Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πριμ νίκης για τους… ηττημένους

Δημοφιλή

Mε τον αέρα της απόστασης τριών βαθμών από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και πέντε βαθμών από ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Ηρακλή, που ισοβαθμούσαν στην 3η θέση, είχε παραταχθεί ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής της σεζόν 1984-85 εναντίον του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.

Ο αγώνας της 17ης Φεβρουαρίου 1985 διεξάγονταν σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και, για αυτόν ακριβώς το λόγο, παραμονές του ντέρμπι ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Πέτρος Καλαφάτης, σε ομιλία του προς τους παίκτες, τους εφιστούσε την προσοχή ως προς την εξωγηπεδική ζωή.

Στο 20΄ της αναμέτρησης ο Βάλτερ Σκότσικ προχώρησε στην πρώτη-αναγκαστική-αλλαγή, αφού ο Στεργιούδας αποχώρησε με θλάση, δίνοντας τη θέση του κάτω από τα δοκάρια στον Παντέλη. Ο Στεργιούδας είχε τραυματιστεί σε σύγκρουσή του με τον Μητρόπουλο, φάση στην οποία ο Βασιλάκης είχε δείξει φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού (η εκτέλεση του Λεμονή είχε βρει στο δοκάρι). Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Μητρόπουλο και, από εκεί και ύστερα, οι γηπεδούχοι είχαν και τη διαιτητική εύνοια. Στο 58΄ ο Περικλής Βασιλάκης (έφυγε από τη ζωή πριν σχεδόν τρία χρόνια) αρνήθηκε να καταλογίσει πέναλτι στην ανατροπή του Πάπριτσα από τον Σαργκάνη, ενώ, αντίθετα, επέτρεψε στον Ολυμπιακό να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 80΄ με την εκτέλεση πέναλτι του Σαργκάνη, έστω κι αν δεν υπήρχε παράβαση στο μαρκάρισμα του Σίγγα επί του Ορφανού. Ακόμη, όμως, και σε εκείνες τις… αντίξοες συνθήκες, ο ΠΑΟΚ το πάλεψε το ματς, μειώνοντας στο 88΄ με τον Πάπριτσα σε 2-1, κι ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Δημόπουλος είχε προσπάθεια στο δοκάρι.

Ολυμπιακός: Σαργκάνης, Ξανθόπουλος, Αγγελίνας, Παπαδόπουλος, Μίχος, Κουσουλάκης, Σέστιτς, Τόγιας, Λεμονής (90΄ Γούναρης), Μητρόπουλος (56΄ Ορφανός), Αλμπερτσεν.

ΠΑΟΚ: Στεργιούδας (23΄ Παντέλης), Σίγγας, Ιωσηφίδης (77΄ Ιορδανίδης), Γιούρισιτς, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Δαμανάκης, Αλαβάντας, Δημόπουλος, Λιάκος, Πάπριτσα.

«ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ»

Με μια φράση ο Βάλτερ Σκότσικ είχε περιγράψει τα συναισθήματά του μετά το τέλος του αγώνα. «Αυτό που θέλει να πει η καρδιά μου, δεν το λέει το στόμα μου» είχε πει στις δηλώσεις του ο Αυστριακός προπονητής, συμπληρώνοντας: «Για αυτό και θα σιωπήσω. Ελπίζω να γράψετε ό,τι είδατε».

Από την πλευρά του, ο μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κούδας, έλεγε: «Ας πάρουν τη βιντεοκασέτα του αγώνα για να δουν την αναπαράσταση ενός… εγκλήματος».

Παρά την ήττα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν εισπράξει πριμ νίκης (36 χιλ. δρχ.)! «Θα πάρετε το πριμ, γιατί είστε οι νικητές κι όχι οι χαμένοι» τους είχε πει ο Πέτρος Καλαφάτης, ο οποίος είχε κάνει αποδεκτή τη σχετική εισήγηση του Γιώργου Κασιμάτη. «Για να μη διαλυθεί ο Ολυμπιακός, διέλυσαν τον ΠΑΟΚ» είχε προσθέσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Την ήττα του ΠΑΟΚ είχε εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός (επικράτησε εκτός έδρας με 3-2 του Απόλλωνα Αθηνών), μειώνοντας στον ένα το βαθμό της μεταξύ τους διαφοράς).

 

 


Τελευταία νέα

Οι διαιτητές του ΠΑΟΚ-Απόλλων Πάτρας

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει το Σάββατο (30/1, 18:00) στο Παλατάκι τον Απόλλωνα Πάτρας, για την 1η αγωνιστική των Play Out...

Στην ίδια κατηγορία