλ ποδοσφαίρου, που του αρέσει. Τα αποτελέσματα στην αρχή της σεζόν ήταν πολύ καλά, αλλά στη συνέχεια ήρθαν οι αποτυχίες με τη Γρανάδα στο Europa League και με τη Βίτεσε στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Το αρνητικό αποτέλεσμα με τη Βίτεσε ήταν μη αναμενόμενο, από τη στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια, κατά κανόνα, περνούσε από τη συγκεκριμένη έδρα. Το σίγουρο είναι ότι η Αϊντχόβεν δεν έχει σταθεροποιήσει ακόμη την απόδοση της. Κι αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι, ειδικά στα τελευταία ματς, της έλειψαν αρκετοί παίκτες, είτε από τραυματισμούς, είτε και από κορονοϊό. Εχω την εντύπωση ότι όταν όλοι οι παίκτες βρεθούν στη διάθεση του προπονητή τους, τότε και η Αϊντχόβεν θα δείξει τον πραγματικό της εαυτό».

Ποιο είναι το δυνατό σημείο στο παιχνίδι της και ποια η βασική αδυναμία της;

«Το πρέσινγκ που ασκεί στον αντίπαλο και η ταχύτητα στο παιχνίδι της είναι τα κύρια πλεονεκτήματά της. Από την άλλη, η μετάβαση στην άμυνα και η συνολική αμυντική λειτουργία είναι δύο στοιχεία, που, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν λειτουργούν σε ικανοποιητικό βαθμό. Μοιραία γίνονται σοβαρά λάθη στα μετόπισθεν, που, θα έλεγα ότι δεν επιτρέπονται για ομάδες του επιπέδου της Αϊντχόβεν. Kαι τα οποία της κόστισαν ουσιαστικά τις ήττες τόσο από τη Γρανάδα, όσο και από τη Βίτεσε».

Εκτός από τον Γκέτσε, ποιους άλλους παίκτες θα ξεχωρίζατε από το ρόστερ της;

«Ασφαλώς ο Γκέτσε είναι ο παίκτης, που κάνει τη διαφορά. Ακόμη, βέβαια, δεν είναι απολύτως έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης. Προφανώς, όταν θα είναι έτοιμος 100%, τότε θα έχει να προσφέρει ακόμη περισσότερα πράγματα στην ομάδα του. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ο Ζάχαβι, ένας έμπειρος και ικανός μεσοεπιθετικός. Προσωπικά, θα ήθελα να σταθώ στον 21χρονο επιθετικό Ντόνιελ Μάλεν. Εχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί σ’ όλες τις θέσεις της επίθεσης, και στην κορυφή, και στις πλευρές, είναι γρήγορος, διεισδυτικός, με μεγάλη ικανότητα στο ένας εναντίον ενός. Με λίγα λόγια, είναι από τους πιο επικίνδυνους παίκτες της Αϊντχόβεν, αν όχι ο πιο επικίνδυνος».

Θεωρείτε ότι για την Αϊντχόβεν θα είναι πιο σημαντικό να κατακτήσει το πρωτάθλημα στη χώρα της από το να κάνει καλή πορεία και να φθάσει μακριά στη διοργάνωση του Europa League;

«Δεν θα το έλεγα. Θέλει εξίσου να πετύχει και στις δύο διοργανώσεις, από τη στιγμή, μάλιστα, που την τελευταία διετία δεν έχει να επιδείξει κάποια σπουδαία επιτυχία. Αυτό σημαίνει ότι έχει τη δίψα να επανέλθει σε υψηλές διακρίσεις, εντός κι εκτός των συνόρων της χώρας της. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το ολλανδικό πρωτάθλημα, μαζί με τον Αγιαξ προβάλλουν ως τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Και θα δώσουν μάχη για το ποιος τελικά θα επικρατήσει».

Πως περιμένετε να παίξει στο ματς της ερχόμενης Πέμπτης εναντίον του ΠΑΟΚ;

«Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να κλειστεί στην άμυνα της. Ομάδες, όπως είναι η Αϊντχόβεν, επιδιώκουν σε κάθε αγώνα να επιβάλλουν το παιχνίδι τους. Συνεπώς, περιμένω να παίξει ανοιχτά, διεκδικώντας τους βαθμούς της νίκης. Πολύ δε περισσότερο, μετά την εντός έδρας ήττα, που υπέστη στην πρεμιέρα των ομίλων από τη Γρανάδα, που ήταν, τουλάχιστον για τους περισσότερους, ένα αποτέλεσμα-έκπληξη».

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει μια…διαχρονική αδυναμία απέναντι σε ολλανδικές ομάδες. Είναι κάτι που θα πρέπει να τον «απασχολεί» παραμονές του αγώνα;

«Δεν το νομίζω. Άλλωστε, δεν δίνω βάση στην προϊστορία των παιχνιδιών. Για τον ΠΑΟΚ, παραδείγματος χάρη, ήταν άλλες οι συνθήκες, όταν βρήκε στο παρελθόν απέναντι του την ομάδα του Αγιαξ. Όπως και να το κάνουμε, κάθε παιχνίδι είναι από μόνο του μια διαφορετική… ιστορία».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η πρόκριση έφερε… τραπέζι στον ΠΑΟΚ!

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1...

Στην ίδια κατηγορία