Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Ομάδα με ποιότητα η Σλόβαν»

Δημοφιλή

Τα τελευταία χρόνια δεν είναι και λίγοι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, που έχουν επιλέξει το πρωτάθλημα της Σλοβακίας για να συνεχίσουν την καριέρα τους, αφήνοντας πίσω τους το αντίστοιχο ελληνικό. Eνας από αυτούς είναι κι ο Αλέξανδρος Κυζιρίδης, o oποίος από το καλοκαίρι του 2020 έχει εγκατασταθεί στη Ζλάτε Μοράβτσε, στα νοτιοδυτικά της χώρας, αγωνιζόμενος με την τοπική ομάδα. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός αντιμετώπισε στις 29 Αυγούστου εκτός έδρας τη Σλόβαν Μπρατισλάβας (οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 4-1) και μεταφέρει τις εντυπώσεις του από την επόμενη αντίπαλο του ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ.

«Εχει πολύ ποιοτικούς παίκτες, παίζει όμορφο ποδόσφαιρο. Εχει, βέβαια, κι αδύνατα σημεία. Κατά τη γνώμη μου, είναι ευάλωτη στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων της. Η Σλόβαν είναι μια ομάδα, την οποία δεν μπορείς να πεις, ούτε καλύτερη από πέρσι, αλλά ούτε και χειρότερη» αναφέρει αρχικά, προσθέτοντας ότι «ότι δίνει μεγάλη έμφαση και στο να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά και στο να κάνει καλή πορεία στην Ευρώπη».

Οσο για το παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης και τις εκτιμήσεις του για την αναμέτρηση της Τούμπας, σημειώνει: «Έχω παρακολουθήσει τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ φέτος. Ανέκαθεν ήταν μια ομάδα με ποιοτικούς παίκτες, οι οποίοι αποδίδουν θεαματικό ποδόσφαιρο. Το ποια ομάδα είναι καλύτερη από τις δυο, θα το ανακαλύψουμε στα μεταξύ τους παιχνίδια. Είμαι σίγουρος ότι θα δούμε όμορφο ποδόσφαιρο και από τις δυο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ εντός έδρας είναι πολύ καλός. Θεωρώ, πάντως, ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι και για τους δύο και, όποιος αποδείξει ότι το θέλει πιο πολύ, θα το κερδίσει».

Οσο για τις βασικές διαφορές του σλοβακικού πρωταθλήματος με το αντίστοιχο ελληνικό, θεωρεί ότι «εδώ παίζει μεγάλο ρόλο η φυσική κατάσταση των ομάδων και οι προσωπικές μονομαχίες μεταξύ των παικτών. Στην Ελλάδα προέχει η ποιότητα παραπάνω από όλα τα αλλά. Εδώ στη Σλοβακία θα πρέπει ο παίκτης να πηγαίνει με… χίλια σε όλες τις φάσεις μέχρι το 90ο λεπτό».

ΜΕ «ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ» ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Ο Κυζιρίδης άρχισε να μαθαίνει ποδόσφαιρο στην ακαδημία της Σκύδρας (τόπος καταγωγής τους) και στη συνέχεια εντάχθηκε στα τμήματα υποδομών του ΠΑΟΚ, όπου και παρέμεινε μέχρι τα δεκαέξι του χρόνια. Ο ίδιος θυμάται: «Έμαθα να παίζω ποδόσφαιρο από την ακαδημία του ΠΑΟΚ και αυτό με έχει βοηθήσει παρά πολύ, πρώτα από όλα σαν άνθρωπο και μετά σαν ποδοσφαιριστή. Για διάφορους λόγους αποφάσισα να φύγω από τον ΠΑΟΚ τους οποίους δεν θα ήθελα να πω δημόσια. Στην Κ-17 είχα προπονητή τον κ. Ζαζόπουλο. Βοηθός του ήταν ο Πάμπλο Γκαρσία, ένας πολύ καλός άνθρωπος και πολύ καλός προπονητής».

Ηταν ίδια «σειρά» με τους Λύρατζη και Τσιγγάρα, όπως και με τους Τσαούση, Γαϊτανίδη, Μελετίδη, Σαλαμούρα και Χατζηστραβό, που φέτος θα αγωνιστούν με τη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ. «Έχω παρά πολύ καλές σχέσεις με τους Τσαούση, Τσιγγάρα και Λύρατζη. Είναι παιδιά, τα οποία είχα συμπαίκτες για επτά –οχτώ χρόνια (σ. σ. με τους Λύρατζη και Τσαούση συνυπήρξε και στο Βόλο). Πρόκειται για πολύ καλούς χαρακτήρες και εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι αυτό που έγινε με τις β ομάδες είναι πολύ καλό για τα νέα παιδιά να παίζουν στο πραγματικό ποδόσφαιρο και όχι στις ακαδημίες. Θα βοηθηθούν πολύ και όποιος αποδείξει πράγματα, θα πάει στην πρώτη ομάδα» σχολιάζει.

Το πρωτάθλημα της Σλοβακίας προέκυψε για τον ίδιο από τον ατζέντη μου, ο οποίος «μου έφερε την πρόταση και, επειδή θέλω να κυνηγήσω τα όνειρα μου, είπα κατευθείαν το «ναι». Και, σιγά σιγά, δικαιώνομαι για τις επιλογές μου. Προτεραιότητα μου είναι να παραμείνω στο εξωτερικό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα, με πίστεψε από την πρώτη στιγμή και μου πρόσφεραν τα πάντα για να είμαι, πρώτα από όλα καλά ψυχολογικά, γιατί δεν είναι εύκολο για ένα παιδί 20 χρόνων να φεύγει από την χώρα του και να πηγαίνει εντελώς μόνο του σε μια ξένη χώρα. Η ομάδα δεν έχει ξεκινήσει καλά φέτος, αλλά ευελπιστώ ότι όλα θα πάνε προς το καλύτερο, κυνηγώντας το κάτι παραπάνω».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σίγασαν τα… κανόνια του ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν να βρουν δίχτυα αρκετό καιρό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου,...

Στην ίδια κατηγορία