Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ολα τα είχε, οι θλάσεις του έλειπαν…

Δημοφιλή

Η θλάση β΄ βαθμού στον αριστερό δικέφαλο, με την οποία διαγνώστηκε ο Βιεϊρίνια την επομένη του αγώνα στη Λιβαδειά και η οποία θα τον κρατήσει εκτός δράσης μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ήρθε να προστεθεί σε ανάλογα προβλήματα τραυματισμών, που έχουν πλήξει κι άλλους παίκτες του ΠΑΟΚ από την αρχή της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Πρώτος απ’ όλους ήταν ο… συνήθης ύποπτος. Στις 7 Ιουλίου ο Ελ Καντουρί είχε τεθεί νοκ άουτ με θλάση δεύτερου βαθμού, με αποτέλεσμα να μπει σε δράση από τις 20 Αυγούστου (στο ματς με τον Παναιτωλικό) και μετά. Για τον Μαροκινό, πάντως, που ταλαιπωρείται από θλάσεις σε ετήσια βάση, κανείς δεν ένιωσε κάποια έκπληξη. Τη σεζόν 2017-18 είχε πάθει τη ζημιά στο Αγρίνιο (δύο μήνες εκτός), ενώ τη χρονιά του νταμπλ είχε υποστεί δύο θλάσεις, την πρώτη σε ματς με τον Αρη (ένα μήνα έξω) και τη δεύτερη με τη Λαμία στις 7 Απριλίου 2019, με συνέπεια να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν (μαζί και τον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ). Οσο για πέρσι, στο τέλος έφθασε να μετράει τέσσερις μυϊκούς τραυματισμούς.

Στη ρεβάνς της 28ης Ιουλίου με τη Λέφσκι ο Ράφα Σοάρες είχε υποστεί θλάση πρώτου βαθμού στο δεξί δικέφαλο, με συνέπεια να χάσει έδαφος… Λίγες ημέρες αργότερα, στις 11 Αυγούστου, η διάγνωση για τον Νέσμπεργκ ήταν θλάση δευτέρου βαθμού στο δεξιό τετρακέφαλο. Τα… κρούσματα δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Μπράντον Τόμας αποχώρησε με ενοχλήσεις από το φιλικό της 25ης Σεπτεμβρίου με τον Πανσερραϊκό και το αποτέλεσμα της μαγνητικής επιβεβαίωσε τους αρχικούς φόβους: θλάση 2ου βαθμού στο δεξί δικέφαλο μηριαίο, που ισοδυναμεί με αναγκαστική απουσία τουλάχιστον ενός μηνός.

ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ ΕΠΙ ΔΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΝΤΟΡ

Οι θλάσεις είχαν ταλαιπωρήσει σε μεγάλο βαθμό τον ΠΑΟΚ επί θητείας Γιώργου Δώνη και Ιγκόρ Τούντορ. Στη σεζόν του Δώνη (2012-13) οι Κατσικάς και Γκαρσία μέτρησαν δύο και τρεις θλάσεις (μέχρι να αποθεραπευτούν, πάθαιναν την ίδια ζημιά), ενώ η εκτεταμένη θλάση του Χακόμπο τον είχε θέσει νοκ άουτ για τέσσερις μήνες. Ακόμη, σε μια απογευματινή προπόνηση στα τέλη Οκτωβρίου του 2012 ο Λόρενς είχε αποχωρήσει με πρόβλημα και στα δύο πόδια: θλάση στο ένα, τράβηγμα στο άλλο. Ο Ιρλανδός είχε παραπονεθεί το πρωί της ίδιας ημέρας για σφίξιμο και ενοχλήσεις, αλλά η… οδηγία ήταν να ακολουθήσει το κανονικό πρόγραμμα προετοιμασίας. Το αποτέλεσμα ήταν να λείψει ένα μήνα από την ενεργό δράση.

Τρία χρόνια μετά, ο «εφιάλτης» των θλάσεων επέστρεψε με προπονητή τον Τούντορ. Κάτοχος του… ρεκόρ ήταν ο Λέοβατς (τέσσερις θλάσεις στη διάρκεια της σεζόν!) και τον ακολούθησαν οι Χαρίσης και Μπερμπάτοφ (από τρεις ο καθένας). Από κοντά κι οι Μυστακίδης, Ροντρίγκεζ, Ζάιρο, Τσίμιροτ και Κίτσιου από δύο.


Τελευταία νέα

Και τώρα… Παναθηναϊκός

Με τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνορ να βρίσκεται σε τρελά «κέφια» αγγίζοντας το τριπλ-νταμπλ και την αύξηση των απολαβών του,...

Στην ίδια κατηγορία